My Twitter Feed

4 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

ΑλλάΖΩ για την Ημέρα Νοσηλευτικής

nosileutesΗ 12η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια ημέρα νοσηλευτικής αποτείνοντας έτσι έναν ελάχιστο φόρο τιμής στο δύσκολο έργο που επιτελούν οι Νοσηλευτές και στην ανεκτίμητη προσφορά τους στην κοινωνία μας.

Η νοσηλευτική επιστήμη και το νοσηλευτικό επάγγελμα είναι ένα καθαρά ανθρωποκεντρικό επάγγελμα – λειτούργημα, που λειτουργεί συμπληρωματικά και ισότιμα με την ιατρική, καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε οι νοσηλευτικές πράξεις είναι εξίσου σημαντικές και κρίσιμες με τις ιατρικές για τον ασθενή.

Τα τελευταία χρόνια ο κλάδος αυτός δοκιμάζεται σκληρά από τα μνημονιακά μέτρα, καθιστώντας το ήδη δύσκολο και επιφορτισμένο έργο των νοσηλευτών ακόμη δυσκολότερο. Η πολιτική που εφαρμόζεται οδηγεί στην συρρίκνωση του τομέα της υγείας καθώς και όλων των υπολοίπων κοινωνικών αγαθών.

Οι επιπτώσεις τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα της υγείας είναι τραγικές. Η υποχρηματοδότηση, οι εξαγγελίες απολύσεων, οι διαθεσιμότητες, η μη αναπλήρωση των κενών οργανικών θέσεων λόγω συνταξιοδοτήσεων, οι συνεχώς μειούμενες αποδοχές σε σχέση με τα δυσβάστακτα ωράρια, έχουν πολύ δυσάρεστες επιπτώσεις τόσο επάνω σε αυτόν τον νευραλγικό τομέα της υγείας όσο και πάνω στους πολίτες.

Μέσα λοιπόν στον κυκεώνα της απειλητικής αυτής πολιτικής, οι νοσηλευτές καλούνται να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, διατηρώντας την αξιοπρέπεια της άσκησης των καθηκόντων τους και να βάλουν στόχους ανάπτυξης στον τόπο μας, που χειμάζεται από τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζονται και απαιτούνται από την τρόικα σε συνεργασία με την αντίστοιχη ελληνική κυβέρνηση.

Πόσο οξύμωρο ακούγεται η ημέρα αυτή ως γιορτή άραγε!!!

Η 12η Μαΐου έχει χάσει πλέον το γιορτινό νόημα της. Είναι μια μέρα που πρέπει να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας.

Σήμερα λοιπόν, εν έτει 2014 το νοσοκομείο του Κιλκίς έχει πολύ σοβαρές ελλείψεις σε:

α) υγειονομικό υλικό

β) νοσηλευτικό προσωπικό

γ) ιατρικό προσωπικό (χειρούργους, νεφρολόγους, ουρολόγους, πνευμονολόγους, παθολογοανατόμους)

Ένα έχει σίγουρα: απλήρωτο προσωπικό

Βασικές δομές της υπηρεσίας έχουν εκχωρηθεί πριν από χρόνια σε ιδιώτες, όπως η καθαριότητα, η διαχείριση των απορριμμάτων, η διαχείριση τροφίμων, η φύλαξη του χώρου. Ταυτόχρονα δε οι εξαγγελίες του υπουργού υγείας για ιδιωτικά χειρουργεία, οδηγούν ακόμα ένα νευραλγικό σημείο της δημόσιας υγείας στην ιδιωτικοποίηση.

Ο φετινός λοιπόν εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας της Νοσηλευτικής επιβάλλεται να είναι μάχιμα αγωνιστικός και διεκδικητικός για να διαφυλάξουμε τον δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας.

Ανακοίνωση από ΑλλάΖΩ

Σχολιάστε