My Twitter Feed

4 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Αοριστολογίες για τ`αγροτικά

Σύμφωνα με τον βουλευτή Θ. Παραστατίδης οι απαντήσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στα προβλήματα που απασχολούν το γεωργικό και κτηνοτροφικό πληθυσμό του νομού Κιλκίς ήταν γενικές και αόριστες.

parastatidis-theodorosΟ βουλευτής έφερε προς συζήτηση στη Βουλή προχθές Πέμπτη 23 Οκτωβρίου ορισμένα από τα πολλά προβλήματα όπως είναι ο καταρροϊκός πυρετός, η μη επιστροφή του Ειδικού Φόρου Πετρελαίου, η μη καταβολή των επιδοτήσεων των βιολογικών καλλιεργειών και η αποζημίωση των αμπελώνων λόγω έντονων χαλαζοπτώσεων και βροχοπτώσεων, όπως για παράδειγμα συνέβη στις περιοχές των Μουριών, του Δροσάτου κα.

Μετά τις αόριστες τοποθετήσεις του υπουργού, ο κ. Παραστατίδης επαναδιατύπωσε στη Δευτερολογία του τα ερωτήματα και ζήτησε μια πιο σαφή και ξεκάθαρη απάντηση, τονίζοντας τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Τις απαντήσεις που δώσατε δεν θα τις κρίνω εγώ. Τις αφήνω να τις κρίνουν οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι που μας ακούνε και που έχουν υποστεί τις επιπτώσεις των προβλημάτων που προανέφερα.

Όμως δεν μπορώ, να μην επισημάνω το γεγονός, πως ως Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ως Πολιτεία, θα έπρεπε να δίνετε άμεσες και συγκεκριμένες λύσεις στα προβλήματα αυτά που δεν είναι λίγα και που απασχολούν τον αγροτικό πληθυσμό και όχι να δίνετε απαντήσεις γενικώς και αορίστως.

Έτσι και αλλιώς τα προβλήματα αυτών των ανθρώπων, είναι και έντονα και διαχρονικά. Αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι στο έλεος των καρτέλ και των διαφόρων επιχειρηματιών, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τον κόπο και τον μόχθο τους.

Δυστυχώς οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προσπαθούν να επιβιώσουν δεν είναι αυτές που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο εισόδημα, προ-κειμένου να ανταπεξέλθουν αξιοπρεπώς στα οικογενειακά έξοδα.

Κύριε Υπουργέ, πρέπει να συμφωνήσετε και εσείς μαζί μου πως το κράτος επέδειξε πλήρη αδιαφορία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία του καταρροϊκού πυρετού στα αιγοπρόβατα του ν. Κιλκίς και όχι μόνο.

 Το κράτος απεδείχθη ανίκανο να ελέγξει τη ραγδαία μετάδοση της νόσου, αφού δεν προχώρησε έγκαιρα στην καταπολέμηση των κουνουπιών που είναι και οι φορείς μετάδοσης της νόσου. Αποτέλεσμα της καθυστέρησης αυτής είναι να απειλείται ένας από τους πιο παραγωγικούς κλάδους της οικονομικής ζωής του νομού αλλά και της χώρας. Αυτά σε ότι αφορά την κτηνοτροφία.

Είναι γνωστό πως ήδη έχει ξεκινήσει η καλλιεργητική περίοδος και δεν καταβλήθηκε ο ειδικός φόρος πετρελαίου και οι επιδοτήσεις  των βιολογικών καλλιεργειών του 2012 και 2013.

Αναρωτηθήκατε πώς αυτοί οι άνθρωποι θα ανταπεξέλθουν στα καλλιεργητικά έξοδα;

Τέλος, υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με τους αμπελώνες περιοχών του νομού Κιλκίς όπως Μουριών, Δροσάτου και άλλων περιοχών.

 Λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων και χαλαζοπτώσεων, οι αμπελώνες αρκετών περιοχών του νομού έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή.

Σας ερωτώ, πώς προτίθεστε να τα αντιμετωπίσετε όλα αυτά που προανέφερα και θα σας παρακαλούσα οι απαντήσεις σας να είναι πιο πειστικές και πιο ειλικρινείς.»

Δείτε το βίντεο:  Παραστατίδης-Κουκουλόπουλος23-10-14_1.asf

Σχολιάστε