My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Αλ. Ιωαννίδου: Το οδοιπορικό μιας νέας υποψήφιας

Διαβάστε το οδοιπορικό μιας νέας υποψήφιας του νομού μας, όπως το καταγράφει η ίδια. Πρόκειται για την Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, που κατεβαίνει για πρώτη φορά στις εκλογές με το ΠΑΣΟΚ, η οποία περιγράφει εμπειρίες της απ` την επαφή της με πολίτες, όπως τις βίωσε το τετραήμερο 26 – 29 Απριλίου:

Πέμπτη, 26/4/2012

Η συνάντηση με εκπαιδευτικούς σε καφέ κεντρικού ξενοδοχείου του Κιλκίς ήταν μια από τις πιο ουσιαστικές συνομιλίες που είχα στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Περίπου 40 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και με ειλικρινή διάθεση συζήτησαν για τις διαστάσεις της σημερινής κρίσης, τις δυνατότητες ανάπτυξης που έχουμε ως κράτος αλλά και ως νομός και για την επόμενη μέρα των εκλογών. Γενική ήταν η αίσθηση ότι ζούμε το τέλος των ψευδαισθήσεων και αυτό που επιζητούν πλέον οι πολίτες είναι να τους μιλούν οι πολιτικοί με ανοιχτά χαρτιά λέγοντάς τους όλη την αλήθεια. Δε ζήτησαν υποσχέσεις, παρά μόνο μία: ότι θα παλαίψω για αυτά που πιστεύω αξιοποιώντας την εμπειρία που αποκόμισα στο εξωτερικό. Τους το υποσχέθηκα έχοντας συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνω. Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς!

 

Πέμπτη, 26/4/2012

Στο Δροσάτο διαπίστωσα αυτό που όλοι υποπτευόμασταν: Οι γενιές που μεγάλωσαν μέσα στα συντρίμμια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, στις αντίξοες συνθήκες του Eμφυλίου ή της απριλιανής δικτατορίας είναι αυτές που δεν έχασαν το θάρρος τους και παραμένουν πιστές στην ιδεολογία τους και στην παράταξη. Οι γενιές αυτές όχι μόνο βρήκαν το δρόμο τους μέσα σε απίστευτες δυσκολίες, αλλά μπόρεσαν να αλλάξουν τη μοίρα τους και μαζί με αυτήν και τη μοίρα του τόπου. Τώρα είναι η ώρα της δικής μας γενιάς!

Παρασκευή, 27/4/2012

Η Ποντοηράκλεια είναι ο τόπος που γεννήθηκα και πέρασα τα πρώτα χρόνια της ζωής μου. Έχω πολλές αναμνήσεις από την πλατεία, το σχολείο, την εκκλησία, και το σπίτι όπου μεγάλωσα. Ήταν συγκινητικό που ξαναείδα τους παιδικούς μου φίλους και τους φίλους των γονιών μου.  Και σε αυτήν την περίπτωση διαπιστώνει κανείς ότι το πρόβλημα της ελληνικής επαρχίας είναι η εγκατάλειψη, η αποσάθρωση της παραγωγικής βάσης, η φυγή των νέων στις πόλεις. Μόνο αν στραφούμε στον πρωτογενή τομέα, αν επιχειρήσουμε την “έξυπνη” επιστροφή στην ύπαιθρο με αξιοποίηση της γνώσης και της τεχνολογίας, θα καταφέρουμε να σταματήσουμε την εγκατάλειψη της υπαίθρου και θα ανακάμψει η παραγωγική βάση της χώρας. Σε όλη την Ευρώπη παρατηρείται το φαινόμενο της επιστροφής στην ύπαιθρο από νέους με γνώσεις και προσόντα και όρεξη για δημιουργία και παραγωγή. Γιατί όχι και στη χώρα μας; Γιατί όχι και στο νομό μας;

Σάββατο, 28/4/2012

Στο Χέρσο 60 δημότες ήρθαν για να ακούσουν την εκτίμηση της σημερινής κατάστασης και το πρόγραμμα της επόμενης μέρας των εκλογών. Και σε αυτή την εκδήλωση ο κόσμος δεν ήθελε να ακούσει τα μεγάλα ΘΑ, αλλά συγκεκριμένες προτάσεις. Θα ήταν ολέθριο λάθος να αναζητήσουμε αποκλειστικά την ευθύνη για όσα συμβαίνουν στον Άλλον. Επειδή η ελληνική οικονομία δεν μπορούσε να παράγει αρκετό πλούτο για να αυξηθεί το βιοτικό επίπεδο, το πολιτικό σύστημα κατέφυγε στον συνεχή δανεισμό ώστε να μπορέσει να αυξήσει τους μισθούς και συγχρόνως να προβεί σε αθρόες προσλήψεις για την εξυπηρέτηση της πελατειακής βάσης. Αυτό το μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης κατέρρευσε και ποτέ πια δεν θα μπορέσουμε να γυρίσουμε πίσω. Αν η ελληνική οικονομία δεν αποκτήσει παραγωγική βάση, το πραγματικό εισόδημα των Ελλήνων δεν πρόκειται να αυξηθεί. Προς αυτήν την κατεύθυνση θέλω να δουλέψω. Είναι ένας δρόμος που δε μπορεί να υποσχεθεί άμεση ικανοποίηση, αλλά θέλει επιμονή, υπομονή και συστηματική δουλειά. Αλλά αν το πετύχουμε, τότε θα βάλουμε τις βάσεις για εμάς, για τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Κυριακή, 29/4/2012

Στό Πολιτιστικό Κέντρο του Πολυκάστρου έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές. Στις καθημερινές συζητήσεις μου με τον κόσμο βλέπω την οργή και την πίκρα τους για την πολιτική και για την κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα. Αλλά διαπιστώνω επίσης ότι πίσω από αυτήν την πίκρα υπάρχει και η αναζήτηση και η αγωνία για το τι θα γίνει αύριο.  Το θέμα μας δεν είναι το Μνημόνιο και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτό. Η χώρα πρέπει να μπει σε μια εποχή μεταρρυθμίσεων. Η αλήθεια είναι ότι για τα δεινά και τις απώλειες κύριος υπεύθυνος είναι οι δυνάμεις της μόνιμης άρνησης – με αριστερό ή δεξιό κουστούμι. Χρόνια τώρα έλεγαν όχι σε όλα. Αν θέλουμε να αλλάξει αυτό, τότε πρέπει να δώσουμε “ψήφο σωτηρίας” και όχι “ψήφο τιμωρίας”. Η τιμωρία ικανοποιεί εκείνη τη στιγμή. Αλλά την επόμενη μέρα θα πρέπει να μπούμε σε σκληρές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει να  παλαίψουμε για τις μεταρρυθμίσεις, για το πρόγραμμα ανάπτυξης, για την ανασυγκρότηση του κράτους. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο!

Σχολιάστε