My Twitter Feed

11 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Αντιπεριφέρεια: Κινδυνεύει να χάσει υπαλλήλους

*Γκουντενούδης: Δεν αποκλείεται να παραδώσουμε τα κλειδιά της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

*Εργαζομένοι: Ν` ανασταλεί η λειτουργία όλων των Περιφερειών.

Οι άκριτες και αναιτιολόγητες απολύσεις στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, πρέπει να ματαιωθούν, διαφορετικά η τελική κατάληξη δεν αποκλείεται να είναι η παράδοση των κλειδιών της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Αυτό τονίζει σε δήλωσή του, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Χρήστος Γκουντενούδης, κάνοντας λόγο για “συνεχή και ανυποχώρητο  αγώνα” προκειμένου να μην γίνουν απολύσεις.

Σημειώνουμε ότι αν τελικά εφαρμοστούν τα περί “διαθεσιμότητας” εργαζομένων στον Δημόσιο Τομέα, η Αντιπεριφέρεια Κιλκίς κινδυνεύει να χάσει περί τους 10 υπαλλήλους της.

Στη δήλωσή του, ο κ. Γκουντενούδης αναφέρει τα εξής:

Η εξυγίανση των οικονομικών της χώρας είναι ανάγκη αδιαμφισβήτητη και αποδεκτή από το σύνολο των πολιτών. Στη διαδικασία αυτή ασφαλώς θα πρέπει να έχει το δικό του μερίδιο και ο Δημόσιος Τομέας.

Από το σημείο αυτό όμως μέχρι τις άκριτες και αναιτιολόγητες απολύσεις στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, η απόσταση είναι τεράστια. Το πρόσφατο τελεσίγραφο του αρμόδιου Υπουργείου για την άμεση απόλυση της κατηγορίας των υπαλλήλων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ), αποτελεί κυριολεκτικά τυφλό χτύπημα κατά της στοιχειώδους λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης. Ο μικρός αριθμός των υπαλλήλων αυτών δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση άλλοθι για να περάσει το μέτρο χωρίς αντίδραση. Οι εργαζόμενοι αυτοί αποτελούν βασικά στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, αφού πολλοί απ’ αυτούς βρίσκονται σε καίριες θέσεις, καλύπτοντας εδώ και δεκαετίες πάγιες, διαρκείς και, προ πάντων, σοβαρές ανάγκες της λειτουργίας του Δημόσιου Τομέα.

Εννοείται πως δεν θα είχαμε, και ούτε έχουμε την παραμικρή αντίρρηση για την παραδειγματική τιμωρία και την απόλυσή υπαλλήλων που ελέγχονται για βαριές παραβατικές πράξεις. Όχι όμως ο πέλεκυς επί δικαίων και αδίκων.

Καλούμε το Υπουργείο να αναθεωρήσει την απόφασή του, να εξορθολογήσει το μέτρο με αντισταθμιστική χωροθέτηση των υπαλλήλων μεταξύ των Υπηρεσιών, και σε κάθε περίπτωση εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας προς τους πληττόμενους υπαλλήλους από το άδικο μέτρο.

Παράλληλα δηλώνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να προβούμε σε νέες υποχωρήσεις και εκπτώσεις. Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση βρίσκεται εδώ και καιρό κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο. Ο πολλά υποσχόμενος «Καλλικράτης» ακολούθησε και μάλιστα με πιο οδυνηρό τρόπο την τύχη του «Καποδίστρια».

Η μη επαρκής χρηματοδότηση, οι συνεχείς περικοπές πόρων, η μη παραχώρηση αρμοδιοτήτων, έχουν καταντήσει το θεσμό εντελώς διακοσμητικό και τις διακηρύξεις της Πολιτείας γράμμα κενό.

Είμαστε αποφασισμένοι ως αιρετοί, να υπερασπισθούμε τόσο την αξιοπρέπειά μας, όσο και τις  προσδοκίες των συμπολιτών μας που στήριξαν πολλές ελπίδες στο νέο θεσμό.

Οι αντιδράσεις μας θα είναι διαρκείς και ανυποχώρητες, ώστε  να μπει ένα τέλος στην κατηφόρα που ακολουθείται. Να μπει  επιτέλους ένας φραγμός στη λαίλαπα που προκρίνει την «ευημερία» των αριθμών και όχι των  ανθρώπων.

Ο συνεχής και ανυποχώρητος  αγώνας μας, ελπίζουμε  να βρει «ευήκοα τα ώτα» των αρμοδίων. Διαφορετικά η τελική κατάληξη δεν αποκλείεται να είναι η παράδοση των κλειδιών της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Ευχόμαστε να μη φθάσουμε μέχρις εκεί.”

Εργαζομένοι: Ν` ανασταλεί η λειτουργία όλων των Περιφερειών της χώρας.

Οι εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς εκφράζοντας την αγανάκτηση και την αντίθεσή τους στο Νόμο 4093/2012, σύμφωνα με τον οποίο τίθενται σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι Ι.Δ.Α.Χ. των κλάδων ΔΕ,  Διοικητικού, Διοικητικού – Λογιστικού, Διοικητικού-Οικονομικού, Διοικητικών Γραμματέων, των οποίων οι θέσεις καταργούνται, καθώς και την συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους αρχικά θιγόμενους  συναδέλφους τους, στην έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου, αποφάσισαν:

  • Να παραβρεθούν σύσσωμοι στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Π.Κ.Μ. και να επιδώσουν ψήφισμα στον αναπληρωτή Περιφερειάρχη της Π.Κ.Μ. προκειμένου να εκδοθεί ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζομένους και να ληφθεί απόφαση αναστολής της λειτουργίας της Π.Κ.Μ.
  • Την προώθηση του ψηφίσματος άμεσα στην ΕΝ.ΠΕ. για τη λήψη απόφασης αναστολής της λειτουργίας όλων των Περιφερειών της χώρας.

“Η αναστολή των μέτρων αυτών είναι καθοριστική για την ομαλή λειτουργία των Περιφερειών, καθώς ήδη με την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης και την εξυπηρέτηση των πολιτών”, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σχολιάστε