My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Απάντηση δήμου για τα σχολεία

Με αφορμή την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ‘’Συμμετέχω’’ σχετικά με την απόρριψη του αιτήματος για τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς με θέμα την κατάσταση στα σχολεία, η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση:

“Ο επικεφαλής και οι συμμέτοχοι δημοτικοί σύμβουλοι του ”Συμμετέχω – Ο Δήμος στα χέρια του πολίτη” δυσκολεύονται, δυστυχώς, να κατανοήσουν την υποχρέωση τήρησης του νόμου.

Η υπαγωγή της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων για λόγους αποφυγής της διασποράς του Covid -19 είναι μια νομικά επιβαλλόμενη πράξη, με διυπουργικό χαρακτήρα την οποία ο Δήμος Κιλκίς και όλοι μας οφείλουμε να εφαρμόσουμε. Η απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των εννέα (9) ατόμων – το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς αριθμεί τα σαράντα ένα (41) μέλη – υποχρέωσε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συγκαλέσει διά περιφοράς την τακτική συνεδρίαση του οργάνου τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου. Ακόμα κι αν επιτρεπόταν όμως η πραγματοποίηση δημοτικών συνεδριάσεων, η πρόταση για έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου θα στερείτο ερείσματος καθώς σύμφωνα με τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου απαιτείται το σχετικό αίτημα να διατυπώνεται γραπτώς και να υπογράφεται από το 1/3 των δημοτικών συμβούλων. Ο σεβασμός στις καταστατικές αυτοδιοικητικές λειτουργίες και η δημοκρατική εφαρμογή των κανονισμών εξουδετερώνουν τις προσχηματικές αιτιάσεις του κ. Δημήτρη Αγαθοπούλου οι οποίες ισοδυναμούν με παρακίνηση στη μη νομιμότητα. Ο νόμος και οι επιμέρους περιοριστικές διατάξεις έναντι του Covd -19 είναι σκληρός αλλά είναι νόμος (Dura lex sed lex) και οι αυτοδιοικητικοί που εμφανίζονται να τον προσπερνούν με αβάσταχτη ελαφρότητα από τη μια έρχονται σε σύγκρουση με τον όρκο που έδωσαν και από την άλλη δίνουν λάθος μήνυμα δείχνοντας ότι η αγνόηση των εφαρμοζόμενων μέτρων, με επιδεικτικό τρόπο μάλιστα, είναι ισχυρότερη από την προστασία της δημόσιας υγείας

Η ουσία της επιχειρούμενης αντιπαράθεσης από την ελάσσονα αντιπολίτευση βρίσκεται σε τρία σημεία: α) στη λειτουργία των σχολείων β) στην απόπειρα ταύτισης της κυβερνητικής πολιτικής με τις ενέργειες του Δήμου Κιλκίς και γ) στη βαθιά ενόχληση για την προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Κιλκίς προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας για την έξοδο του Δήμου Κιλκίς από την επιβληθείσα καραντίνα.

Ο Δήμος Κιλκίς έχει την ευθύνη για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Το εκτεταμένο πρόγραμμα στη σχολική στέγη, ύψους 513.000ευρώ και οι νέες προγραμματιζόμενες παρεμβάσεις στις σχολικές εγκαταστάσεις με τη συνδρομή εργαζομένων που έχουν προσληφθεί με οκτάμηνη σύμβαση εργασίας, οι τακτικές απολυμάνσεις, η έγκαιρη προμήθεια υγειονομικού υλικού (μάσκες, αντισηπτικά υγρά, είδη καθαρισμού κ.α.) στα σχολεία, μαρτυρούν ότι το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής είναι αδιάλειπτο και κάθε βήμα για τη βελτίωση των σχολικών υποδομών γίνεται μετά από συνεννόηση και συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς των εκπαιδευτικών βαθμίδων και τα διευθυντικά στελέχη των σχολείων. Για λόγους αρχής και επειδή ακριβώς σέβεται τα δικαιώματα του κάθε πολίτη η Δημοτική Αρχή ούτε ποδηγετεί ούτε χειραγωγεί τις μαθητικές κινητοποιήσεις. Το νεαρό της ηλικίας δεν εμποδίζει τους μαθητές να διακρίνουν αν και ποιοι τους χρησιμοποιούν για μικροπολιτικά οφέλη, εμφανιζόμενοι ως υπερασπιστές τους. Η ίδια περίπτωση συμβαίνει και με τις σχολικές καθαρίστριες που φέτος είναι περισσότερες από άλλες χρονιές και για την πρόσληψή τους ο Δήμος κινήθηκε τάχιστα ώστε να παρουσιαστούν στην ώρα τους στα σχολεία.

Αναφορικά με την κατανομή του αριθμού μαθητών στις σχολικές αίθουσες, αυτή υπόκειται στις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και ο Δήμος δεν υποκαθιστά την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η παρέμβασή του θα προκληθεί εφόσον παρουσιαστεί ανάγκη. Μέχρι σήμερα ο Δήμος Κιλκίς δεν δέχθηκε το παραμικρό αίτημα για την αναδιαμόρφωση σχολικών χώρων και μιας και μας δίνεται η ευκαιρία, να σημειώσουμε ότι ο προγραμματισμός μας για τη νέα σχολική στέγη αναφέρεται στην κατασκευή 10ου Δημοτικού Σχολείου και 4ου Γυμνασίου σε διαθέσιμες δημόσιες εκτάσεις.

Είναι αυτονόητο ότι ο Δήμος Κιλκίς ταυτίζεται μόνο με τα συμφέροντα του τόπου και των πολιτών του και οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία εξυπηρετεί παρωχημένους μεν ωφελιμιστικούς δε τακτικισμούς όσων επιδιώκουν να σπείρουν νεκρά δαιμόνια για να επιδώσουν τα κομματικά τους διαπιστευτήρια με όχημα κατασκευασμένες διαφωνίες στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης και της δημόσιας υγείας.

Τέλος, η επιστολή του Δημάρχου Κιλκίς στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, παρά το γεγονός ότι έφερε σε δυσχερή θέση την ελάσσονα αντιπολίτευση είτε γιατί δεν σκέφτηκε να ασκήσει δημόσια παρέμβαση, είτε γιατί ενοχλήθηκε για τη μεγάλη της απήχηση γι΄ αυτό άλλωστε και προσπάθησε να μετριάσει τις θετικές αντιδράσεις, είχε το νόημα της υπεράσπισης των συμφερόντων του Δήμου Κιλκίς απέναντι σε μια άδικη απόφαση με λογικά και ισχυρά επιχειρήματα και με παρακολούθημα την καταγραφή των χαμηλών σε αριθμό κρουσμάτων του κορονοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

Η Δημοτική Αρχή είναι ανοιχτή και στο διάλογο και στις προτάσεις και επιδιώκει ευρύτερες συναινέσεις. Εάν κάποιοι αισθάνονται υποβαθμισμένοι ας μην αναζητούν την ευθύνη στις περιοριστικές υγειονομικές διατάξεις που δεν επιτρέπουν την πραγματοποίηση των δημοτικών συνεδριάσεων και στη λειτουργία των θεσμών.

Λίγη αυτοκριτική θα ωφελούσε πολύ περισσότερο.”

Σχολιάστε