My Twitter Feed

20 Φεβρουάριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ELVIAL: Εξαγωγές και επέκταση -

Τρίτη, 19 Φεβρουάριος, 2019

Διακήρυξη θέσεων και προτάσεων -

Τρίτη, 19 Φεβρουάριος, 2019

Θέσεις εργασίας σε Κουκάκη AE -

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2019

«Φυσιολογική» ήττα εκτός, του Αλέξανδρου -

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2019

ΓΑΣΚ: Μεγάλη νίκη επί της Άρτας -

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2019

Μεγάλη εναρκτήρια εκδήλωση -

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2019

Μεγάλη η συγκέντρωση Σιωνίδη -

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2019

Το Πάϊκο πήρε το ντέρμπι της Παιονίας -

Κυριακή, 17 Φεβρουάριος, 2019

Αντικαρκινικά φάρμακα

Γράφει η Γεωργία Κολεσιώτου*

Δυστυχώς ο καρκίνος στην Ελλάδα συνεχίζει να είναι ακόμα ταμπού. Είναι μία λέξη που φυσικά δεν ελκύει, δεν γοητεύει και σίγουρα απωθεί τους περισσότερους οι οποίοι από φόβο ή από προκατάληψη αποφεύγουν να την αναφέρουν και την έχουν αφαιρέσει από το λεξιλόγιό τους.

Όμως όπως αποδεικνύεται και στην πράξη, υπάρχουν κάποιοι, ουκ ολίγοι, που κάνουν στον καρκίνο “τα γλυκά μάτια”, χωρίς να υπολογίζουν ούτε ιερά, ούτε όσια και αποκομίζουν τεράστια οικονομικά οφέλη, πατώντας πολλές φορές στην κυριολεξία επί πτωμάτων. Είναι εκείνοι που όχι μόνο ξεπέρασαν το ταμπού, άλλα έφτασαν μάλιστα και στην άλλη άκρη.

Τρανταχτό παράδειγμα είναι το γεγονός που είδε το φως της δημοσιότητας προτού μερικές εβδομάδες, όπου ολόκληρο κύκλωμα γιατρών, νοσηλευτών και όχι μόνον, “στο όνομα του μαμωνά”, εδώ και χρόνια κέρδιζε μεγάλα χρηματικά ποσά, λόγω της παράνομης πώλησης αντικαρκινικών φαρμάκων τα οποία ενώ προορίζονταν για ασθενείς στα νοσοκομεία της χώρας μας, κατέληγαν να πωλούνται στο εξωτερικό, φυσικά στις τιμές των αντικαρκινικών φαρμάκων που φτάνουν πολλές φορές να αγγίζουν και πενταψήφια νούμερα. Βέβαια οι ασθενείς πίστευαν σε κάθε τους θεραπεία ότι ελάμβαναν το σωτήριο φάρμακο που θα τους κρατούσε στη ζωή και φυσικά το Ελληνικό Δημόσιο ήταν σίγουρο ότι οι θεραπείες υποβάλλονταν σε ασφαλισμένους ή μη ασφαλισμένους πολίτες του.

Θεωρώ ότι εκτός των άλλων ο καρκινοπαθής αισθάνεται εντονότατα όλο αυτόν τον εμπαιγμό, διότι μόνον ο χημειοθεραπευόμενος ενώ γνωρίζει ότι ο ορός που θα του “περάσει” ο νοσηλευτής, θα του δημιουργήσει χίλιες δυό παρενέργειες, παρόλα αυτά, εκείνος με υπομονή υποβάλλεται στην θεραπεία και νιώθει ευγνωμοσύνη για την νοσηλεύτρια που τον περιποιείται και φυσικά έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον ογκολόγο του, αφού εκείνος επιλέγει την θεραπευτική αγωγή που θα ακολουθηθεί.

Ποιος καρκινοπαθής να φανταζόταν ότι καιροσκόποι γιατροί, τυχοδιώκτες νοσηλευτές και οι συνεργάτες τους, όχι μόνον αθέτησαν τους όρκους τους αλλά καταπάτησαν καθετί ανθρώπινο και κυρίως τόλμησαν να βεβηλώσουν το ανθρωπινότερο από όλα, που δεν είναι άλλο από την ίδια τη ζωή.

Οι εγκληματικές τους πράξεις δεν μπορούν να συγκριθούν με τίποτα γιατί έχουν υπερβεί κάθε όριο, ακόμη και αυτό το όριο του καρκίνου, διότι εκείνοι πρόλαβαν να σκοτώσουν κάθε μόριο, προτού ακόμα ο καρκίνος προλάβει να πολλαπλασιάσει τα κύτταρά του, γιατί εκείνοι άπλωσαν τις δαγκάνες τους προτού ακόμα ο κάβουρας τολμήσει να κάνει το πρώτο του βήμα.

Και ενώ ακόμα δεν έχει πάρει καλά καλά το δρόμο της δικαιοσύνης η υπόθεση με την παράνομη εξαγωγή των αντικαρκινικών φαρμάκων, μαθαίνουμε ότι η χώρα μας απέκλεισε την εγκατάσταση εξοπλισμού για τη μέθοδο θεραπείας με νανοσωματίδια που πρόκειται να εφαρμοστεί στα Βαλκάνια. Τελικά η Ελλάδα είναι χώρα Ευρωπαϊκή, Βαλκανική ή…Τριτοκοσμική που μόνη της τρώει τα παιδιά της;

*Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς

Σχολιάστε