My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Ανανέωση προγράμματος ζητά το ΚΚΣ Κιλκίς

Γιώργος Γεωργαντάς, βουλευτής Κιλκίς*Σχετική ερώτηση Γεωργαντά.

Την ανανέωση μέχρι το 2014, του προγράμματος στήριξης ηλικιωμένων και λοιπών ατόμων που χρήζουν βοήθειας, ζητά το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς. Το πρόγραμμα υλοποιείται από  13 εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Για το θέμα, ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, με ερώτησή του στη Βουλή, που απευθήνεται προς το Υπουργείο Εργασίας, αναφέρει τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» με έδρα το Κιλκίς  στο πλαίσιο της υπ΄ αριθμ.πρωτ. 90/29-07-2011 σύμβασης με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), υλοποιεί την πράξη με τίτλο «Ενέργειες στήριξης ηλικιωμένων και λοιπών ατόμων που χρήζουν βοήθειας για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των εμμέσως ωφελούμενων ατόμων» που αφορά Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία καθώς και Κ.Η.Φ.Η. Η πράξη εντάσσεται στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας (Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων πόρων) και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και άλλους πόρους.

Για την υλοποίηση της πράξης έχει προσλάβει με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (δεκατρείς) εργαζόμενους, διαφόρων ειδικοτήτων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ΄αριθμ. Π4α/οικ.4633/29-9-1993 (ΦΕΚ 789Β) απόφαση του Υφυπουργού Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων «Προδιαγραφές λειτουργίας Κέντρων Αποθεραπείας-Αποκατάστασης για την παροχή ιατρικών και λοιπών φροντίδων καθώς και για τη διημέρευση των ατόμων που περιγράφονται στο άρθρο 10 παρ.2 του Ν.2072/1992», όπως εκάστοτε ισχύει. Να σημειωθεί ότι οι συμβάσεις του προσωπικού λήγουν την ημερομηνία λήξης του προγράμματος, ήτοι στις 31 Δεκεμβρίου 2012.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜεΑ) με το υπ΄αριθμ.πρωτ. 3005/25-9-2012 έγγραφό της προς τη Γενική Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων πόρων αιτήθηκε την ανανέωση του προγράμματος μέχρι το 2014, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει εκδοθεί σχετική πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων ή κάτι άλλο σχετικό.

Η αβεβαιότητα αυτή δημιουργεί ζήτημα διασφάλισης για τη συνέχεια της λειτουργίας του Κέντρου Διημέρευσης καθώς:

α) Ο φορέας ΄΄ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ΄΄ ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία στην οποία συμμετέχει η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, είναι υποχρεωμένη με βάση το αρθρ. 196 του Ν.3852/2010 να προσλαμβάνει προσωπικό με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το Ν.2190/1994. Δηλαδή διαδικασίες ΑΣΕΠ.

 β) Οι παρούσες συμβάσεις που έχουν συναφθεί, σύμφωνα με την παρ.3,αρθρ.21 του Ν.2190/1994, για την υλοποίηση της ως άνω πράξης λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου 2012.

 γ) Σε περίπτωση που η Ε.Ε.Τ.Α.Α. εκδώσει νέα πρόσκληση για τη συνέχιση της πράξης, η Εταιρεία, οφείλει να λάβει έγκριση ανανέωσης από το αρμόδιο Υπουργείο για την ανανέωση των συμβάσεων του προσωπικού. Διαδικασία χρονοβόρα, η οποία μπορεί να τελεσφορήσει σε χρονικό διάστημα πέραν του επιθυμητού. Παράλληλα, αν η ανανέωση της πράξης καθυστερήσει ή υπάρχει κενό χρονικό διάστημα μεταξύ της 31ης Δεκεμβρίου 2012 και της απόφασης ανανέωσης χωρίς πρόβλεψη για το προσωπικό, τότε είναι πιθανό να μην μπορεί να υποβληθεί αίτηση στην πιθανή νέα πρόσκληση καθώς ο φορέας δεν θα διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό και κατά συνέπεια δε θα πληρεί τους όρους της σύμβασης αναφορικά με το προσωπικό.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε, κύριε Υπουργέ, σε ποιες ενέργειες προσανατολίζεται το υπουργείο, έτσι ώστε να υπάρχει η ετοιμότητα αντιμετώπισης του επείγοντος αυτού ζητήματος.”

Σχολιάστε