My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ανησυχία για τη πανώλη των χοίρων

Ανησυχία προκαλεί στους κτηνοτρόφους το πρώτο κρούσμα της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, που εντοπίστηκε σε μια μικρή οικόσιτη χοιροτροφική μονάδα στη Νικόκλεια του γειτονικού μας νομού Σερρών.

Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα αφρικανικής πανώλης των χοίρων (ΑΠΧ) που εντοπίστηκε στη χώρα μας και επιβεβαίωσε το τμήμα Μοριακής Διαγνωστικής Αφθώδους Πυρετού, Ιολογικών, Ρικετσιακών και Εξωτικών Νοσημάτων της διεύθυνσης Κτηνιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Ιστοί του νεκρού χοίρου απεστάλησαν στο εργαστήριο και αφού εξετάστηκαν με σύγχρονες μοριακές διαγνωστικές μεθόδους και επιβεβαιώθηκε η συγκεκριμένη νόσος των ζώων η οποία δεν έχει καμία απολύτως επίπτωση στην ανθρώπινη υγεία.

Στις Σέρρες πήγε κλιμάκιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης υπό τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Στρατάκο, ενώ για το θέμα θα παραχωρήσει σήμερα Πέμπτη συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ. Βορίδης.

Παράλληλα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο, αποφασίστηκε η εφαρμογή του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της συγκεκριμένης νόσου, η οποία δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο.

Σχολιάστε