My Twitter Feed

25 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

SOS από το σχολείο της Μεγ. Βρύσης -

Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

ANKI: Γαστρονομία και τουρισμός -

Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Λ. Καχριμάκη -

Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ-16 και Κ-20 -

Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ο Κεφαλογιάννης σε ΠΕ και Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Αδελφοποίηση του 2ου ΠειΓεΛ με σχολείο Γένοβας

Τη φετινή χρονιά υλοποιήθηκε στο σχολείο μας εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αφορά στον τρόπο διδασκαλίας της λατινικής σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και τη συνεργασία με ευρωπαϊκά σχολεία αναφορικά με την προσέγγιση των λατινικών, στο ιστορικό, κοινωνικό, πνευματικό και λογοτεχνικό τους πλαίσιο, το οποίο συμβάλλει στη δημιουργία, εξέλιξη και παγίωση των λατινικών ως κύριας διαλέκτου επικοινωνίας που επηρέασε και άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες. Μέσα από κοινές συσχετίσεις επιδιώχθηκε οι μαθητές και οι μαθήτριες να συνειδητοποιήσουν τις κοινές καταβολές μεταξύ αρχαίας ελληνικής και λατινικής. Υπεύθυνη του προγράμματος ήταν η φιλόλογος κυρία Παρθένα Κυριακίδου.

Η ενασχόληση με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απέφερε πολύτιμους καρπούς για εκπαιδευτικούς και μαθητές με ευτυχή απόληξη την αδελφοποίηση με το σχολείο Διεθνών Γλωσσών ILS MONTALE NUOVO GENOVA στη Γένοβα. Ομάδα μαθητών και μαθητριών με συνοδούς καθηγητές την κυρία Παρθένα Κυριακίδου ΠΕ02 και τον κύριο Ισαάκ Παπαδόπουλο ΠΕ11, επισκέφτηκε το σχολείο για την πρώτη επαφή και επικύρωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο σχολείων.

Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν, να παρατηρήσουν τον τρόπο διδασκαλίας σε τάξεις του άλλου σχολείου, να συνεργαστούν ομαδοσυνεργατικά σε κοινές δράσεις με τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου της Γένοβας, να παρουσιάσουν τις εισηγήσεις τους με ευρεία θεματολογία, όπως η παρουσίαση του τόπου τους, του σχολείου τους, αξιοθέατων της πόλης μας, ομοιότητες της Οδύσσειας και της Αινειάδας, η επίδραση του Ερωτόκριτου στη δυτική τέχνη και λογοτεχνία. Οι μαθήτριες που παρουσίασαν τις εισηγήσεις τους και συμμετείχαν στην αδελφοποίηση του σχολείου μας ήταν από την Α΄ τάξη του 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς η Κεχαγιά Χριστίνα, Κουρουζίδου Ευθυμία, Κουφάκη Κωνσταντίνα, Ταχτσίδου Καλλιόπη, Φωτιάδου Γεωργία και Χουρχούλη Ευθαλία Βαρβάρα, από τη Β΄ τάξη του 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς η μαθήτρια Κουφάκη Ελένη και ο μαθητής Μαγλουσίδης Στέλιος, ενώ από τη Γ΄ τάξη του 2ου Πειραματικού Λυκείου η μαθήτρια Κώστογλου Νίκη-Ελπίδα.

Οι μαθητές του σχολείου μας εντυπωσίασαν με τις εισηγήσεις τους και απέσπασαν όχι μόνο τα θετικά σχόλια παιδιών και εκπαιδευτικών του σχολείου της Γένοβας, αλλά και την υπόσχεση ότι εκπαιδευτικοί και μαθητές του ILS MONTALE NUOVO GENOVA, θα επιστρέψουν την επίσκεψη και οι ίδιοι την επόμενη χρονιά. Οι εντυπώσεις μας ήταν εξαιρετικές τόσο από την παρουσία στο σχολείο της Γένοβας που αριθμεί πάνω από 1300 μαθητές, όσο και από τη φιλοξενία που μας επεφύλαξαν. Εκπαιδευτικοί και μαθητές του Ils Montale Nuovo προετοίμασαν μια ευχάριστη ξενάγηση για τους μαθητές μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Γένοβας, με λεπτομερείς παρουσιάσεις που αφορούσαν την ιστορία των μνημείων της πόλης τους.

Τέλος, με την ευκαιρία της αδελφοποίησης, οι μαθητές του 2ου Πειραματικού Λυκείου επισκέφθηκαν τις πόλεις Βερόνα, Βενετία, Μαρανέλλο, Πεσκάρα και Ριμινί στη Β. Ιταλία και αποκόμισαν μοναδικές εμπειρίες και όμορφες αναμνήσεις. Στη δράση μας αυτή πολύτιμους συμπαραστάτες είχαμε τη διευθύντρια του σχολείου μας, κυρία Ρώσσιου Αικατερίνη, καθώς και τους ακόλουθους χορηγούς – επαγγελματίες της πόλης μας:

Άθλος Κιλκίς Κωνσταντίνος Πουντζουκίδης
Αγγλικά Στεφανίδου, Ντίνα Στεφανίδου
Bruno cafe, Στάθης Στεφανίδης
Πυρασφάλεια Αναστασιάδης, Νίκος Αναστασιάδης
Μαγλουσιδης μικροβιολογικό εργαστήριο
Φροντιστήριο Μαθημάτων Οικονομίας Α.Ο.Θ. ECONOMIX, Χάρης Χαραλαμπόπουλος
Artoma, Μάκης Τσοπουζιδης
Καφέδες Μερόπη, Αθηνά Περβιζου
Οπτικά Κωνσταντινίδου
Οπτικά Κοντεσίδου
Βιβλιοπωλείο Σύμμετρο
Κοσμηματοπωλείο Μουρχουτάς

Θερμές ευχαριστίες, τέλος, οφείλουμε στην κυρία Τατιάνα Ηλιάδου της Επιμορφωτικής Κιλκίς για την πολύτιμη βοήθειά της κατά την πρώτη επικοινωνία μας με το σχολείο της Ιταλίας.

Σχολιάστε