My Twitter Feed

17 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Αιγαίο του Θανάτου

karteros-thanasis-360x269Του Θανάση Καρτερού.


Ποιος Θεός, ποιος διάβολος, ποια πολιτική σκοπιμότητα, ποια προστασία των συνόρων μπορεί να δικαιολογήσει τα πνιγμένα παιδιά, τις πνιγμένες γυναίκες, τους πνιγμένους άντρες του Αιγαίου; Κυνηγημένοι και ρημαγμένοι από τον πόλεμο άνθρωποι, που αναζητούν με αγωνία καταφύγιο στην πολιτισμένη υποτίθεται Ευρώπη, να αφήνουν την τελευταία τους πνοή σε ελληνικές θάλασσες, κοντά σε ελληνικές ακτές, και με ελληνικό σκάφος του Λιμενικού πλάι τους.

Τι γίνεται ακριβώς εκεί έξω, μακριά από τις κάμερες; Ποιες μυστικές ντιρεκτίβες αγριότητας κυκλοφορούν; Γιατί το θέμα δεν είναι τα παραμύθια των αρχηγών του Λιμενικού, που σπεύδουν μπροστά στον σάλο να καλύψουν τους πολιτικούς προϊσταμένους τους. Εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε, η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της, αλλά σέβεται την ανθρώπινη ζωή και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, λέει η ανακοίνωσή τους. Εσείς κάνατε ό,τι μπορούσατε και κάνετε ό,τι μπορείτε για να μετατρέψετε το Αιγαίο σε θάλασσα θανάτου – αυτή είναι η αλήθεια.

Διότι, όταν ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κανοναρχεί τους αξιωματικούς της να κάνουν “τον βίο αβίωτο” στους “λαθρομετανάστες” υπό τα πατρικά βλέμματα της πολιτικής ηγεσίας. Όταν αυτή η πάντα άμοιρη ευθυνών πολιτική ηγεσία καλεί σε “πόλεμο” κατά της “λαθρομετανάστευσης”. Όταν η γραμμή, η κατεύθυνση, η εντολή για μαζικές επαναπροωθήσεις μεταναστών είναι κοινό μυστικό. Όταν ο πρωθυπουργός μιλάει για την αντιμετώπιση προσφύγων και μεταναστών σαν χρυσαυγίτης, ζητώντας να απελευθερώσουμε τις πόλεις μας από αυτούς. Ε, τότε πεθαίνουν παιδιά. Κάθε μέρα και κάθε νύχτα. Χθες έξω από την Ψέριμο, προχθές έξω από τη Λέρο, σήμερα έξω από το Φαρμακονήσι. Αύριο ποιος ξέρει πού.

Ο αρμόδιος Ευρωπαίος επίτροπος δήλωσε σοκαρισμένος. Έκανε λόγο για “υπόθεση που παραπέμπει σε μαζική επαναπροώθηση”. Και αποκάλυψε ότι, την περασμένη εβδομάδα, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να δώσει τέλος στην παράνομη αυτή πρακτική”. Που πάει να πει ότι η ελληνική κυβέρνηση αναγνώρισε ότι υπόγεια και φονικά τη διαπράττει τη βρομοδουλειά. Αλλά όσο κι αν συγκλονίζονται οι επίτροποι, υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι η Ευρώπη είναι αθώα; Δεν έχει η ίδια θεσμοθετήσει την αγριότητα και δεν κλείνει τα μάτια τόσο καιρό μπροστά στην πραγματικότητα; Δεν έχει επιβάλει τη δική της επαναπροώθηση;

Το αθώο αίμα στο λαιμό τους – όλων. Και του κάθε Ευρωπαίου Πιλάτου. Και των Ελλήνων υπηρετών τους…

Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Σχόλια
One Response to “Αιγαίο του Θανάτου”
  1. Ο/Η sittingbull λέει:

    Παρακαλώ να διαγραφεί απο τον διαχειριστή του kilkis24 το μισανθρωπικό, ανήθικο και ανάλγητο παραπάνω σχόλιο.

Σχολιάστε