My Twitter Feed

4 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Αγανάκτηση για τις καταδίκες”

agathopoulou-eirini-001Αγανάκτηση επικρατεί από τις άδικες διώξεις και καταδίκες αγροτών στο Κιλκίς, τόνισε χθες Δευτέρα 27 Ιανουαρίου στην ολομέλεια της Βουλής, η  Ειρήνη Αγαθοπούλου, μιλώντας για το νέο αγροτικό πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης, το οποίο χαρακτήρισε “κενό γράμμα”. 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για απαράδεκτη καταδίκη 5 εκ των 7 αγροτών απ’ το Κιλκίς, που το 2009 κατηγορήθηκαν για παρακώλυση συγκοινωνιών κατά τη διάρκεια αγροτικής κινητοποίησης στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Χαρακτήρισε δε “απόλυτα δίκαιο το αίτημά τους για κατοχύρωση της  προέλευσης και της ποιότητας του γάλακτος που παράγουν, ενώ υπεραμύνθηκε του αναφαίρετου δικαιώματός τους να τα διεκδικούν συλλογικά, ειρηνικά και επιτακτικά.

Η κ. Αγαθοπούλου κατηγόρησε τον υπουργό και την κυβέρνηση ότι αντί να συνεπικουρούν σε ένα τέτοιο αίτημα που αποτελεί και εθνικό στόχο, επιχειρούν να κατατρομοκρατήσουν τους παραγωγούς με αστυνομικά και δικαστικά μέσα.

“Ενόψει των γενικευμένων αγροτικών κινητοποιήσεων, η ανασφαλής απέναντι στον λαό κυβέρνηση Σαμαρά θυσιάζει σημαντικά για την αγροτική ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση προϊόντα, στο βωμό της κρίσης και των επιταγών της τρόικα”, υπογράμμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες και καταδικαστέες τέτοιες πρακτικές, εξέφρασε την πεποίθηση ότι “οι διώξεις δεν θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των παραγωγών”. Επανέλαβε δε “την καθολική απαίτηση για μια σοβαρή αγροτική πολιτική στη χώρα, που θα σέβεται τις ανάγκες και τον κόπο των αγροτών της”.

Για Ευρωπό

Η βουλευτής του Κιλκίς έκανε επίσης λόγο για επιτακτική ανάγκη στελέχωσης των «Επιτροπών Επίλυσης Θεμάτων Γης και Διαχείρισης Ιδιοκτησίας» και για διεξαγωγή έρευνας “για την αστοχία της μέχρι σήμερα αρνητικής εμπειρίας από την εφαρμογή σχετικών πολιτικών”, φέρνοντας ως παράδειγμα προχειρότητας τον Εύρωπο, “όπου υπό το άγχος της κυβέρνησης να αποσπάσει λαϊκή εύνοια με χαριστικά μέτρα, οι δικαιούχοι κλήθηκαν να εκμεταλλευτούν εκτάσεις χωρίς χαρτογράφηση και σχετικές μελέτες και χωρίς την προηγούμενη πρόβλεψη για οδικά και αρδευτικά δίκτυα”.

Για το νομοσχέδιο

Αναφερόμενη συνολικά στο νομοσχέδιο υποστήριξε ότι “αποτελεί άλλο ένα πόνημα της μνημονιακής κυβέρνησης, που τον πυρήνα των διατάξεών του διέπει η λογική εξυπηρέτησης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και των μεγαλοκτηματιών”, καθώς κι “άλλο ένα κενό κυβερνητικό γράμμα απέναντι στην ουσιαστική βοήθεια που έχει ανάγκη ο αγροτικός κόσμος”.

Στην τοποθέτησή της η βουλευτής, στηλίτευσε την συνεχιζόμενη κυβερνητική πρακτική «συγκόλλησης» άσχετων τροπολογιών σε νομοσχέδια, “όπως αυτό της αντικατάστασης του χαρατσιού των 25 ευρώ στα νοσοκομεία –που υποχρεώθηκαν να αποσύρουν κάτω από το βάρος των αντιδράσεων- με την αύξηση του φόρου στα προϊόντα καπνού”. Το χαρακτήρισε “ένα ακόμα οριζόντιο φορομπηχτικό μέτρο, που διόλου δεν εγγυάται τελικά την αποφυγή επιβολής του 25ευρου με τη φοροκαταιγίδα που έρχεται στο άμεσο μέλλον”.

Τέλος, η βουλευτής στάθηκε αναλυτικότερα στο άρθρο 37 του νομοσχεδίου που προβλέπει παραχωρήσεις γης σε ιδιώτες για ανέγερση κατοικίας. Αναφερόμενη στη μέχρι σήμερα εμπειρία, που δείχνει την αναποτελεσματικότητα του μέτρου σε συνθήκες βαθιάς ύφεσης, γεγονός που πιστοποιεί το ίδιο το Υπουργείο σε απάντηση σχετικής ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε την απόσυρση του άρθρου. Εκτιμώντας δε την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικογένεια, αναρωτήθηκε από πού πηγάζει η προσμονή του Υπουργού για έσοδα από τη ρύθμιση αυτή.

Σχολιάστε