My Twitter Feed

20 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Μπλε φάλαινα» και στο Κιλκίς! -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Αγαθοπούλου: Να ολοκληρωθεί το νέο Γηροκομείο

girokomeio-kilkis.2-001Ειρήνη Αγαθοπούλου«Να επιβάλουμε την ολοκλήρωση του νέου κτηρίου του Γηροκομείου Κιλκίς όσο το δυνατόν ταχύτερα» και » να δείξουμε έμπρακτα την αντίθεσή μας στη λογική «περικοπών και εκπτώσεων» στο Κοινωνικό Κράτος Πρόνοιας», προτείνει η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, σε δήλωσή της για τον Οίκο Ευγηρίας του Κιλκίς, για τον οποίο υπογραμμίζει ότι οι μετακινήσεις εργαζομένων «δεν θα λύσουν το πρόβλημα της Θεσσαλονίκης, αλλά θα υποβαθμίσουν περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες στο Κιλκίς».

Η δήλωση της κ. Αγαθοπούλου:

«Το γηροκομείο του Κιλκίς, το οποίο βρίσκεται σε ένα πολύ όμορφο, γαλήνιο και κατάλληλο περιβάλλον για τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, στο λόφο του Άη Γιώργη, υπάρχει, λειτουργεί και διαδραματίζει ενεργό ρόλο στη ζωή της πόλης πάνω από 20 χρόνια. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μικρής μας πόλης και επιτελεί με επιτυχία τον κοινωνικό του ρόλο όλα αυτά τα χρόνια, τόσο προς τους ηλικιωμένους που φιλοξενεί όσο και προς οποιονδήποτε συνάνθρωπό μας ζητά κατά καιρούς εκεί καταφύγιο. Ο ζήλος των εργαζομένων είναι δεδομένος, και αυτός είναι ένας από τους λόγους που κατάφερε το γηροκομείο Κιλκίς να καταλάβει σημαντική θέση στην υπόληψη των Κιλκισιωτών.Τη δεδομένη χρονική περίοδο, μέσα στο γενικό πλαίσιο απαξίωσης και υποβάθμισης κοινωνικών δομών και Κράτους Πρόνοιας, το γηροκομείο Κιλκίς αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο, τόσο αυτό καθεαυτό, όσο και οι άνθρωποι που το υπηρετούν αλλά και αυτοί που εξυπηρετούνται σε αυτό.

Το προηγούμενο διάστημα δαπανήθηκαν πολλά χρήματα για να δημιουργηθεί ένα επιβλητικό, τεραστίων διαστάσεων κτήριο, έξω από το Κιλκίς για τη στέγαση του γηροκομείου. Παρ’ όλες τις δεσμεύσεις της Περιφέρειας και του Δήμου που δόθηκαν κατά καιρούς, το κτήριο παραμένει ημιτελές και η τύχη της δομής μετέωρη. Έπειτα μάλιστα από τη  διοικητική συγχώνευση του γηροκομείου Κιλκίς με αυτό του Αγίου Παντελεήμονα, η επιβίωσή του κρίνεται ακόμη πιο δύσκολη. Και αυτό γιατί η τρικομματική κυβέρνηση έχει σκύψει το κεφάλι στην τρόικα, νομοθετεί μόνο για να μειώσει το δημόσιο χρέος και αδιαφορεί για την επιβίωση του λαού της, πόσο μάλλον για την τρίτη ηλικία. Αδιαφορεί όμως εμφανώς και για την τύχη των εργαζομένων στο ίδρυμα. Μέσα στην πρεμούρα κατεδάφισης των κοινωνικών δομών, των συγχωνεύσεων και της μείωσης του προσωπικού, υιοθετούνται σχεδιασμοί «του ποδαριού» :  μετακινήσεις εργαζομένων που ενώ δεν θα λύσουν το πρόβλημα της Θεσσαλονίκης, θα υποβαθμίσουν περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες στο Κιλκίς.

Σε αυτό το έργο όμως, η κοινωνία του Κιλκίς, οι τοπικοί φορείς, η αυτοδιοίκηση, δεν πρέπει να μείνουμε απλοί θεατές, αλλά να διεκδικήσουμε την επιβίωση όλων των δομών κοινωνικής μέριμνας στην περιοχή μας. Είναι χρέος μας να διατηρήσουμε την ποιότητα  ζωής στην πόλη μας σε όσο το δυνατόν υψηλότερα επίπεδα γίνεται και να δείξουμε έμπρακτα την αντίθεσή μας στη λογική «περικοπών και εκπτώσεων» στο Κοινωνικό Κράτος Πρόνοιας, αλλά και σε όλους τους τομείς της κοινωνικής μας ζωής.

Ευθύνη των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και γενικότερα της πολιτικών φορέων του νομού είναι να επιβάλουμε την ολοκλήρωση του νέου κτηρίου του Γηροκομείου Κιλκίς όσο το δυνατόν ταχύτερα. Και ευθύνη όλης της κοινωνίας του Κιλκίς είναι να δηλώσει έμπρακτα την αντίθεσή της σε κάθε στέρηση δικαιωμάτων και ελευθεριών από την Κυβέρνηση του κ. Σαμαρά εις το όνομα της μείωσης του χρέους που αυτοί οι ίδιοι δημιούργησαν.» 

Σχολιάστε