My Twitter Feed

22 Φεβρουάριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αυξήσεις μισθών για κοινωφελή εργασία -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Κοινή δήλωση Σιωνίδη – Τζούρτζου -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Δωρεάν εξοπλισμός για λήψη TV -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Η Λ.Σ. για 13ο και 14ο μισθό -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Μπλογκ Λαϊκής Συσπείρωσης -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Η σχέση Εργατικού Κέντρου-ΑΝΚΙ -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Εκδήλωση ΚΙΝΑΛ με Χριστοδουλάκη -

Τετάρτη, 20 Φεβρουάριος, 2019

Σούλης: Τέλος στο «τσιμεντόπαρκο» -

Τετάρτη, 20 Φεβρουάριος, 2019

ΑλλάΖΩ: Νοσεί το Νοσοκομείο

Η επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Ευθύνης και Συμμετοχής αλλά..ΖΩ κα Ρούσσου Ιωάννα επισκέφθηκε σήμερα 13/05/2014 το Νοσοκομείο Κιλκίς, συνοδευόμενη από τους δημοτικούς υποψηφίους, τον κ. Πολυχρονάκη Απόστολο, την κ. Σαλτσίδου-Τεντζογλίδου Βασιλική, τον κ. Γκουντινούδη Χρήστο, την κ. Δημουλά Μαριγώ και την κ. Παραστατίδου Αλεξία.

roussouΗ υποψήφια Δήμαρχος, γνωρίζοντας καλά τις ιδιαιτερότητες αυτού του χώρου καθώς τον έχει υπηρετήσει για πολλά χρόνια, επικοινώνησε με το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου, καθώς και με την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας στην περιοχή μας.

Μετά από πολύωρη συζήτηση με τους αντιπροσώπους των εργαζομένων του νοσοκομείου, διαπιστώθηκε ότι η υπηρεσία αυτή βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Συγκεκριμένα αυτήν την στιγμή το νοσοκομείο της πόλης μας που καλύπτει όλον τον νομό Κιλκίς και όχι μόνο, παρουσιάζει σοβαρότατες ελλείψεις σε βασικές ιατρικές ειδικότητες, αφού κάθε μέρα μετά δυσκολίας καλύπτονται οι εφημερίες με ενέργειες της τελευταίας στιγμής, σε ειδικότητες όπως πχ η χειρουργική.

Επίσης η Μονάδα χρόνιας αιμοκάθαρσης, καλύπτεται από μια ειδικό νεφρολόγο, η οποία καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να καλύψει τις ανάγκες ενός από τα πιο απαιτητικά τμήματα του νοσοκομείου, την ίδια στιγμή που δεν υπάρχει κεντρική παροχή οξυγόνου στην αίθουσα αιμοκάθαρσης. Ακόμη όσον αφορά άλλες ειδικότητες υπάρχει έλλειψη από νευρολόγους, ΩΡΛ/γους, παθολογοανατόμους, αναισθησιολόγους και εφημερίες σε βασικές ειδικότητες καλύπτονται από ιατρούς γενικής ιατρικής, πράγμα «ανεπίτρεπτο» όπως καταγγέλθηκε από τους εργαζομένους.

Η οικονομική επιχορήγηση από την κεντρική εξουσία  έχει ελαττωθεί τόσο πολύ, που είναι αδύνατον να καλυφθούν οι ανάγκες του ιδρύματος αφού από δεκαοκτώ εκατ. €, που ήταν για το έτος 2010, έχει οριστεί για το έτος 2014 στα τέσσερα εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του οικονομικού προϋπολογισμού του νοσοκομείου Γουμένισσας.

Οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, είναι τεράστιες με αποτέλεσμα να δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που βρίσκεται πλέον σε απόγνωση, ενώ παράλληλα μένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες και τις υπερωρίες που αναγκάζονται να κάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες των δημοτών του Κιλκίς.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα από τα παλαιότερα νοσοκομειακά κτίρια της χώρας! Όσον αφορά στην λεγόμενη Τρίτη πτέρυγα του νοσοκομείου, οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή δε μπορεί (ακόμη κι αν τελικώς τεθεί σε πλήρη λειτουργία) να καλύψει τις κτιριακές ανάγκες, αφού είναι σχεδιασμένη για συγκεκριμένη νοσοκομειακή (χειρουργική) κλινική.

Είναι ολοφάνερο ότι το νοσοκομείο αυτή την στιγμή παραμένει ανοιχτό για τους πολίτες του δήμου Κιλκίς χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες και στο φιλότιμο των εργαζομένων του ιδρύματος.

Βασικές δομές έχουν ήδη περιέλθει σε χέρια ιδιωτών, όπως η καθαριότητα, η διαχείριση τροφίμων, η διαχείριση αποβλήτων, η φύλαξη του χώρου και η τελευταία εξαγγελία του υπουργού υγείας αναφέρει και την ιδιωτικοποίηση των χειρουργείων.

Ο  δημόσιος τομέας της υγείας κατακερματίζεται και οδηγείται σε πρωτόγονη κατάσταση, προς όφελος των μεγαλοϊδιωτών, όχι όμως και προς όφελος των εργαζομένων και κυρίως των πολιτών. Καθώς όπως έχει ήδη διαφανεί αυτή η κατάσταση οδηγεί σε απολύσεις, διαθεσιμότητες, χαμηλή ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών, υψηλό κόστος για την τσέπη του πολίτη και εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα.

Η Πρωτοβουλία Ευθύνης και Συμμετοχής αλλά..ΖΩ, πιστεύει σε και στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας, της παιδείας και της κοινωνικής μέριμνας. Κανένας συμπολίτης μας δεν θα μείνει χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς νερό, χωρίς ηλεκτροδότηση. Τα κοινωνικά αγαθάδεν ξεπουλιούνται.

Δελτίο τύπου από ΑλλάΖΩ

Σχολιάστε