My Twitter Feed

20 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Αναστήλωση ξεχασμένου μνημείου

Εορτάστηκε στο Κιλκίς η 21 η Ιουνίου, με τη φετινή χρονιά να γίνεται η αναστήλωση του ξεχασμένου μνημείου του ΛΟΧΑΓΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΜΑΚΡΥΚΩΣΤΑ, από το δεκαετία του 70, στα υψώματα της Μεγάλης Βρύσης, ενώ εψάλλει και το τρισάγιο προς τιμή του, την Τετάρτη 20η Ιουνίου στο “ΥΨΩΜΑ ΜΑΚΡΥΚΩΣΤΑ”, από την 71η Α/Μ Ταξιαρχία.

Ο Σύνδεσμος Εφεδρων Αξιωματικών νομού Κιλκίς από το 2013 που ο κάτοικος της Μ.Βρύσης Δημήτρης Προδανάς οδήγησε τον Πρόεδρό Κώστα Παπανικολάου και το μέλος του συνδέσμου μας Νίκο Στανημεροπουλό στο ξεχασμένο πέτρινο μνημείο του λοχαγού ΜΑΚΡΥΚΩΣΤΑ, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την ανάδειξης του.

Προσπάθησε να επικοινωνήσει με συγγενείς του Ήρωα αλλά και συμπολίτες του από την Ανανυάδα που όλοι τους έδειξαν το ενδιαφέρον.

Το 2016 ήταν η χρονιά που ο απόγονος του λοχαγού Χαράλαμπου Μακρυκώστα, Ταξίαρχος τυο Γ.Σ.Σ και σήμερα Υποστράτηγος κος Σ. Μπούρλος βρέθηκε στο χώρο του μνημείου μετά από αναζήτηση πολλών χρόνων , και ήταν η αρχή αναστήλωσης του μνημείου του προγόνου του.

Σίγουρο είναι σημαντικό για το Κιλκίς η καταγραφή του μνημείου από το ΓΕΣ αλλά ακόμη πιο σημαντικό είναι το σημείο αναφοράς για τους συγγενείς του λοχαγού ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΜΑΚΡΥΚΩΣΤΑ και των συμπολιτών του από την Ανανυάδα Ευρυτανίας.

Από την πλευρά της Διοίκησης του Συνδέσμου σεβόμενοι τόσο την Διοίκηση 71η Α/Μ Ταξιαρχία “ΠΟΝΤΟΣ” , όσο και τις όποιες πρωτοβουλίες του Υποστράτηγου κου Σ. Μπούρλου που αφορούν τους συγγενείς του Λοχαγού ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΜΑΚΡΥΚΩΣΤΑ απλώς θέτουμε στην διάθεσή τους το Διοικητικό Συμβούλιο μας.

Σχολιάστε