My Twitter Feed

21 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Αλλαγη φρουρας στο Ευρωκοινοβουλιο

(Βίντεο)  Μ` αφορμή την αντικατάσταση του Μιχάλη Τρεμόπουλου στο Ευρωκοινοβούλιο με τον Νίκο Χρυσόγελο, ο περιφερειακός σύμβουλος και ηγετικό στέλεχος των Οικολόγων-Πράσινων προέβη σήμερα στην εξής δήλωση:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Αυτό είναι το τελευταίο Ενημερωτικό Δελτίο για τις δράσεις μου ως ευρωβουλευτή, μια και από τις 2.2.2012 έχω παραιτηθεί λόγω του θεσμού της εναλλαγής που διατηρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται στην πράξη ένας τέτοιος θεσμός από ελληνικό πολιτικό κόμμα, τον οποίο είχαν εντάξει οι Οικολόγοι Πράσινοι στο καταστατικό τους ήδη από τη δημιουργία τους. Ακόμη και την κορυφαία αυτή στιγμή, που αποδεικνύει ότι -μέσα σε ένα κλίμα απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών- δεν είναι όλοι ίδιοι, τα κατεστημένα ΜΜΕ 


ελάχιστη προβολή της έδωσαν. Εμείς, όμως, είμαστε αυτό που λέμε και αυτό που λέμε το κάνουμε πράξη.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα συνεχίσουν στο Ευρωκοινοβούλιο τη συνεπή δουλειά που κάναμε επί δυόμισι χρόνια, με τον Νίκο Χρυσόγελο στη θέση του ευρωβουλευτή, που του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία. 

Εγώ θα συνεχίσω με μεγαλύτερη συνέπεια τη δουλειά που έχω ξεκινήσει στην αυτοδιοίκηση το 1998, από τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου Κ. Μακεδονίας. Εκεί έχουμε να ολοκληρώσουμε σημαντικές υποθέσεις, αποκαλύπτοντας ένα απαράδεκτο καθεστώς και καταθέτοντας εναλλακτικές προτάσεις διεξόδου για την περιφέρεια. Από τον επόμενο μήνα σε αυτές τις δραστηριότητες θα αναφέρεται και το Ενημερωτικό μας Δελτίο.”

Δυόμισι χρόνια στο ευρωκοινοβούλιο!

Έναν απολογισμό της θητείας του ως Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, από τον Ιούνιο του 2009 έως τον Ιανουάριο του 2012, παρουσίασε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος.

«Αυτά τα δυόμισι χρόνια», λέει μεταξύ άλλων, «προσπάθησα να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης την οποία μας έδειξαν σχεδόν 200.000 ψηφοφόροι στις ευρωεκλογές του 2009. Είχα επωμιστεί ένα μεγάλο βάρος, να εκπροσωπήσω επάξια όχι μόνο τις πράσινες ιδέες στην Ελλάδα, αλλά ουσιαστικά την πράσινη οπτική σε όλα τα Βαλκάνια και την Κύπρο. Σημαντικότερο όμως θεωρώ ότι η εκλογή Πράσινου ευρωβουλευτή από την Ελλάδα έφερε τους Πράσινους στο ευρωκοινοβούλιο σε πολύ πιο άμεση επαφή με την ελληνική οπτική, κάτι που είχε τη συμβολή του και στην πολύπλευρη αλληλεγγύη που δείχνει το πράσινο κίνημα προς τη χώρα μας.

Οι έγκαιρες προτάσεις μας για έκδοση ευρωομολόγων, οι παρεμβάσεις για τη μείωση των εξοπλισμών και για ευρωπαϊκή λύση των εθνικών μας θεμάτων, η καμπάνια των Πράσινων για διακοπές στην Ελλάδα, οι προνομιακοί όροι για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, η υιοθέτηση κανόνων στην Έκθεσή μου για τη διαφάνεια στις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, είναι μερικά μόνο από τα αποτελέσματα».

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του Μ. Τρεμόπουλου

Σχολιάστε