My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Αντίδραση για κατάργηση Α.Τ.

georgantas-giorgos-001Το θέμα της κατάργησης αστυνομικών τμημάτων του νομού Κιλκίς, έθεσε στη Βουλή με ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών, ο βουλευτής ν. Κιλκίς  Γιώργος  Γεωργαντάς,  σήμερα Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015.

Επικαλούμενος «πρώτες αντιδράσεις των κατοίκων του  Κιλκίς», ο κ. Γεωργαντάς δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο κατάργησης των Αστυνομικών Τμημάτων χωρίς να λαμβάνεται υπόψη οι πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

«Το Κιλκίς, ως συνοριακός νομός, ανέκαθεν είχε ανάγκη από αυξημένη αστυνομική φύλαξη και έντονη παρουσία της αστυνομίας» και ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα, λέει ο βουλευτής και γνωστοποιεί ότι η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς θα αποστείλει προτάσεις «για την αποδοτικότερη αναδιάταξη των αστυνομικών υπηρεσιών στο νομό».

astynomia-kilkis-001Η ερώτηση:

«Λίγες μέρες  μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου αναδιάταξης των υπηρεσιών της Αστυνομίας και έχοντας γίνει αποδέκτης των πρώτων αντιδράσεων των κατοίκων του  Κιλκίς θέλω να σας δηλώσω ότι το ενδεχόμενο κατάργησης των  Αστυνομικών  Τμημάτων του Νομού  μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.

Σαφώς και θα πρέπει να αναθεωρηθεί η δομή των υπηρεσιών της Αστυνομίας. Για να πραγματοποιηθεί όμως αυτή η αλλαγή θα πρέπει να συγκλίνουν οι προτάσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Τα κριτήρια που θα ληφθούν υπόψη για τη διατήρηση ή μη μιας υπηρεσίας, θα πρέπει να έρχονται σε πλήρη ταύτιση με την προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών και της ποιότητας ζωής τους. Να μην είναι οριζόντιες καταργήσεις δομών που αφήνουν ακάλυπτα μεγάλα τμήματα του νομού που μειώνουν το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη και ταυτόχρονα δεν μπορεί να απαιτείται η μετακίνηση των πολιτών για πολλές δεκάδες χιλιομέτρων προκειμένου να απευθυνθούν σε μία αστυνομική υπηρεσία.

Συγκεκριμένα το Κιλκίς, ως συνοριακός νομός, ανέκαθεν είχε ανάγκη από αυξημένη αστυνομική φύλαξη και έντονη παρουσία της αστυνομίας καθώς αποτελεί την πύλη εισόδου-εξόδου πολλών παράνομων μεταναστών. Ιδιαίτερα όμως  το τελευταίο χρονικό διάστημα που το ρεύμα των   προσφύγων-μεταναστών  έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις η έντονη παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία. Επομένως  η κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων που επίκειται όχι μόνο δεν πρέπει να υλοποιηθεί άλλα αντίθετα πρέπει να ενισχυθούν μερικά από αυτά  καθώς οι εξελίξεις στο νομό άλλα επιτάσσουν.

Όλοι οι τοπικοί φορείς είναι αντίθετοι ως προς την κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων και η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος θα σας αποστείλει συγκεκριμένες  προτάσεις για την αποδοτικότερη   αναδιάταξη των αστυνομικών υπηρεσιών στο νομό.

Με βάση τα ανωτέρω ερωτάται ο Αρμόδιος Υπουργός:

Πώς  σκοπεύετε  να αντιμετωπίσετε την ανάγκη αστυνομικής κάλυψης του νομού και τη δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών στα αστυνομικά τμήματα, ιδιαίτερα δεδομένων των ειδικών συνθηκών που δημιουργούνται από το προσφυγικό- μεταναστευτικό ρεύμα;»

Σχολιάστε