My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αλλά τότε, κανείς…

…δεν θα τον πιστέψει!

Του Κώστα Μηναρετζή (Προπονητής Στίβου)

—————————————————————————————————————————————————————————————————————–Ο πρόεδρος της αρχαιότερης ελληνικής αθλητικής ομοσπονδίας, Βασίλης Σεβαστής, κατέβασε,  προφανώς από απόγνωση, τα ρολά του ΣΕΓΑΣ, σε μια προσπάθειά του να συγκινήσει το οργανωμένο κράτος για την πορεία σύγκρουσης και πιθανόν διάλυσης που ακολουθεί σε σχέση με το αθλητικό κίνημα της χώρας.

«Εχουμε ένα κουρείο, το υπουργείο Οικονομικών, και ένα μπακάλικο, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ο Μπιτσαξής είναι ένας γλυκύτατος άνθρωπος σε βαθμό επικίνδυνο», είπε  ο Β. Σεβαστής που μίλησε μόνο για χρέη, περικοπές και καθόλου για όνειρα.

Αυτά μάλλον έχουν τελειώσει στη χώρα μας…

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, όπως αποκάλυψε, είχε συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, από την οποία εξήλθε πιο αισιόδοξος για το μέλλον! (;)

Μάλλον υπάρχει διάσταση απόψεων για την πραγματική κατάσταση στον ελληνικό αθλητισμό μεταξύ υπουργείου και ΓΓΑ.

Με πολύ επικριτικά σχόλια , μας την  “μπήκαν” και οι φραγκολεβαντίνοι με τους  Financial Times να σχολιάζουν την απόφαση του ΣΕΓΑΣ να αναστείλει κάθε αθλητική δραστηριότητα στο εσωτερικό, με συνέπεια όπως τονίζει η εφημερίδα να κινδυνεύει ακόμη και η συμμετοχή της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου λόγω οικονομικών προβλημάτων.

…δεν θα τον πιστέψει!

Του Κώστα Μηναρετζή (προπονητής στίβου)

——————————————————————————————————————————————————————————————————————Ο  Μπιτσαξής που θορυβήθηκε , και για να  καθησυχάσει τους “Αθανάτους” της Δ.Ο.Ε,  ψέλλισε κάτι για διεθνή παραπληροφόρηση από πλευράς ΣΕΓΑΣ , προσθέτοντας πως «κάποιοι πρέπει να λάβουν επιτέλους υπόψη τους τον χρόνο και τον τόπο που ζούμε».

Γαϊτανάκι  δηλώσεων δηλαδή  και όποιος αντέξει…

Φυσικά, παρά τα διάφορα λεγόμενα, έχω την ταπεινή άποψη, πως κανείς δεν θα τολμήσει ποτέ, ούτε φυσικά ο ΣΕΓΑΣ, να απαγορεύσει τη συμμετοχή των Ελλήνων αθλητών στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Τι και  αν το 2004, “υπερήφανα” φιλοξενήσαμε τους ΟΑ, σήμερα φτάσαμε στο σημείο να μην υπάρχουν χρήματα να στηρίξουν, το αυτονόητο για τους αθλητές του στίβου, τους αγώνες. Εκεί δηλαδή που βγαίνει ο κόπος και η προσπάθεια του αθλητή, εκεί που αποκτά την εμπειρία για να αντιπροσωπεύσει την χώρα μας, έρχεται σήμερα η οικτρή οικονομική κατάσταση της χώρας μας και ο ΣΕΓΑΣ αναστέλλει τους αγώνες.

Οι αθλητές που χρόνια τώρα, σηκώνουν ψηλά την ελληνική σημαία, οι αθλητές του στίβου, τα παιδιά που μας κάνουν υπερήφανους με τις επιδόσεις τους (όσο και αυτές επισκιάζονται με τα διάφορα σκάνδαλα χρήσης απαγορευμένων ουσιών), τα παιδιά λοιπόν αυτά, δεν έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν την τύχη τους, να προσπαθήσουν για το καλύτερο, αφού η Ομοσπονδία τους φρόντισε να αναστείλει τους αγώνες.

Τελικά, ποιους πλήττει αυτή η κίνηση; Σίγουρα όχι τον Παναγιώτη Μπιτσαξή, ο οποίος δέχεται τα «πυρά» του Σεβαστή για τα οικονομικά προβλήματα. Ούτε βέβαια και τον Παύλο Γερουλάνο, από τον οποίο ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ περιμένει μία κίνηση χρησιμοποιώντας ως μέτρο πίεσης την αναστολή.

Με δεδομένο πως τις επόμενες εβδομάδες είχαν προγραμματιστεί , κατά κύριο λόγο,  πρωταθλήματα μικρών ηλικιακά κατηγοριών, ποιοι τιμωρούνται; Οι νεαροί αθλητές, που περίμεναν πώς και πώς να κάνουν έναν αγώνα. Και οι προπονητές τους που επιμένουν- παρότι απλήρωτοι- να κυνηγούν με το… δίκαννο τα παιδιά για να τα φέρουν στο στάδιο. Παιδιά, που παρά το φορτωμένο πρόγραμμα μαθημάτων βρίσκουν χρόνο να… ξεσκάνε μέσω του στίβου.

Ακόμη όμως κι αυτά τα παιδιά, ξέρουν πολύ καλά το παραμύθι με το βοσκό και τα πρόβατα. Και ίσως την τρίτη φορά που ο Σεβαστής θα φωνάξει «λύκος», μπορεί η κατάσταση να είναι πραγματικά μη αναστρέψιμη. Αλλά τότε κανείς δεν θα τον πιστέψει!

Σχολιάστε