My Twitter Feed

11 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Αντί να ντρέπονται, δηλώνουν δικαιωμένοι”

parastatidis-theodorosΕπίθεση στη τρικομματική κυβέρνηση, μ` αφορμή την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ, εξαπέλυσε με μια σκληρή δήλωσή του, ο ανεξάρτητος βουλευτής Κιλκίς, Θόδωρος Παραστατίδης. 

Τονίζοντας ότι οι πολιτικοί ηγέτες της συγκυβέρνησης “αποδείχθηκαν ανίκανοι να υπερασπιστούν βασικά και θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού λαού” και “παραδόθηκαν άνευ όρων, συμπεριφερόμενοι με δουλοπρέπεια”, ο κ. Παραστατίδης τονίζει στη δήλωσή του τα εξής:

Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας η έκθεση του ΔΝΤ, ενός εκ των εταίρων της Τρόικας, με την οποία αναγνωρίζουν πως έχουν διαπράξει λάθη στο πρόγραμμα δημοσιονομικής πειθαρχίας για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης.

Μετά κι απ’ αυτό οι κυβερνώντες, αντί να αισθάνονται ντροπή και όνειδος, επιχείρησαν να εμφανιστούν και δικαιωμένοι.

Από την γνωστοποίηση της έκθεσης σχετικά με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική του μνημονίου που επιβλήθηκε στη χώρα μας, συμπεραίνει κανείς πως πρώτο μέλημα της Τρόικας ήταν να θυσιάσει τον ελληνικό λαό με περικοπές και επιβολή φόρων και χαρατσιών, επειδή δεν θέλαν να προβούν σε άλλη χρηματοδότηση μετά από το πρώτο πακέτο στήριξης.

Η έκθεση επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση, διότι δεν κατένειμε δίκαια τα βάρη της οικονομικής προσαρμογής του προγράμματος, επιβαρύνοντας κυρίως τους μικρομεσαίους.

Το πιο σημαντικό και σοκαριστικό είναι η ομολογία εκ μέρους του ΔΝΤ πως το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, δεν σχεδιάστηκε έτσι ώστε να βοηθήσει τη χώρα μας, αλλά να θωρακιστεί πρωτίστως η Ευρωζώνη από ένα πιθανό ντόμινο σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Αποτέλεσμα, διεσώθη προσωρινά η Ευρωζώνη και βυθίστηκε η χώρα μας.

Οι ξένοι έκαναν τη δουλειά τους. Φρόντισαν να διαφυλάξουν τα συμφέροντά τους και τα συμφέροντα των τραπεζών της χώρας τους.

Οι δικοί μας πολιτικοί ηγέτες όμως αποδείχθηκαν ανίκανοι να υπερασπιστούν βασικά και θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού λαού. Αντιθέτως, παραδόθηκαν άνευ όρων, συμπεριφερόμενοι με δουλοπρέπεια.

Αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς είναι σήμερα στην ελληνική κοινωνία να επικρατεί ένας κοινωνικός μεσαίωνας.

Μετά απ’ όλα αυτά τί έχουν να πουν άραγε στον ελληνικό λαό, όλοι αυτοί οι φωστήρες και λαλίστατοι κατά τα άλλα διαχειριστές της μέχρι τώρα οικονομικής πολιτικής, συνεπικουρούμενοι μάλιστα και από ορισμένους τηλεοπτικούς αστέρες οι οποίοι είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία;

Αισθάνονται άραγε δικαιωμένοι από την μέχρι σημερινή τους στάση για απόψεις που εξέφραζαν και την πολιτική που ακολουθούσαν μετά και από την έκθεση του ΔΝΤ;

Τί έχουν να απαντήσουν στους ενάμιση εκατομμύριο και πλέον ανέργους, μισθωτούς και συνταξιούχους;

Τί έχουν να απαντήσουν στους εργαζόμενους, για την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που οδήγησαν σε εποχές μεσαίωνα;

Τί έχουν να πουν στους επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες για την κατάσταση που περιήλθαν;

Τί έχουν να πουν στις φτωχές κοινωνικές ομάδες, για την περικοπή των προνοιακών επιδομάτων;

Τί έχουν να πουν για τους αγρότες και κτηνοτρόφους που είναι απροστάτευτοι στο έλεος των καρτέλ;

Τί έχουν να πουν για την διάλυση της δημόσιας διοίκησης και την υποβάθμιση παροχής υπηρεσιών υγείας;

Μετά από όλα αυτά και για όλα αυτά μπορούν να δώσουν απαντήσεις στον ελληνικό λαό;

Τελικά ποιοι πρέπει να αισθάνονται δικαιωμένοι; Αυτοί που είχαν το θάρρος να αντισταθούν στο λάθος και στο αδιέξοδο που οδήγησε τελικά η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα  μάλιστα να αποπέμπονται από τα κόμματά τους ή αυτοί που στήριξαν, ψήφισαν και υπερασπίστηκαν την καταστροφική αυτή πολιτική των περικοπών και των χαρατσιών;

Κατά τα άλλα οι κυβερνώντες κόπτονται για την σημερινή ανέχεια και δυστυχία αυτού του λαού, εκφράζοντας μάλιστα υποκριτικά τη λύπη και τη συμπάθειά τους.

Τα σχόλια δικά σας.”

Σχολιάστε