My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Αγρότες κλείνουν το Τελωνείο

Σε νέες κινητοποιήσεις κατεβαίνουν οι αγρότες από το Σάββατο 3 έως τις 15 Δεκεμβρίου, ενώ έχουν εξαγγείλει συνεδρίαση της ολομέλειας στις 17 του ίδιου μήνα, προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για την ημερομηνία που τα τρακτέρ θα βγουν ξανά στους δρόμους.

agrotes-euzonoiΜιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του σωματείου αγροτών/κτηνοτρόφων του Δήμου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης, επισήμανε ότι στις 10 το πρωί του Σαββάτου αγρότες της περιοχής θα συγκεντρωθούν στη γέφυρα του Αξιού και στις 11 θα κατευθυνθούν με τα τρακτέρ και αγροτικά τους οχήματα προς το τελωνείο των Ευζώνων, το οποίο θα αποκλείσουν συμβολικά.

«Η διάρκεια αποκλεισμού του τελωνείου στους Ευζώνους, θα εξαρτηθεί από τις δυνάμεις μας», τόνισε και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη μείωση κατά 50%, της εξισωτικής αποζημίωσης λόγω τριπλασιασμού του αριθμού των δικαιούχων αλλά και λόγω του ότι οι επαγγελματίες αγρότες δεν περιλαμβάνονται στις διατάξεις περί ακατάσχετου λογαριασμού, τη στιγμή που -όπως είπε- 80% των αγροτών – κτηνοτρόφων έχουν λογαριασμό είτε προς κατάσχεση είτε δεσμευμένο από εφορία, ταμεία και τρίτους.

«Όλοι πρέπει να κατανοήσουν ότι ο αγώνας, που χάνεται, είναι αυτός που δεν δίνεται. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος και εμείς οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι η γη θα παραμείνει στα χέρια των Ελλήνων» τόνισε ο κ. Καρυπίδης και υπογράμμισε ότι ο Δήμος Παιονίας αριθμεί 4.270 αγρότες και κτηνοτρόφους, ενώ ο νομός Κιλκίς συνολικά 14.000.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχολιάστε