My Twitter Feed

19 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Αντάρτης δεν είναι ο περιφερειάρχης”

TZITZIKOSTAS SYNENTEYXI TYPOYΣε σημερινή (Τετάρτη) συνέντευξη τύπου, ο περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι δεν αποδέχεται τον όρο ‘’αντάρτης’’, με τον οποίο τον χαρακτηρίζουν από τη ΝΔ, λέγοντας: «Ποτέ δεν είναι αντάρτης ο εν ενεργεία περιφερειάρχης. Δεν ξανάγινε ποτέ και πουθενά αυτό. Να αφήσουν τα κόμματα τις τοπικές κοινωνίες να επιλέξουν τα σχήματα που θα διοικήσουν την περιοχή τους».

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις, ο κ. Τζιτζικώστας είπε:

– Για τον «πόλεμο» που ενδέχεται να αντιμετωπίσει από τη ΝΔ

«Ένας που μπαίνει στην πολιτική για να προσφέρει, πρέπει να ξέρει τι θα βρει μπροστά του. Εμπόδια, δυσκολίες, όμως είμαι αποφασισμένος. Έχουμε μαζί μας το δίκιο, τους πολίτες, τις προτάσεις. Το χρώμα της Κεντρικής Μακεδονίας στον εκλογικό χάρτη όταν κερδίσουμε θα είναι γαλανόλευκο, όπως της σημαίας μας».

– Για τον Γ. Ιωαννίδη:

«Είναι φίλος. Δεν κρατώ κακία. Ξέρω πως δουλεύουν τα μεγάλα κόμματα. Μπορούν να συμβούν κι αυτά. Ακόμη και τώρα του ζητώ να έρθει να συστρατευτεί μαζί μας».

– Για το τι θα σημάνει πιθανή αποχώρηση περιφερειακών συμβούλων προς τον κ. Ιωαννίδη

«Πιστεύω στους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι επί τρία χρόνια. Ξέρω ότι θα δεχτούν πιέσεις και κάποιοι θα ενδώσουν. Δεν τους κρατώ καμιά κακία».

– Για το γεγονός ότι επέλεξε να παραμείνει στην Περιφέρεια και δεν έθεσε υποψηφιότητα για το δήμο Θεσσαλονίκης:

«Αναλαμβάνω μια αποστολή, θέλω να την τελειώσω, να κάνω καλά τη δουλειά μου και όταν κλείσει αυτός ο κύκλος να συζητήσουμε οτιδήποτε άλλο. Σήμερα αυτός ο κύκλος δεν έχει κλείσει. Έχει γίνει η αρχή και επιθυμώ να συνεχίσω και να ολοκληρώσω το έργο μου. Αυτό το είχα καταστήσει σαφές σε όλους. Δεν αντιλαμβάνομαι την πολιτική ως ένα παιγνίδι, στο οποίο θα πρέπει παίκτες να καλύπτουν τρύπες όπου υπάρχει ανάγκη”.

Οι στόχοι

Στη συνέντευξη τύπου με θέμα την παρουσίαση των κεντρικών αξόνων της αυτοδιοικητικής πρότασης «Αλληλεγγύη: Σύγχρονη, Ανθρώπινη Μακεδονία», ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στο έργο που έχει πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κάνοντας ειδική αναφορά στην αύξηση της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες τον τελευταίο χρόνο, στην επιτάχυνση των 523 έργων συνολικού προϋπολογισμού 1,59 δις  ευρώ που εκτελούνται μέσω του ΕΣΠΑ στους εφτά νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας και στην εκταμίευση 174 εκ ευρώ το 2013 γεγονός που έφερε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην πρώτη θέση μεταξύ των δεκατριών Περιφερειών της χώρας. Επίσης παρουσίασε τις δράσεις για την ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, όπως επίσης και το πλέγμα των παρεμβάσεων για την προστασία της κοινωνικής συνοχής.

Στη συνέχεια παρουσίασε τους  βασικούς πυλώνες της αυτοδιοικητικής πρότασης «Αλληλεγγύη Σύγχρονη Ανθρώπινη Μακεδονία» και της στρατηγικής  για την Κεντρική Μακεδονία του  2020, οι οποίοι  είναι:

  • Η Αλληλεγγύη στους αδύναμους  και η Προστασία για την καταπολέμηση της Φτώχειας και του αποκλεισμού.
  • Η Σταθεροποίηση και Αναγέννηση της τοπικής Οικονομίας.
  • Η Έξυπνη και αποτελεσματική αναδιοργάνωση του παραγωγικού προτύπου.
  • Η Προσέλκυση ξένων και εγχώριων κεφαλαίων για επενδύσεις.
  • Η Βιωσιμότητα και προστασία των φυσικών και πολιτιστικών πόρων.
  • Η Θεσμική αναδιοργάνωση και επιτάχυνση της αναδιάρθρωσης του διοικητικού μοντέλου της περιφέρειας.
  • Η Ποιοτική Αναβάθμιση και Ενίσχυση της Τοπικής Διακυβέρνησης.

«Θέλουμε η Κεντρική Μακεδονία να πρωταγωνιστεί  το 2020, ως πρότυπο Ευρωπαϊκής Περιφέρειας, με Ανταγωνιστική και Καινοτόμο Οικονομία, με Ισχυρή Κοινωνική Συνοχή, με βιώσιμό Αστικό και Φυσικό Περιβάλλον. Όραμα μας είναι η Σύγχρονη, Ανθρώπινη, Δυνατή Κεντρική Μακεδονία. Στόχος μας είναι η Κεντρική Μακεδονία να είναι η πρώτη Περιφέρεια της Ελλάδας που θα βγει από την κρίση», τόνισε χαρακτηριστικά ο  κ. Τζιτζικώστας. 

 

 

Σχολιάστε