My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΑΔΕΔΥ: Δίωξη στο ΓΝ Κιλκίς

Για “άδικη και αναίτια ποινή”, που αφορά στέρηση του μισθού 15 ημερών του Γενικού Γραμματέα της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ σε επιστολή που έστειλε προς τον υπουργό Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Με την επιστολή της, η ΑΔΕΔΥ ζητά από τον κ. Κικίλια την παρέμβασή του για την ανάκληση της απόφασης, καθότι ο τιμωρηθείς γραμματέας απλά “ανέδειξε την ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασθενείς που ζητούν τη συνδρομή του ΕΚΑΒ, μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο”, όπως τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, η “άδικη και αναίτια ποινή” είναι “πεντακάθαρη πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη”.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου, οι ασθενείς όταν παίρνουν εξιτήριο και η κατάσταση της υγείας τους απαιτεί διακομιδή στο σπίτι τους με ΕΚΑΒ, αναγκάζονται να παραμένουν στο νοσοκομείο έως και 48 ώρες, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα ασθενοφόρα. Πολύ συχνά δε, οι συγγενείς αναγκάζονται να ναυλώσουν ιδιωτικό ασθενοφόρο επ’ αμοιβή, ώστε να επιστρέψουν στο σπίτι τους, οι ταλαιπωρημένοι ασθενείς.

Η επιστολή της ΑΔΕΔΥ:

«Κύριοι Υπουργοί,

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της το υπ’ αριθμ. 1897/22-08-2019 έγγραφο της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. που σας απεστάλη, σας καλεί να παρέμβετε και να ανακαλέσετε την άδικη και αναίτια ποινή, στέρησης μισθού 15 ημερών, που επεβλήθη στον Γενικό Γραμματέα της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και της Διοίκησης του Νομαρχιακού Τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Κιλκίς.

Πρόκειται για πεντακάθαρη πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη, επειδή ο συνάδελφος ανέδειξε την ταλαιπωρία που υφίστανται επί μέρες οι ασθενείς που παίρνουν εξιτήριο από το Νοσοκομείο, προκειμένου να διακομισθούν σπίτι τους (δευτερογενείς διακομιδές).

Γι’ αυτό και ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας για την ανάκληση της ποινής.”

Σχολιάστε