My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Αγαθοπούλου: Μας λένε ψέματα για τη λύσσα

emvolio*Το Νοσοκομείο Κιλκίς διαθέτει τρία μόνο εμβόλια!

Το Υπουργείο Υγείας λέει ψέματα για το θέμα της λύσσας, υποστηρίζει η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρ. Αγαθοπούλου, τονίζοντας ότι στην επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας δεν γίνεται καμμιά αναφορά στο νομό μας, καθώς και ότι το Νοσοκομείο Κιλκίς διαθέτει τρία μόλις εμβόλια και “δεν εμβολιάζει τους ενδεχόμενα προσβεβλημένους ανθρώπους που καταφεύγουν εκεί, ρισκάροντας στην ουσία τη ζωή τους”.

Η δήλωση της κ. Αγαθοπούλου έχει ως εξής:

Σύμφωνα με δελτίο τύπου (http://www.yyka.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/1527-deltio-typoy-ths-genikhs-grammatews-k-xr-papanikolaoy-gia-kroysmata-lyssas), που εξέδωσε στις 20 Δεκεμβρίου 2012 το Υπουργείο Υγείας δια  της Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Υγείας, κ. Χρ. Παπανικολάου, αναφορικά με τα κρούσματα λύσσας στη Βόρεια Ελλάδα, διαπιστώνει δυστυχώς κανείς ανακρίβειες και ψεύδη. Η συνήθης θρασεία λογική της παραπληροφόρησης των πολιτών από την πλευρά της κυβέρνησης είναι εξαιρετικά έκδηλη στην υπόθεση της λύσσας στη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δελτίο τύπου της Γενικής Γραμματέως, «Το τελευταίο τρίμηνο εμφανίστηκαν ολιγάριθμα κρούσματα ζώων με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη λύσσα στη Β. Ελλάδα.  Ειδικότερα σε 3 αλεπούδες και 2 σκύλους, σε Καστοριά, Κοζάνη και Πέλλα».  Παρέλειψε όμως να αναφέρει τα περιστατικά στον νομό Κιλκίς κι αναρωτιέται κανείς γιατί, δεδομένου ότι, όπως αναφέρει παρακάτω, «Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ (επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος ενημέρωσης της λύσσας στα ζώα) και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρακολουθεί συστηματικά το πρόβλημα και παρεμβαίνει με τις κατάλληλες ενέργειες για την ενημέρωση του κοινού και την προστασία της Δημόσιας Υγείας».

Ψέμα δεύτερο: «Όλα τα άτομα που έτυχε να έρθουν σε επαφή ή να υποστούν δείγματα από ύποπτο ζώο, έχουν δεχτεί την κατάλληλη ιατρική φροντίδα μέσω εμβολιασμού και αντιλυσσικού ορού και είναι μέχρι σήμερα καλά στην υγεία τους. Οι Υγειονομικές και κτηνιατρικές υπηρεσίες είναι ενημερωμένες για το πρόβλημα και το Υπουργείο Υγείας έχει διαθέσει επαρκή αριθμό εμβολίων πανελλαδικά». Οι πολίτες της Βόρειας Ελλάδας γνωρίζουν όμως, επειδή το ζουν, πως τα εμβόλια δεν τους διατίθενται. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του νοσοκομείου Κιλκίς, το οποίο διαθέτει τρία (3) μόλις εμβόλια (!) και το οποίο δεν εμβολιάζει τους ενδεχόμενα προσβεβλημένους ανθρώπους που καταφεύγουν εκεί, ρισκάροντας στην ουσία τη ζωή τους.

Είναι αδιανόητο, κ.κ. του Υπουργείου, να αντιμετωπίζετε τη λύσσα, που ως γνωστόν είχε να εμφανιστεί στη χώρα μας από το 1987, ως πεδίο επικοινωνιακών ελιγμών και παραπληροφόρησης, ενώ στην πράξη είναι παντελής η έλλειψη σοβαρότητας και η αδιαφορία σας για τους ανθρώπους. Τη στιγμή δε που τα κρούσματα αυξάνονται, συνεχίζετε να τηρείτε σιγή ιχθύος. Ή μήπως να περιμένουμε ένα ακόμη παρόμοιο δελτίο τύπου; Χρηματοδοτείστε τώρα τον εμβολιασμό των άγριων και κατοικίδιων ζώων στους νομούς που χρειάζεται. Οτιδήποτε άλλο είναι δείγμα εμπαιγμού και απαξίωσης των πολιτών. Κι οι πολίτες το ξέρουν.

Σχολιάστε