My Twitter Feed

14 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αλέξανδρος: Ακαδημία απ` τις καλύτερες

Μετά από εξονυχιστική εξέταση πολλών Ακαδημιών Ποδοσφαίρου  από όλο τον Ελλαδικό χώρο η Ακαδημία Αλέξανδρος Κιλκίς επιλέγει , από την  ΕΠΟ και την ΟΠΑΠ ΑΕ ως μια από τις 125 αρτιότερες Ακαδημίες σε οργάνωση και ποιότητα στην εκπαίδευση των αθλητών της ακολουθώντας μια ιδιαίτερα διαφανή και αξιόπιστη διαδικασία αξιολόγησης.

akadimia-alexandros2Η επιλογή  των  125 Ακαδημιών με την υψηλότερη βαθμολογία έγινε μετά από έλεγχο ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών τους, καθώς και του προφίλ τους και τα κριτήρια αφορούσαν μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

– την ασφάλεια και πληρότητα των εγκαταστάσεων προπόνησης

– στους κανόνες επάρκειας και υγιεινής των αποδυτηρίων

 -στην κατάρτιση και εκπαιδευτική ικανότητα των προπονητών (πτυχία ΤΕΦΑΑ-UEFA-συμμετοχή των σε σεμινάρια προπονητών  και Α’ Βοηθειών)

 -στην εκπόνηση και εφαρμογή προπονητικού σχεδίου και πλάνου ανάπτυξης μικρών     ηλικιών που βασίζεται στην σύγχρονη προπονητική.

 -στην θέσπιση εσωτερικού κανονισμού για τους αθλητές αλλά και για τους γονείς στην συμπεριφορά, πειθαρχία και διατροφή.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε περισσότερα από 10.000 παιδιά, ηλικίας 7-10 ετών και 250 προπονητές, και στηρίζεται στις κατευθυντήριες γραμμές της UEFA και τις αρχές του Grassroots, το καλύτερο νεανικό αθλητικό μοντέλο παγκοσμίως. Απευθυνόταν επίσης σε  όλα τα Ερασιτεχνικά Ποδοσφαιρικά σωματεία, που όντας μέλη των Τοπικών Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων, είναι μέλη και της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) και διατηρούν ακαδημίες με παιδιά ηλικίας 7-10 ετών καθώς και ενεργά τμήματα ανδρών και εφήβων.

Όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΠΑΠ ΑΕ κ. Καμίλ Ζίγκλερ μήνυμα του προγράμματος είναι το «Σήμερα Αθλητές- Αύριο Καλύτεροι Άνθρωποι», και σκοπός της ΟΠΑΠ και της ΕΠΟ είναι να φέρει ακόμη περισσότερα παιδιά κοντά στον αθλητισμό και να θέσει νέα δεδομένα στην αθλητική εκπαίδευση, να αναδείξει τον εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό ρόλο του αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου, εστιάζοντας στις αξίες που συνθέτουν το αθλητικό ιδεώδες και ειδικότερα το ευ αγωνίζεσθαι, την ευγενή άμιλλα, το σεβασμό, το ήθος και την ομαδικότητα. Το πρόγραμμα αυτό θα συνδέεται με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία θα έχει επιτελικό-συμβουλευτικό ρόλο.

Οι ακαδημίες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, για πρώτη φορά, θα επωφεληθούν από ένα  ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει:

  • Επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδιάτρους, παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους
  • Προπονητικές κατευθύνσεις για τις συγκεκριμένες ηλικίες με βάση τα διεθνή πρότυπα της UEFA και της FIFA
  • Ασφαλιστική κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων, αλλά και για μία ώρα πριν και μία ώρα μετά
  • Συμμετοχή σε ποδοσφαιρικά τουρνουά με εκπαιδευτικό, αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα

Για όσους ενδιαφέρονται για περισσότερα νέα και άλλες πτυχές του προγράμματος διαβάστε εδώ http://www.sportsacademies.opap.gr/el#about-section

Δελτίο τύπου από Αλέξανδρο

Σχολιάστε