My Twitter Feed

11 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

“Εγκληματικό άνοιγμα σχολείων” -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Τα ευτράπελα των εκλογών

Για τα ευτράπελα των εκλογών ο Βαγγέλης Βιτζηλαίος γράφει στο newpost.gr:

Κάλπες χωρίς ευτράπελα δεν υπήρξαν ποτέ, με τα απροσδόκητα γεγονότα να δίνουν μία άλλη… γεύση στην εκάστοτε εκλογική διαδικασία. Αυτά είναι μερικά από τα πιο ιδιαίτερα εκλογικά σκηνικά των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών, με την καθυστέρηση των δικαστικών αντιπροσώπων λόγω ύπνου να κυριαρχεί στα περιστατικά:

Οι βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009 είχαν ουκ ολίγα παρατράγουδα. Κορυφαίο αυτών, η απαίτηση ενός ψηφοφόρου στο Β΄εκλογικό τμήμα Αγρινίου, ο οποίος αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, επέστρεψε απαιτώντας να του επιστραφεί η ψήφος!  Μετά την φυσιολογική άρνηση των υπευθύνων εκνευρίστηκε, με αποτέλεσμα να κλωτσήσει την κάλπη και να ακολουθήσει η σύλληψή του.

Ένα κωμικοτραγικό περιστατικό σημειώθηκε τότε και στο Κιλκίς, όταν εκλογικός αντιπρόσωπος κόμματος κλείδωσε μέσα στην αίθουσα τη δικαστική αντιπρόσωπο και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, επειδή διαφώνησε επί της διαδικασίας. Μέλος της εφορευτικής επιτροπής που γνώριζε ότι υπήρχαν και εφεδρικά κλειδιά έδωσε τη λύση, με τον «δράστη» να συλλαμβάνεται.

Στην Ευρυτανία και συγκεκριμένα στον Προυσσό, η δικαστική αντιπρόσωπος κατάφερε να φτάσει στο εκλογικό τμήμα με τη βοήθεια περιπολικού, αφού εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων υπέστη καθίζηση το οδόστρωμα και ο δρόμος παρέμεινε κλειστός.
Σε σχολείο της Αρκαδίας (το οποίο δεν λειτουργεί) μία ταμπέλα που ανέγραφε «ζήτω ο βασιλεύς» ήταν η αιτία να επικρατήσει ένταση. Ένας ψηφοφόρος ζήτησε να κατέβει ακολούθησε λογομαχία ανάμεσα σε αυτόν και τους υπευθύνους!
Στο πολυκλαδικό γυμνάσιο Καλαμάτας όταν οι ψηφοφόροι ήταν έτοιμοι να ρίξουν τον φάκελο στην κάλπη «πήγαν» τρία χρόνια πίσω και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, αφού η κάλπη είχε ταμπέλα «Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές 2006»!
Στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης οι πολίτες ψήφιζαν υπό τους ήχους κλασικής μουσικής, Μπετόβεν και Τσαϊκόφσκι μεταξύ άλλων.
Στο 332ο εκλογικό τμήμα του Νομού Ηλείας η εκλογική διαδικασία άρχισε καθυστερημένα, αφού ο σάκος της δικαστικής αντιπροσώπου έμεινε κλειδωμένος στο αυτοκίνητό της, με τα κλειδιά να είναι άφαντα.
Το 2007 χαρακτηρίστηκε κυρίως από καθυστερήσεις ή «εξαφανίσεις» εκλογικών αντιπροσώπων. Στις Ράχες Ηλείας ήταν… βαρύ το πάπλωμα για τον δικαστικό αντιπρόσωπο, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έναρξη της διαδικασίας και ο ίδιος να αναλάβει καθήκοντα μεαστυνομική συνοδεία.
Στους Αρκειούς, ένα μικρό νησί δίπλα στους Λειψούς, ο δικαστικός αντιπρόσωπος καθυστέρησενα φτάσει στο εκλογικό κέντρο αφού το ταχύπλοο με το οποίο θα έφευγε από την Πάτμο παρουσιάσε βλάβη με αποτέλεσμα να χρειαστεί η συνδρομή καϊκιού!
Παράλληλα, η δικαστική αντιπρόσωπος στο 809ο εκλογικό τμήμα στο Κουκάκι δεν εμφανίστηκε καθόλου με αποτέλεσμα να μην υπάρχει στο εκλογικό τμήμα ούτε ο σάκος με το εκλογικό υλικό! Το ίδιο έγινε και με αυτόν στον Αγιο Γεώργιο Τυμφρηστού στη Μεσαία Κάψη Φθιώτιδας.
Το 2004 η εκλογική διαδικασία κατέγραψε αρκετά ιδιαίτερα περιστατικά. Μία ψηφοφόρος που εμφανίστηκε στο 266ο εκλογικό τμήμα στη Θεσσαλονίκη για να ψηφίσει,δήλωσε στον δικαστικό αντιπρόσωπο πως ήδη είχε ασκήσει το δικαίωμά της σε άλλο εκλογικό τμήμα. Η ίδια δήλωσε πως είχε εντοπίσει ότι είναι διπλοεγγεγραμμένη από το Διαδίκτυο και με τον τρόπο αυτό ήθελε να δείξει τα κενά του συστήματος ψηφοφορίας. Αποτέλεσμα ήταν να σχηματιστεί δικογραφίαεις βάρος της!
Στην Κέρκυρα στο 133ο εκλογικό τμήμα του Δήμου Κορυσίων, παρατηρήθηκε το φαινόμενο της «αλυσίδας» αφού βρέθηκε σε παραβάν ένας φάκελος υπογεγραμμένος από την εφορευτική επιτροπή!
Στην Ηλεία, σε δύο σχολεία, ένοπλοι αστυνομικοί βρίσκονταν μέσα στα εκλογικά τμήματα κάτι που απαγορεύεται.
Το 2000 σε εκλογικό τμήμα στο Γαλατάκι Κορινθίαςμία γάτα γέννησε πάνω σε κάλπη!
Σε εκλογικό τμήμα του Πειραιά, δικαστικός αντιπρόσωπος που ήταν έγκυος αντιμετώπισε κάποια προβλήματα και απαλλάχτηκε, ενώ στο 4ο γυμνάσιο – λύκειο Αιγάλεω, τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και ο δικαστικός αντιπρόσωπος βρήκαν την πόρτα κλειστή και με έναν… κλειδαρά να δίνει τελικά τη λύση!
Στον Πολύγυρο Χαλκιδικής καθυστέρησε να αρχίσει η ψηφοφορία σε εκλογικό τμήμα, αφού ο δικαστικός αντιπρόσωπος άργησε να προσέλθει εξαιτίας αυτοκινητικού ατυχήματος.
Στην Αγία Παρασκευή της Κόνιτσας, μόλις τρία άτομα (από τα 1.205 συνολικά) πήγαν να ψηφίσουν, αφού οι υπόλοιποι αντιδρούσαν τότε στον περίφημο νόμο Καποδίστρια.
Απομένει να δούμε τι θα γίνει φέτος…
Σχολιάστε