My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Αιμοδοσία από τον Δήμο Κιλκίς

O Δήμος Κιλκίς πραγματοποιεί αιμοδοσία στο A’ ΚΑΠΗ (Γ. Καπέτα 17, απέναντι από το Δημαρχείο), την Παρασκευή 3 Απριλίου, από τις 9:00 έως τις 13:00, με την συνεργασία του τοπικού τμήματος ΕΕΣ και του εργαστηριακού τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Η πρόσκληση για την ενίσχυση της αιμοδοσίας απευθύνεται σε όλους τους αιμοδότες καθώς και σε νέους αιμοδότες προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που έχουν διαμορφωθεί.

Στη σχετική ανακοίνωση του δήμου αναφέρονται και τα εξής:

“Κάθε σταγόνα αίμα είναι σωτήρια για τους συνανθρώπους μας, κυρίως για τις μεταγγιζόμενες ομάδες πληθυσμού (πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, καρκινοπαθείς) αλλά και για την επιτυχή αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υγείας.

Η δραματική μείωση της προσέλευσης αιμοδοτών σε νοσοκομειακό περιβάλλον, λόγω πιθανής διασποράς του ιού, έχει επιφέρει κατακόρυφη πτώση στα αποθέματα αίματος γι’ αυτό και η προσφορά αίματος προσλαμβάνει διαστάσεις εθνικής σημασίας.

Ο Δήμος Κιλκίς, ανταποκρινόμενος τάχιστα στο σχετικό αίτημα της ΚΕΔΕ, για τον καθορισμό εξωνοσοκομειακού χώρου διεξαγωγής εθελοντικής αιμοδοσίας, διέθεσε για όσο καιρό χρειαστεί, το α’ ΚΑΠΗ του Δήμου Κιλκίς ενώ ανέλαβε παράλληλα την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση εθελοντικής αιμοδοσίας, τέσσερις μήνες μετά από ανάλογη εκδήλωση.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης απευθύνει κάλεσμα αγάπης και ανθρωπιάς προς όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία της Παρασκευής μεταγγίζοντας μηνύματα ελπίδας, αισιοδοξίας και αλληλεγγύης σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από αίμα.”

Να σημειωθεί ότι ο χώρος του Α’ ΚΑΠΗ, για όσο διάστημα μείνει ανενεργή η αιμοδοσία στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, θα χρησιμοποιείται για τις απαιτήσεις της εθελοντικής αιμοδοσίας κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 8:30 έως τις 13:30, με την υποστηρικτική συνδρομή του εργαστηριακού τμήματος αιμοδοσίας του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σχολιάστε