My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Αντί ΕΚΑΒ, πυροσβέστες και ΒΑΝ!

Με ιδιωτικό βαν και με τη βοήθεια πυροσβεστών, ένεκα των ελλείψεων του ΕΚΑΒ, διακομίστηκε στην οικία του ο 45χρονος αντιδήμαρχος Παιονίας, Λευτέρης Γαρόπουλος, έπειτα από χειρουργική επέμβαση στο ισχίο και εξαήμερη νοσηλεία του στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς.

Σε επιστολή διαμαρτυρίας του προς τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, ο κ. Γαρόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η υγεία και η ασφάλειά του τέθηκαν σε κίνδυνο, κατήγγειλε το περιστατικό και επιφυλάχθηκε παντός νομίμου δικαιώματός του.

Από την πλευρά του το ΕΚΑΒ υπογραμμίζει αναφορικά με τα περιστατικά στον νομό Κιλκίς ότι εξαιτίας των ελλείψεων εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα και δεν μεταφέρονται άμεσα τα εξιτήρια, οι επιστροφές και οι επανεξετάσεις ασθενών που χρειάζονται ασθενοφόρο.

Η επιστολή του κ. Γαρόπουλου:

«Στις 18 Μαΐου περί της 13:00 πήρα εξιτήριο από το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ, έπειτα από 6 μέρη νοσηλεία μου στην Ορθοπεδική Κλινική του Γ.Ν.Κ., αρχομένη από τις 12/05/18.

Καθώς είμαι κάτοικος Γοργόπης του Δήμου Παιονίας και χρειαζόμουν ασθενοφόρο για να διακομισθώ στην οικεία μου μετά την χειρουργική επέμβαση και την νοσηλεία, με ενημέρωσαν ότι αυτό δεν είναι δυνατό διότι το ΕΚΑΒ δεν έχει διαθέσιμο ασθενοφόρο λόγω έκτακτων περιστατικών, και βέβαια συμφώνησα ότι δύναμαι να αναμένω μέχρις ότου μπορέσει το ΕΚΑΒ να με εξυπηρετήσει.

Οι ιατροί της ορθοπεδικής μου είπαν ότι θα πρέπει να μεταβώ στην οικεία μου για συνέχιση της αποθεραπείας και να παραμείνω κλινήρης και φυσικά να μην περπατήσω αλλά και να αποφύγω τις μετακινήσεις με άλλο συμβατικό όχημα.

Από το ΕΚΑΒ όμως μου διεμήνυσαν ότι είναι αδύνατο να με διακομίσουν, και ότι θα υπάρχει δυνατότητα από την ερχόμενη εβδομάδα.

Τους εξήγησα ότι πρέπει οπωσδήποτε να μεταφερθώ με ασθενοφόρο καθώς οι γιατροί μου απαγόρευσαν την κίνηση με συμβατικό όχημα αλλά δεν εισακούστηκε το αίτημα μου καθώς οι αρμόδιοι του ΕΚΑΒ, προβάλλοντας φαιδρές δικαιολογίες, το απέρριψαν.

Έτσι, αναγκάστηκα να μεταφερθώ με Ι. Χ Βαν όχημα και με την βοήθεια πυροσβεστών οι οποίοι με μετέφεραν από τον θάλαμο στο αυτοκίνητο και με τοποθέτησαν στην καρότσα του οχήματος σε αυτοσχέδια κλίνη.

Η μεταφορά μου στην οικεία μου έγινε με τον παραπάνω τρόπο με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για ενδεχόμενο τραυματισμό, σε περίπτωση φρεναρίσματος ή οποιουδήποτε άλλου βίαιου γεγονότος.

Καταγγέλλω το γεγονός της τραγικής ολιγωρίας από το ΕΚΑΒ και της μη σοβαρής αξιολόγησης του περιστατικού από τους συντονιστές του ΕΚΑΒ.

Επίσης, επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου καθώς η υγεία και η ασφάλεια μου ετέθη σε κίνδυνο λόγω της αμέλειας των αρμοδίων του ΕΚΑΒ.»

Το ΕΚΑΒ

Για το θέμα της δυσλειτουργίας του, το ΕΚΑΒ-2/Τομέας Κιλκίς εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με την παρούσα σας αναφέρουμε ότι το ΕΚΑΒ-2 τομέας Κιλκίς έχει 34 διασώστες και 9 ασθενοφόρα, από τα οποία τα 2 είναι ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου. Με το υπάρχον προσωπικό καθημερινά στον νομό επιχειρούν 9-10 ασθενοφόρα: 3-4 το πρωί, 3 το απόγευμα και 3 την νύχτα.

Μέχρι και πριν από ένα έτος τα περιστατικά του νομού και του νοσοκομείου σε ό,τι αφορά τα εξιτήρια τις επιστροφές και τις επανεξετάσεις εξυπηρετούνταν άμεσα χωρίς καμία καθυστέρηση. Από την στιγμή, όμως, που το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ-2 τομέας Κιλκίς μεταφέρθηκε στο παράρτημα Θεσσαλονίκης, συχνά τα περιστατικά εντός και εκτός του νομού φεύγουν με καθυστέρηση ακόμη και  48ωρου. Δηλαδή, εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα και δεν μεταφέρονται άμεσα, εξιτήρια, επιστροφές και επανεξετάσεις ασθενών που χρειάζονται ασθενοφόρο.

Ενδεικτικά την Παρασκευή 18/05/2018 από την ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς, ασθενής 45 ετών με χειρουργηθέν κάταγμα ισχίου, μεταφέρθηκε στην οικία του στην Γοργόπη Κιλκίς με Ι. Χ βαν όχημα με την βοήθεια πυροσβεστών, οι οποίοι τον μετέφεραν από τον θάλαμο στο αυτοκίνητο και τον τοποθέτησαν στην καρότσα του οχήματος σε αυτοσχέδια κλίνη, διότι το ΕΚΑΒ δήλωσε 48ωρη αδυναμία εξυπηρέτησης.

Την Τρίτη 29/05/2018 από την ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς ασθενής 92 ετών με άνοια και με αχειρούργητο κάταγμα ισχίου, μεταφέρθηκε μετά από 8 ώρες με το ΕΚΑΒ στην οικία της στην Θεσσαλονίκη.

Ασθενής 85 ετών με εισαγωγή για αντικατάσταση βηματοδότη από το νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, ενώ πήρε εξιτήριο την 25/05/2018, μεταφέρθηκε μετά από 5 ημέρες την 29/05/2018  με το ΕΚΑΒ στην οικία του στον Άγιο Πέτρο Κιλκίς. Το περιστατικό είχε κατάκλιση και δεν μπορούσε να μεταφερθεί με Ι.Χ. όχημα.

Παρακαλούμε  όπως αναδείξετε το πρόβλημα το οποίο ταλαιπωρεί τους  ασθενείς τους συνοδούς και τις κλινικές των νοσοκομείων.»

Σχολιάστε