My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Απάντηση Γεωργαντά για το ΤΕΙ

tei-kilkis(1)Διευκρινήσεις για την υπόθεση του κτηριακού του ΤΕΙ Κιλκίς (μετάβαση της ιδιοκτησίας απ` το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε αυτό της Κ. Μακεδονίας) δίνει ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, με μακροσκελή ανακοίνωση-απάντηση στη ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γεωργαντάς αναφέρεται στο χρονικό των τεσσάρων συνολικά τροπολογιών που κατέθεσε για το θέμα, αποδέχεται το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη τον περασμένο Φεβρουάριο για επίλυση του προβλήματος, αλλά διαψεύδει ότι κατέθεσε την τελευταία τροπολογία σε συνεννόηση με την κυβέρνηση. Ταυτόχρονα κάνει λόγο για θετική στάση της Σίας Αναγνωστοπούλου στην τελική επίλυση του προβλήματος.

georgantas5Η ανακοίνωση του κ. Γεωργαντά:

“Είμαι υποχρεωμένος, αν κι ήλπιζα ότι δεν θα προκληθώ, να απαντήσω στην χθεσινή ανακοίνωση της ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του ΤΕΙ. Δεν θα το ήθελα γιατί ο κόσμος του Κιλκίς έχει κουραστεί από τις αναφορές στο ζήτημα αυτό στο οποίο όμως δεν βλέπει χειροπιαστή λύση.

Η πρώτη πρόκληση έχει να κάνει με τον τίτλο της ανακοίνωσης ΣΥΡΙΖΑ: «Η αλήθεια για το ΤΕΙ». Προφανώς δεν έχει γίνει κατανοητό από τη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ότι στη συνείδηση του κόσμου οι λέξεις «ΣΥΡΙΖΑ» και «ΑΛΗΘΕΙΑ» είναι πλέον ασύμβατες.

Δεν θα αναφερθώ στη συνολική προσπάθεια που έγινε από μέρους μου για την επίλυση ενός φαινομενικά γραφειοκρατικού ζητήματος το οποίο όμως τελικά έπρεπε να ξεπεράσει και τεχνικά και πολιτικά ζητήματα. Οφείλω όμως στους πολίτες του νομού να καταθέσω τα γεγονότα που έχουν προηγηθεί της τροπολογίας μου που έγινε δεκτή.

Πρώτον, οι προϋποθέσεις για τη μεταβίβαση του κτιρίου υπήρχαν μετά την ολοκλήρωση των εργασιών το Δεκέμβριο 2013 δηλαδή από τον Ιανουάριο του 2014 και μετά. Το διάστημα που ακολούθησε κατατέθηκαν από εμένα τρεις τροπολογίες σε νομοσχέδια του Υπουργείου Παιδείας. Η πρώτη την  29/8/2014 , η δεύτερη  την 7/11/2014 και η τρίτη την 6/5/2015.

Η πρώτη δεν έγινε δεκτή και παραπέμφθηκε για να υπάρξει και η σύμφωνη  γνώμη του Υπουργείου Οικονομικών. Η δεύτερη δε συζητήθηκε γιατί την ημέρα της σχετικής συνεδρίασης  είχα ήδη οριστεί Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και δεοντολογικά δεν μπορούσε να συζητηθεί η τροπολογία που είχα καταθέσει νωρίτερα ως Βουλευτής. Είχε συμφωνηθεί όμως τότε με τον Υπ. Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο η σχετική ρύθμιση να αποτελέσει τμήμα του Ν/Σ για την ειδική αγωγή το οποίο είχε προσδιοριστεί για τον Ιανουάριο του 2015. Ως γνωστόν 30 Δεκεμβρίου 2014 διαλύθηκε η προηγούμενη Βουλή κι εγώ έπαψα να είμαι Υφυπουργός Παιδείας  και στο σημείο αυτό να ζητήσω συγγνώμη από τη ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατάφερα τις 47 μέρες που διετέλεσα Υφυπουργός να επιλύσω το σχετικό πρόβλημα.

Έτσι υποχρεώθηκα να καταθέσω την τρίτη τροπολογία επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  την 6-5-2015 με υπουργό τον κ. Κουράκη. Ο υπουργός στη σχετική συζήτηση στη Βουλή την 12-5-2015 ανέφερε κατά λέξη στα πρακτικά :  «Μία τροπολογία του κ. Γεωργαντά με γενικό αριθμό 123 και ειδικό 12, που αναφέρεται στη μεταβίβαση κτηριακού συγκροτήματος του οικοπέδου του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς συμφωνούν και οι δύο πλευρές, κατά αρχάς, λέμε « ναι», αλλά επειδή θέλει λίγη επεξεργασία, η πρόταση μας είναι να επανακατατεθεί στο πολυνομοσχέδιο. Κατ΄αρχάς η θέση μας είναι θετική , γιατί συμφωνούν και τα δύο μέρη».

Αυτή η λίγη επεξεργασία που ανέφερε ο κ. Κουράκης δεν έγινε ποτέ και έτσι υποχρεώθηκα στις 14-1-2016 και αφού είχα ήδη επικοινωνήσει με τη νέα αναπληρώτρια υπουργό κ. Αναγνωστοπούλου και της είχα καταθέσει το σχετικό φάκελο να επανέλθω στο σχετικό ζήτημα με ένα νέο στοιχείο πλέον. Συγκεκριμένα επισήμανα ρητά τον κίνδυνο επιβολής προστίμου από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς ενώ το έργο  χρηματοδοτήθηκε από τον Γ΄ Κ.Π.Σ. δεν λειτουργούσε ακόμα. Στην απάντηση που έλαβα 28-3-2016 και ενώ πράγματι είχε προηγηθεί η σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων τον Φεβορυάριο είχαμε μια επανάληψη της  δέσμευσης  για νομοθετική επίλυση του ζητήματος στο επόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου για την «Έρευνα».

Ανέμενα την κατάθεση του νομοσχεδίου στο οποίο κατά τη δέσμευση της Υπουργού και των επιχειρησιακών παραγόντων θα υπήρχε μέσα το κείμενο του νόμου διάταξη για το ΤΕΙ του Κιλκίς. Όταν είδα το σχέδιο του νόμου τον Απρίλιο 2016 διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε τέτοια ρύθμιση και αποφάσισα να καταθέσω την 27-4-2016 πάλι δική μου τροπολογία προκειμένου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου να πιέσω για την επίλυση του ζητήματος.

Ψευδώς αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς ότι «αποφασίστηκε  η τροπολογία να κατατεθεί από την πλευρά της αντιπολίτευσης». Αυτή η τελείως παράλογη εκδοχή προϋποθέτει ουσιαστικά την «εντολή» από την Υπουργό προς εμένα να καταθέσω την τροπολογία ενώ πολύ εύκολα θα μπορούσε η ίδια αν πράγματι το ήθελε και είχε την πρωτοβουλία να συμπεριλάβει σχετική διάταξη στο κείμενο του νομοσχεδίου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το έπραξε από μόνη της εκτός αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μάθει να νομοθετεί μόνο με τροπολογίες. 

Το αληθές είναι ότι η υπουργός πράγματι διαπιστώνοντας την σοβαρότητα του ζητήματος και του κινδύνου επιβολής προστίμου έκανε δεκτή την τροπολογία και με τη θετική της αυτή στάση βοήθησε στην επίλυση ενός σημαντικού κατά βάση τεχνικού ζητήματος το οποίο δίνει πλέον την δυνατότητα και άλλων παρεμβάσεων με στόχο την αναβάθμιση του ΤΕΙ.

Η ουσιαστική ολοκλήρωση της προσπάθειας για το ΤΕΙ Κιλκίς έχει δύο ακόμη στάδια, το πρώτο είναι η άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών για την μετεγκατάσταση των φοιτητών και την λειτουργία από τον Σεπτέμβριο του νέου κτιρίου και το δεύτερο είναι η προσθήκη και άλλων τμημάτων για τα οποία έχει δεσμευτεί το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να δημιουργηθεί μια σχολή που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όλων των Κιλκισιωτών για την αναβάθμιση της ζωής στην πόλη μας σε όλα τα επίπεδα.

Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει και η παρούσα κυβέρνηση έχει την δυνατότητα το αμέσως επόμενο διάστημα να αναδείξει  την πραγματική στόχευση της για το ΤΕΙ Κιλκίς. Σε αυτό το πεδίο δόξης λαμπρό που προβάλλει στο άμεσο μέλλον και με βάση τις εξελίξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ελπίζουμε η Ν.Ε.  του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και ας είναι βέβαιοι ότι η κοινωνία του Κιλκίς  δεν θα αδικήσει κανένα στον τελικό απολογισμό.

Σχολιάστε