My Twitter Feed

18 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ανησυχία για Γηροκομείο και εργαζόμενους

galaxias-kilkis.2-001agathopoulou.1*Χαριστική βολή στην Ειδική Αγωγή.

*Επισκέψεις Αγαθοπούλου σε Γηροκομείο και Ειδικό Σχολείο Κιλκίς.

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, συνάντηση της βουλευτή Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνης Αγαθοπούλου, με τους εργαζομένους του γηροκομείου Κιλκίς, οι οποίοι εξέφρασαν στη βουλευτή την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον τόσο του ιδρύματος όσο και το δικό τους, εξηγώντας πως αυτή πηγάζει από την επικείμενη συγχώνευση των ιδρυμάτων πρόνοιας. Ταυτόχρονα, την ενημέρωσαν πως εκκρεμεί και η αποπεράτωση του καινούριου κτιρίου, τη στιγμή που το Γηροκομείο αποτελεί ζωντανό ίδρυμα, άμεσα συνδεδεμένο με την κοινωνία του Κιλκίς και φιλοξενώντας γύρω στους 40  τρόφιμους.

Η βουλευτής τόνισε ότι “οι συγχωνεύσεις αποτελούν ξεκάθαρη πολιτική επιλογή της τρικομματικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο της οποίας οι περικοπές κονδυλίων σε ευαίσθητους τομείς γίνονται πάντα στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης. Στην πραγματικότητα όμως βαθαίνουν κι άλλο την κρίση. Η κοινωνία δεν πρέπει να επιτρέψει να στερηθεί η περιφέρεια τις αναγκαίες κοινωνικές δομές και άρα η ανατροπή των εν λόγω πολιτικών είναι πια καθήκον όλων μας”.

Ειδικό Σχολείο

Την στιγμή που ΑμεΑ και εκπαιδευτικοί έχουν ξεσηκωθεί ενόψει του νέου νομοσχεδίου, που φέρνει το υπουργείο Παιδείας προς ψήφιση στη Βουλή, σε συνάντηση που είχαν με τη βουλευτή, εργαζόμενοι στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς ανέφεραν πως  με το εν λόγω νομοσχέδιο, η κυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή στην Ειδική Αγωγή – που ήδη χαρακτηρίζεται από υποστελέχωση σε εκπαιδευτικό, βοηθητικό και ειδικό προσωπικό – μετατρέποντας τα Ειδικά Σχολεία σε Κέντρα Υποστήριξης Ειδικής Αγωγής.

Η κ. Αγαθοπούλου υποστήριξε πως, το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιλέγει να χρηματοδοτεί την εκπαίδευση και δη τον ευαίσθητο τομέα της Ειδικής Αγωγής μέσω ΕΣΠΑ, δηλαδή μέσω προγραμμάτων με ημερομηνία λήξης, αποδεικνύει την προχειρότητα και ανεπάρκεια της ίδιας. Το γεγονός δε της ανακοίνωσης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, δια στόματος Υπουργού Παιδείας, ότι προϋπόθεση για να εργαστούν τη νέα χρονιά είναι να αποδεχτούν το νομοσχέδιο, συνιστά ξεκάθαρη απειλή προς τους πολίτες.

Όπως και με το παράδειγμα του Γηροκομείου, έτσι κι εδώ, το συμπέρασμα είναι κοινό: Οι ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, γίνονται θυσία στον βωμό των Μνημονίων. Ο ελληνικός λαός δεν υποκύπτει πια σε απειλές και εκβιασμούς“, αναφέρει η κ. Αγαθοπούλου.

 

Σχολιάστε