My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Αντί αναβάθμιση, υποβάθμιση;

*Αντίδραση από τις ΝΕ Κιλκίς ΚΙΝΑΛ και ΠΑΣΟΚ.

Σχεδιάζουν αναβάθμιση του ΤΕΙ Σερρών σε πανεπιστημιακό ίδρυμα, χωρίς τη συμπερίληψη του ΤΕΙ Κιλκίς, για το οποίο προτείνουν να μετασχηματιστεί σε Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΚΕΕ)!

Αυτό γνωστοποίησε ο αντιπρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΔΠΘ), Γεώργιος Στάμου, σε ευρεία συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Ιουνίου μετά από αίτημα του ιδίου, για να συναντήσει όμως την καθολική αντίδραση των παραγόντων του νομού μας που συμμετείχαν στην εν λόγω σύσκεψη.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ. Στάμου, το ΤΕΙ Κιλκίς δε θεωρείται βιώσιμο καθώς οι ετήσιες λειτουργικές δαπάνες του ενός εκατ. ευρώ είναι πολύ υψηλές, ενώ επιπλέον στερείται μόνιμες θέσεις καθηγητών ΔΕΠ. Πρότεινε δε εναλλακτικά τη λειτουργία Κέντρων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Κιλκίς με τέσσερις νέες ειδικότητες που θα προκύψουν από τις τοπικές ανάγκες της αγοράς, με τα διετή προγράμματα σπουδών να απευθύνονται αποκλειστικά σε αποφοίτους του ΕΠΑΛ, στους οποίους θα δίνεται έτσι η δυνατότητα να εισαχθούν σε πανεπιστημιακές σχολές.

Απόσταση χωρίζει τους Σισμανίδη – Στάμου για το μέλλον του ΤΕΙ Κιλκίς

Ο αντιπρόεδρος του ΔΠΘ και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Παιδείας για τη διερεύνηση της δυνατότητας συγχώνευση των ΤΕΙ της βόρειας Ελλάδας, γνωστοποίησε ότι την Παρασκευή 1η Ιουνίου τα ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας και Αν. Μακεδονίας-Θράκης ήρθαν σε συμφωνία με το ΔΠΘ για αναβάθμιση των ΤΕΙ Σερρών και Καβάλας σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, χωρίς όμως τη συμπερίληψη του ΤΕΙ Κιλκίς.

Από τη πλευρά του, ο δήμαρχος Κιλκίς Δ. Σισμανίδης εξέφρασε την αντίθεσή του στη σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση “που καταργεί επί της ουσίας το ΤΕΙ Κιλκίς” και τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας του ως σχολής με δύο επιπλέον τμήματα, προσθέτοντας ότι μόνο με αυτή την προϋπόθεση θα μπορούσαν να αναπτυχθούν μελλοντικά και τα Κ.Ε.Ε. εφόσον προσφέρονται οι χώροι του ΤΕΙ.

Εμφανής ο προβληματισμός στη συνάντηση εργασίας

Όσο για τον βουλευτής Γ. Γεωργαντά, αφού αναφέρθηκε στην απόφαση του μητρικού ΤΕΙ  το 2016 σχετικά με την προσθήκη τμημάτων γραφιστικής και διακόσμησης εσωτερικών χώρων στο ΤΕΙ Κιλκίς, υπενθύμισε τη δέσμευση του κιλκισιώτικης καταγωγής υφ. Εξωτερικών Γ. Αμανατίδη για τη λειτουργία δεύτερου τμήματος, ενώ ζήτησε να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για τη σύσταση πανεπιστημιακής σχολής.

Την άποψη ότι θα πρέπει να οργανωθεί δεύτερο τμήμα στο ΤΕΙ και να λειτουργήσουν στις εγκαταστάσεις του παράλληλα Κ.Ε.Ε εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Ανδρ. Βεργίδης.

Εξ` άλλου, την διαφωνία τους για τη διαφαινόμενη υποβάθμιση του ΤΕΙ Κιλκίς κατέθεσαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Ιωάννα Ρούσσου και Ιωάννης Φαχουρίδης, ενώ στην συνάντηση συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν ανάλογα και οι Μαρία Καλογερίδου (ΕΒΕ), Γκότσικας (Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κιλκίς), Αναστάσιος Κεσίδης (Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ), Μηνάς Παπαδόπουλος (ΝΟΔΕ ΝΔ), Θεόδωρος Αθανασιάδης (ΚΚΕ) και Ελισάβετ Γεωργιάδου, Νίκος Τατίδης (ΑΝΕΛ).

ΝΕ Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ: Πλήρης αντίθεση

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής νομού Κιλκίς εκφράζει την πλήρη αντίθεση της στη πιθανολογούμενη εκπαιδευτική αναδιάρθρωση της δομής του Τ.Ε.Ι Κιλκίς και την συνακόλουθη υποβάθμιση του σε Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

  Η τοπική κοινωνία του Κιλκίς δυστυχώς για ακόμη μια φόρα βιώνει τον εμπαιγμό και τη πλήρη απαξίωση και αδιαφορία από την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των ουσιαστικών  προβλημάτων της.

 Δυστυχώς μετά τις υποσχέσεις των Κυβερνώντων για την ίδρυση και λειτουργία τουλάχιστον ενός ακόμη τμήματος στο Τ.Ε.Ι Κιλκίς, σήμερα εκφράζονται σκέψεις για πλήρη κατάργηση του ως εκπαιδευτικό ίδρυμα ανώτατης τεχνολογικής εκπαίδευσης.

  Το Τ.Ε.Ι Κιλκίς είναι αναγκαίο να αναβαθμιστεί με τη προσθήκη επιπλέον δύο τμημάτων και να μετεξελιχθεί σε Σχολή Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος καθότι πληροί τις ουσιαστικές και τυπικές προϋποθέσεις για μια τέτοια εκπαιδευτική δομή.

  Η ίδρυση και λειτουργία Κέντρων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην πόλη του Κιλκίς παράλληλα με την αναβάθμιση του Α.Τ.Ε.Ι Κιλκίς και η συστέγαση τους στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του δεύτερου, μπορούν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για εκπαιδευτική αναβάθμιση του νομού και να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και της αγοράς.

  Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αναλογιστούν το βάρος των ευθυνών τους και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την στήριξη του μοναδικού εκπαιδευτικού ιδρύματος ανώτατης τεχνολογικής εκπαίδευσης στο Νομό Κιλκίς.

Αντίδραση από τη ΝΕ του ΠΑΣΟΚ

Για “ψεύτικες ελπίδες και εμπαιγμό στην κοινωνία του Κιλκίς από τους ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ”, που “τώρα πάνε να καταργήσουν το τμήμα ΤΕΙ στο Κιλκίς”, κάνει λόγο η ΝΕ Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή της, που έχει ως εξής:

“Από της 20 Οκτωβρίου του 2016 κατόπιν επίσκεψης κλιμακίου της Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ στη τότε Διοίκηση του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (Σέρρες), ενημερώσαμε με δελτίο τύπου την κοινωνία του Κιλκίς , βουλευτές , δημοτικές αρχές και πολιτευτές ότι η μετεγκατάσταση του τμήματος ΤΕΙ «Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης» στο νέο κτίριο είναι καίριας σημασίας για την φυσιογνωμία του τόπου μας, καθώς παράλληλα μπορεί να συνδυαστεί με το αναπτυξιακό κομμάτι του νομού, αν δοθεί μεγαλύτερο και καλύτερο περιεχόμενο στο ήδη υπάρχον Τμήμα ΤΕΙ (Κιλκίς), όπως και προφίλ ανάλογο των απαιτήσεων της εποχής και της περιοχής.

Επαναλάβαμε τους κινδύνους και επιστήσαμε την προσοχή (Άρθρο 17-11-2016 Γραμματέα Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ Σταμάτη Παπουλιδη) ότι για το τμήμα ΤΕΙ «Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης» δεν θα είναι αρκετό να μεταφερθεί στο νέο κτίριο, αλλά πρέπει να υποστηριχθεί με κατάλληλες παρεμβάσεις και ορθολογική πρόταση για πίεση στα κέντρα αποφάσεων, διότι με την αναδιάρθρωση που εξελίσσεται μεταξύ ΤΕΙ και Πανεπιστημίων  υπάρχει σοβαρότατο θέμα για την κατάργηση του τμήματος «Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης».

Κανείς μα κανείς από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ,  δεν επένδυσε στην πρόταση από το Μάρτιο του 2016 της Διοίκησης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, να δημιουργηθεί Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών (School of Applied Arts) αποτελούμενη από δύο τμήματα στο Κιλκίς, δηλαδή έχοντας στο νέο κτίριο του Κιλκίς δύο τμήματα (Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης όπως και  Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων όπου το Π.Δ127/2013(ΦΕΚ 190/τ.Α΄), αφού μιλάμε για ένα κτίριο που πληροί πολλές από τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, ενώ παράλληλα ένα «ορφανό» τμήμα ΤΕΙ (Κιλκίς) δεν μπορεί να σταθεί και να διατηρηθεί από μόνο του στο νέο κτίριο .

Στις 27 Μαρτίου 2018 σε μια εκδήλωση πραγματικά εν κρυπτώ, εγκαινιάστηκε τελικά το νέο κτίριο μετά την μεταφορά του τμήματος ΤΕΙ  «Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης» με την παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ.Γαβρόγλου,  του Υφυπουργού εξωτερικών Γ.Αμανατίδη και το σύνολο της Διοίκησης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας με επικεφαλής τον Πρύτανη Δ.Χασάπη, χωρίς την παρουσία του Κυβερνητικού βουλευτή Θ.Παραστατίδη ούτε βέβαια του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ.Γεωργαντά .

Στη συζήτηση που διεξήχθη από πλευράς ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε  ότι βλέπουν με καλό μάτι  τη μεταφορά και ενός επιπλέον τμήματος και ενδεχόμενης σχολής στο νέο κτίριο, αλλά βέβαια υπο «προϋποθέσεις» που το επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα θα επανακαθοριστούν .

Ο Υπουργός Παιδείας , Ερευνών και θρησκευμάτων Κ.Γαβρόγλου δεν δεσμεύθηκε το οτιδήποτε προφορικό και έκανε αναφορά ότι πλέον τα Τριτοβάθμια Ιδρύματα θα έχουν δικό τους λόγο στις εξελίξεις που θα προκύψουν στο προσεχές διάστημα, ενώ χαρακτηριστικά σημείωσε πρέπει να υπάρχει η σκέψη να συσταθούν και στο Κιλκίς διετούς φοίτησης Ι.Ε.Κ μεταλυκειακής εκπαίδευσης.

Έκτοτε φωνή βοόντος εν τη ερήμω!

Στις 2 Ιουνίου 2018 σε μια αιφνιδιαστική σύσκεψη εξπρές που την προκάλεσε το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης( ΔΕΝ έχουν ακόμη συγχωνευθεί το ΤΕΙ Σερρών και ΤΕΙ Καβάλας με το Διεθνές Πανεπιστήμιο) μέσο της παρουσίας του κ.Στάμου στο Δημαρχείο Κιλκίς, με την παρουσία του Δημάρχου Κιλκίς Δ.Σισμανίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Α.Βεργίδη, του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ.Γεωργαντά, τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων  καθώς και πολιτικών τοπικών παραγόντων των υπόλοιπων κομμάτων , χωρίς και πάλι την παρουσία του Κυβερνητικού βουλευτή Θ.Παραστατίδη, μας διαμηνύθηκε ότι στο νέο σχεδιασμό πρόκειται να καταργηθεί ως περιττό το τμήμα«Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης» στο Κιλκίς και να αντικατασταθεί με μεταλυκειακό Ι.Ε.Κ..

Όπως γίνεται απόλυτα κατανοητό το γονατογράφημα του νέου σχεδιασμού στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δεν περιλαμβάνει το Ν.Κιλκίς.

Είναι επίσης οφθαλμοφανές οτι ουδεμία σημασία δίνει ο Κυβερνητικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τι μέλλει γενέσθαι στην Κοινωνία του Κιλκίς.

Αν αυτό δεν είναι ψεύτικες ελπίδες και εμπαιγμός στην κοινωνία του Κιλκίς από τους ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ τι άλλο μπορεί να είναι;”

Σχολιάστε