My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ανακοινώσεις μητροπολιτών για ΑΕΙ – ΤΕΙ

Ανακοινώσεις με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για ΑΕΙ – ΤΕΙ, εξέδωσαν οι μητροπολίτες Κιλκίς και Γουμένισσας.

Ο κ. Εμμανουήλ

Αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ με όλη μου την καρδιά και να δώσω την πατρική μου ευλογία και τις ευχές μου σε όλα εκείνα τα νέα παιδιά της Μητροπόλεώς μας, του Κιλκίς, ως και της περιοχής του Αγίου Αθανασίου, της Νέας Μεσήμβριας και των γειτονικών ενοριών, που μετείχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις και με τον τίμιο αγώνα και τον κόπο τους, εισήχθησαν επιτυχώς στις ανώτερες και ανώτατες σχολές.

Είναι αξιέπαινοι και ελπίζουμε και ευχόμαστε να διαπρέψουν στις σπουδές τους και αργότερα στον κοινωνικό στίβο και στους πνευματικούς αγώνες δια την βελτίωση των συνθηκών της ζωής αλλά και το ήθος μέσα στην ανθρώπινη κοινωνία.

Θερμά συγχαρητήρια και στους γονείς οι οποίοι συνέβαλαν με τις δικές τους δυνάμεις στην πρόοδο και στην επιτυχία των παιδιών τους. Να τα χαίρονται τα παιδιά τους, να ευρίσκονται πάντοτε κοντά τους και τα παιδιά να αποδίδουν στους γονείς τους τον πρέποντα σεβασμό και την τιμή.

Αγαπητά μου παιδιά,

Οι συνθήκες της ζωής μας είναι δύσκολες. Οι πολυποίκιλοι αγώνες και ο πόλεμος εκ δεξιών και εξ αριστερών, δημιουργούν δυσκολίες, ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους που χρήζουν αγάπης, βοήθειας και κατανοήσεως. Σας αγαπάμε όλους.

Ο Πανάγιος Θεός με τις πρεσβείες της Παναγίας Μητέρας μας, να σας ευλογεί όλους, ακόμα και εκείνους που δια άλλους λόγους δεν έφθασαν στην επιτυχία και που ευχόμαστε και για αυτούς να βρούν σύντομα το δικό τους δρόμο της προόδου και να είναι υγιείς και στο σώμα και στην ψυχή.

Με πολλές πατρικές ευχές και την αγάπη του Χριστού μας.

Ο κ. Δημήτριος

Η χαρά σας να είναι παραμόνιμη αγαπητοί μου νέοι και να σας χαίρονται οι γονείς και οι καθηγητές σας για την επιτυχία σας!

Το δικαιούσθε –άλλωστε το νιώθετε πεντακάθαρα– πρώτοι εσείς που κοπιάσατε και επιτύχατε στους διαγωνισμούς ώστε να περάσετε από τη δεύτερη βαθμίδα της μάθησης στους ολάνοιχτους ορίζοντες μιας άλλης καταξίωσης. Είσθε “δυνάμει” επιστήμονες με κινητήριο πάντοτε προσόν την βαπτισμένη και μυρωμένη ανθρωπιά, αλλά και το φιλότιμο της παραδόσεώς μας.

Το δικαιούνται μαζί με όλους και με τον καθένα σας (και συνάμα το επιποθούν) κι οι άμεσα δικοί σας, κι όλοι εμείς αλληλέγγυα δικοί σας, που τώρα σας θωρούμε να μας εκπροσωπείτε στην μεταβάθμιση της περαιτέρω κοινωνικοποίησης, με χρηστές ελπίδες. Η επιτυχία σας είναι και για μας τους μεγάλους αναψυχή αισιοδοξίας, σε τούτον το στενόκαρδο κι άψυχο οικονομικό διεθνισμό.

Το ξέρετε, αν όχι όλοι σας, πάντως αρκετοί από σας, πως δεν σταματήσαμε εδώ και χρόνια να σας δίνουμε το χέρι της καρδιάς μας ενθάρρυνση στην αγωνιστική σας πορεία για τούτη την ποθητή επιτυχία. Κρατηθείτε με θαλλερά ασάλευτη και δημιουργική την πίστη σας στο Χριστό της Εκκλησίας μας, που είναι η μόνη ασφαλής κιβωτός της σωτηρίας και οι αντοχές της έχουν δοκιμασθεί για δύο χιλιετίες. Και όχι μόνο τώρα που πανηγυρίζετε το πετυχημένο πέρασμά σας στην ακαδημαϊκή παιδεία· μα και σαν θα στέκεστε αύριο–μεθαύριο επιστημονικά αναβαθμισμένοι, για μια δυναμική πορεία ποιοτικής επιβίωσης, μα και αρτιότερης και θεραπευτικής παρεμβατικότητας στα δεδομένα ενός ηλεκτρονικού, ελεγχόμενου, μεταλλαγμένου, απροσωποποιούμενου, αδιέξοδου κόσμου.

Σας χρειαζόμαστε πιο πολύ γι᾽ αυτό και σας χαιρόμαστε προσβλέποντας από τώρα στο εγχριστωμένο ήθος μιας τέτοιας αρτιότερης γνώσης, που δεν θα αλαζονεύεται ούτε θα λησμονεί τα όρια της κτιστότητάς μας και τη μόνη πραγματική υπέρβασή τους, το μυστήριο της εν Χριστώ ενθέωσης-σωτηρίας. Και ευχόμαστε κατά προτεραιότητα –που την δικαιούσθε πιο πολύ κι από μας τους ωριμοτέρους– γι᾽ αυτήν την προσωπική σας, την οικογενειακή σας, την κοινωνική σας όντως καταξίωση.

Θάρρος αγωνιστικής ζωντάνιας και σε σας, αγαπητοί μας νέοι και νέες, που είτε δεν πετύχατε για φέτος την εισαγωγή σας στα ΑΕΙ είτε η προς ώραν επιτυχία σας δεν καλύπτει πλήρως τη στοχοθεσία σας. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι ο άνθρωπος είναι αυτός καθ᾽ εαυτόν μια επιτυχία, γιατί έτσι μας έφτιαξε και μας θέλει ο Θεός. Είστε ο καθένας κι η καθεμιά σας μια μοναδικότητα προσωπική, κοινωνική, με τάλαντο τη θεοκτισία και αναφαίρετο δικαίωμα τη θεοκοινωνία, μέσα από κάθε αγώνα κι αγωνία.

Δεν παύουμε να προσευχόμαστε γι᾽ αυτήν την προσωπική σας καταξίωση καθημερινά. Μη λυγίζετε στις προσπάθειές σας και μη περιστέλλετε τις ελπίδες σας. Κάθε επιτυχία η και αποτυχία των προσώραν στόχων δεν μπορεί να υφαιρέσει τίποτε από την ομορφιά, την υπεραξία και τη μοναδική αξιοσύνη που υποστασιάζουμε ο καθένας σαν πλάσμα του Θεού, σαν δικαιούχος του Σωτήρος. Και με μια τέτοια δυναμική, προχωρείστε αποφασισμένοι να αγωνισθείτε για μια άλλη μάχη που την οφείλετε και στον εαυτόν σας, και στους γονείς σας και σε όλους μας. Καλή αρχή με εύστοχο προσανατολισμό που να ικανοποιεί τις ελπίδες και τις επιδιώξεις σας και καλές επιτυχίες.

 

 

Σχολιάστε