My Twitter Feed

29 Μάρτιος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Να σπάσει ο δήμος στα τρία» -

Πέμπτη, 28 Μάρτιος, 2019

Οι υποψήφιοι του Τζιτζικώστα -

Πέμπτη, 28 Μάρτιος, 2019

Η ομιλία Βορίδη στο Κιλκίς -

Πέμπτη, 28 Μάρτιος, 2019

Ημερίδα με Π. Γκαρσία και Μ. Σνάουτσνερ -

Τετάρτη, 27 Μάρτιος, 2019

ΝΟΔΕ: Καταλυτικός ο Αυγενάκης -

Τετάρτη, 27 Μάρτιος, 2019

«Δεν υπάρχουν χρίσματα ΝΔ» -

Τετάρτη, 27 Μάρτιος, 2019

«Έθεσε εαυτόν» εκτός ΝΟΔΕ -

Τρίτη, 26 Μάρτιος, 2019

ΕΒΕ: Ρήγμα στη μειοψηφία! -

Τρίτη, 26 Μάρτιος, 2019

Αναμονή ή εκτροπή; 

Pappas Tasos1-001Του Τάσου Παππά.


Γιατί δεν θέλει η Νέα Δημοκρατία να αλλάξει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο; Μια πρόχειρη απάντηση είναι ότι ξοφλάει γραμμάτια.

Εχει βρόμικο παρελθόν στο θέμα αυτό, είναι ενδεχομένως ευάλωτη σε πιέσεις λόγω δούναι και λαβείν με τη διαπλοκή και φυσικά προτιμά να πάμε σε εκλογές έχοντας μαζί της και τα οχτώ κανάλια που υπάρχουν σήμερα.

Εκτιμά ότι μια επικοινωνιακή καταιγίδα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ θα την βοηθήσει.

Υπεραισιόδοξη πρόβλεψη αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα που είχε στην προηγούμενη φάση η επιθετικότητα των καναλιών κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ας είναι.

Κατά τη γνώμη μου η Ν.Δ. δεν επιθυμεί να λειτουργήσει θεσμικά ούτε για τα στοιχειώδη, γιατί θεωρεί πως μια τέτοια στάση θα δώσει παράταση ζωής σε μια κυβέρνηση, η οποία κατά την ανάλυσή της συνιστά κίνδυνο για: τη δημοκρατία, το πολιτικό σύστημα, τη Δικαιοσύνη, την οικονομία, τις εξωτερικές σχέσεις, τη θρησκεία, την παιδεία, τον πολιτισμό, την ενημέρωση, τον θεσμό της οικογένειας, την υγιεινή διατροφή, το ποδόσφαιρο, τις καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων, τις ερωτικές προτιμήσεις των πολιτών, τη νυχτερινή διασκέδαση και πάει λέγοντας.

Ενα κόμμα σοβαρό και υπεύθυνο, ένα κόμμα που ο στόχος του είναι να ενώσει όλους τους Ελληνες και να απαλλάξει τη χώρα από τους βάρβαρους εισβολείς, δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με μια ανώμαλη κατάσταση.

Γι’ αυτό και ζητάει εκλογές ώστε να επιστρέψουμε στην ομαλότητα, όπως το ίδιο την αντιλαμβάνεται.

Γι’ αυτό και εξεγείρεται κάθε φορά που κάποια στελέχη του δεν ακολουθούν με συνέπεια τον πολωτικό βηματισμό του αρχηγού.

Θύμωσε η ηγεσία της επειδή ο Αγοραστός και ο Μίχαλος συμμετέχουν στην επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ενοχλήθηκαν οι συνεργάτες του Κ. Μητσοτάκη γιατί η περιφερειάρχισσα ΒΑ Αιγαίου κ. Καλογήρου είπε καλά λόγια για την προσπάθεια της κυβέρνησης στο προσφυγικό. Χαλάνε το αφήγημα.

Το πρόβλημά της είναι ότι δεν μπορεί να επιβάλει εκλογές.

Να φύγει ο Τσίπρας αυτοβούλως δεν το βλέπω. Να κλονιστεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν το θεωρώ πιθανό.

Να οργανωθεί από τη Δεξιά λαϊκό κίνημα ανατροπής, με ή χωρίς κατσαρόλες, ακούγεται σαν ανέκδοτο.

Τι μένει λοιπόν; Είτε αναμονή είτε εκτροπή.

Η αναμονή όμως μπορεί να προκαλέσει απογοήτευση στο ακροατήριο των φανατικών και να έχουμε φυλλορρόημα προς γειτονικά σχήματα π.χ. Χρυσή Αυγή.

Για την εκτροπή υπάρχει τρόπος: να παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές της και οι επιλαχόντες και έτσι να πάμε υποχρεωτικά σε εκλογές.

Ναι, αλλά θα πρόκειται για «πραξικόπημα». Ε, και; Τι είναι ένα αναίμακτο «πραξικόπημα» μπροστά στη σωτηρία της πατρίδας…

Ανάγωγα

Δηλαδή, για να καταλάβω, είναι εποικοδομητική στάση να προτείνεις για πρόεδρο του ΕΣΡ ένα πρόσωπο, που δεν το έχεις ρωτήσει αν δέχεται και δεν έχεις εξετάσει αν υπάρχουν ασυμβίβαστα; Αυτό έκανε ο Α. Λοβέρδος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο οποίος πρότεινε τον έγκριτο καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γιώργο Σωτηρέλη, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν τον έχει βολιδοσκοπήσει! Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Οφείλω, πάντως, να πω ότι ο Γ. Σωτηρέλης είναι πολύ καλή πρόταση. Ισως είναι ο πιο κατάλληλος για να κάτσει στην καρέκλα του προέδρου. Την ηλεκτρική καρέκλα, για να ακριβολογούμε.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε