My Twitter Feed

20 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

ΕΒΕ: Ημερίδα για εξαγωγές -

Δευτέρα, 15 Μάιος, 2017

Ανατροπή του κατεστημένου

eirine_agathopoulouΤης Ειρήνης Ελένης Αγαθοπούλου.


Λίγες μέρες απομένουν για τις τρεις μεγάλες εκλογικές μάχες, της τοπικής, περιφερειακής αυτοδιοίκησης και των ευρωεκλογών. Και το μεγάλο ερώτημα που πλανάται στην ατμόσφαιρα είναι: Θα αλλάξει επιτέλους κάτι σε αυτή τη χώρα, σε αυτή την πόλη;

Την απάντηση δε μπορεί κανείς να μας τη δώσει με πλήρη ειλικρίνεια. Και φυσικά δεν είμαστε διατεθειμένοι πλέον να πιστέψουμε όσους τόσα χρόνια έμαθαν να τάζουν όλα όσα ξεχνούσαν πάντα να εκπληρώσουν μετά τις εκλογές. Πράξεις και έργα θέλουμε να δούμε για να πειστούμε!
Πράξεις, οι οποίες να είναι προς όφελος των πολιτών, που να εξυπηρετούν τις καθημερινές μας ανάγκες και όχι τις φιλοδοξίες του κάθε δημάρχου, περιφερειάρχη και λοιπών.

Αυτή τη στιγμή, η ελληνική κοινωνία υποφέρει. Το 30% των πολιτών είναι άνεργοι, το 60% της νεολαίας επίσης, ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς, νοσοκομεία κλείνουν, προνοιακές δομές παραμένουν ανεκμετάλλευτες – το Βοήθεια στο Σπίτι και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί των Δήμων είναι περιττά έξοδα για τους σημερινούς Άρχοντες – και οι συγγενείς και οι φίλοι μας καθημερινά μεταναστεύουν.

Η Κυβέρνηση ζητωκραυγάζει για το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο μόνο στις ειδήσεις το βλέπουμε και το ακούμε και αυτοί στους οποίους δεσμευόταν η Κυβέρνηση πριν από λίγο καιρό ότι δε θα τους απολύσει σε καμία περίπτωση (βλ. σχολικοί φύλακες, καθηγητές ΕΠΑΛ, καθαρίστριες κτλ) βλέπουν τα χαρτιά της απόλυσής τους να καταφθάνουν στο σπίτι.. και ούτε λόγος για αποζημιώσεις και συντάξεις.

Από την άλλη, υποψήφιοι τοπικοί και περιφερειακοί άρχοντες, έρχονται προεκλογικά να στηρίξουν το κίνημα των μεταλλείων και να ονοματίσουν με «αλληλέγγυους όρους» τις παρατάξεις τους, ξεχνούν όμως ότι στα προηγούμενα τοπικά και περιφερειακά συμβούλια στα οποία υπηρετούσαν – αν όχι πρωταγωνιστούσαν – αρνούνταν να ανοίξουν τη συζήτηση για τα μεταλλεία σε όλη την Κεντρική Μακεδονία και δε συνέβαλλαν στη δημιουργία ούτε μίας κοινωνικής δομής, ως δείγμα αλληλεγγύης στο συνάνθρωπο!

Το μόνο που ενδιαφέρει όλους αυτούς τους επίδοξους «πολιτικούς άνδρες» αυτού του τόπου είναι το πώς θα κάνουν μεγαλειώδεις προεκλογικές και μετεκλογικές εκδηλώσεις για να ικανοποιήσουν τη μεγαλομανία τους! Και αναρωτιέται κανείς: έτσι άσκοπα και ελαφρά τη καρδία θα ξοδεύουν – για την προσωπική τους ανάδειξη – και το δημόσιο χρήμα; Για να κάνουν πομπώδεις και φανφαρώδεις εκδηλώσεις την ίδια στιγμή που οι συνάνθρωποί τους βρίσκονται σε απόγνωση και η πόλη μας ρημάζει;

Όσο πλησιάζουμε στην Κυριακή των εκλογών, όλα τα παραπάνω δεν έχουμε δικαίωμα να τα ξεχνάμε! Οφείλουμε να θυμόμαστε, πριν πάμε στην κάλπη, ποιοι μας έφτασαν ως εδώ και πόσο πιο χαμηλά έχουν σκοπό να μας οδηγήσουν.
Και αν από την άλλη η αγωνία, για το αν η Αριστερά, οι παρατάξεις και τα πρόσωπα που αυτή στηρίζει  μπορούν να τα καταφέρουν, κυριεύει πολλούς από εμάς, η απάντηση είναι μία: Εάν δεν τους δώσουμε αυτή την ευκαιρία, δε θα μάθουμε ποτέ εάν θα μπορούσαν να τα καταφέρουν..

Οι πολίτες της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς που είναι αποφασισμένοι για την ανατροπή του σημερινού κατεστημένου, σε αυτές τις εκλογές στηρίζουν τις ελπίδες τους στην πρωτοβουλία ευθύνης και συμμετοχής Αλλά..ΖΩ για να αναλάβει τα ινία του δήμου Κιλκίς και στην Αυτόνομη Ριζοσπαστική Συνεργασία για τον δήμο Παιονίας, στην Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Για ένα Κιλκίς των πολιτών, για μια νέα Ελλάδα, για μια άλλη Ευρώπη!

 

Σχολιάστε