My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Αλωνίζει το καρτέλ στα στάρια

Τελευταία στο Κιλκίς ακούσθηκε ότι στην Καστοριά(!) το σκληρό σιτάρι αγοράζεται μέχρι και 25 λεπτά/κιλό. Ο πανικός ήταν μεγάλος. Αλλά τελικά ήταν ράδιο-αρβύλα. Ο νομός Κιλκίς έχει θερίσει το σκληρό με ποιότητα τέτοια που πολλοί δεν θυμούνται παρόμοια.

Πλην όμως, δεν υπάρχουν πλέον οι σωτήριοι παρεμβασιούχοι Οργανισμοί (βασικά η ΚΥΔΕΠ). Οπότε το “εναρμονισμένο εμπόριο” (καρτέλ δηλαδή), ζει και βασιλεύει και πραγματικά “αλωνίζει”. Το σκληρό στις μικρές μεν, αλλά ποιοτικά πρωτοφανείς σε ποιότητα, ποσότητες, τιμάται στα περυσινά επίπεδα. Οταν δηλαδή η παραγωγή ήταν τουλάχιστον διπλάσια. Στα 18-19 το πολύ λεπτά το κιλό. Κάποιοι ισχυροί οικονομικά αγρότες τα κρατούν στις αποθήκες. Για την εποχή (τον χειμώνα) που θα υπάρξει έλλειψη και η τιμή θα ανέβει αισθητά. Τότε όμως θα “μιλήσει” το Νότιο Ημισφαίριο. Και κανείς δεν ξέρει ποιά θα είναι η παραγωγή του (Αργεντινή, Βραζιλία, κλπ).

Οσο για το μαλακό σιτάρι, οι τιμές (πάλι με τη μισή παραγωγή από πέρυσι) κυμαίνονται στα περυσινά επίπεδα. Δηλαδή 14-15 λεπτά το κιλό.

Και κοντά σε όλα αυτά, έρχονται, για εφαρμογή πλέον, τα νέα φορολογικά μέτρα για τους αγρότες. Που προμηνύουν ένα φλεγόμενο Φθινόπωρο. Κι έναν Χειμώνα πολύ βαρύ.

Πηγή: ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σχολιάστε