My Twitter Feed

5 Απριλίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Ανάγκη αυξημένης επιτήρησης” -

Δευτέρα, 5 Απριλίου, 2021

Τεστ: 4 κρούσματα στην Ευκαρπία -

Δευτέρα, 5 Απριλίου, 2021

40μερο μνημόσυνο κυρού Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 5 Απριλίου, 2021

“Δεν αντιδρά το σύστημα Μητσοτάκη -

Δευτέρα, 5 Απριλίου, 2021

Πανδημία: Κρίσιμη εβδομάδα -

Δευτέρα, 5 Απριλίου, 2021

Πρόστιμο 5000 σε κέντρο αισθητικής -

Κυριακή, 4 Απριλίου, 2021

Η εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων -

Κυριακή, 4 Απριλίου, 2021

Αγωνία μετά το σοκ του Σαββάτου -

Κυριακή, 4 Απριλίου, 2021

“Ανάγκη αυξημένης επιτήρησης”

Το Κιλκίς και οι Σέρρες έχουν ανάγκη αυξημένης επιτήρησης, τονίζει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, στην έκθεση για την πορεία της πανδημίας, που δημοσιεύει καθημερινά το enikos.gr.

Παράλληλα, ο κ. Σαρηγιάννης και η ομάδα του επισημαίνουν τις περιοχές στις οποίες χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, μέσα στις οποίες συμπεριλαμβλανεται και ο νομός Κιλκίς. Συγκεκριμένα, όπως τονίζουν, προβληματίζουν πέρα από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, η Αχαΐα, η Αιτωλοακαρνανία, η Εύβοια, η Βοιωτία, η Χαλκιδική, καθώς επίσης η Αρκαδία, η Ηλεία, η Αργολίδα, η Κορινιθία, η Φθιώτιδα, η Ευρυτανία, η Λάρισα, η Κοζάνη, η Καστοριά, η Καβάλα, η Χίος, το Ηράκλειο, τα Χανιά, τα Ιωάννινα, η Ημαθία, η Πέλλα, το Κιλκίς, τα Γρεβενά, η Μαγνησία και η Καρδίτσα.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Σαρηγιάννης, σε υψηλά επίπεδα παραμένει ο δείκτης θετικότητας στη χώρα, καθώς όπως προκύπτει από τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος μέσος όρος διαμορφώθηκε στο 7,1%, ενώ επιβεβαιώνεται η πολύ μεγάλη διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών κορονοϊού στην κοινότητα.

Όπως επισημαίνει, “με δεδομένο το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου στις 5 Απριλίου (εκτός από τις περιοχές της Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης), είναι ακόμα πιο σημαντική η τήρηση των μέτρων, ενώ ύψιστης σημασίας στις επόμενες εβδομάδες θα αποδειχθεί η ορθή και μαζική εφαρμογή των self-test, με ταυτόχρονη αύξηση της ιχνηλασίας των επαφών των ανιχνευθέντων ως θετικοί και καραντίνα 14 ημερών για τους συμπολίτες μας που θα επιβεβαιωθεί ότι είναι θετικοί στην μόλυνση με SARS-CoV-2 ακόμη και αν είναι ασυμπτωματικοί”.

Σχολιάστε