My Twitter Feed

24 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ-16 και Κ-20 -

Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ο Κεφαλογιάννης σε ΠΕ και Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Αγαθοπούλου: Παρανομούν για ΕΡΤ

ert“Έχει περάσει σχεδόν ένα ολόκληρο 24ωρο από την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ που διατάσσει άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ, αλλά η Κυβέρνηση δεν έχει προβεί ακόμη στην εφαρμογή της. Η παράνομη αυτή στάση της Κυβέρνησης δηλώνει με ολοφάνερο τρόπο την αμηχανία και την τεράστια δυσκολία στην οποία βρίσκεται”.

Αυτό υπογραμμίζει σε δήλωσή της, η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, μετά την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ. Η δήλωση:

Όσο διφορούμενη και αν θεωρείται η απόφαση του ΣτΕ ένα είναι το σίγουρο: υποχρεώνει την Κυβέρνηση και τους κ.κ Σαμαρά, Στουρνάρα και Κεδίκογλου να agathopoulouοπισθοχωρήσουν. Υποχρεώνει να εκπέμψουν ξανά οι δημόσιες ραδιοσυχνότητες οι οποίες «φιμώθηκαν» πραξικοπηματικά πριν από μία εβδομάδα. Αυτό και μόνο συνιστά μια καταφανή ήττα του Πρωθυπουργού και των ακροδεξιάς έμπνευσης πρακτικών της Κυβέρνησής του. Το τι θα γίνει τελικά, είναι στο χέρι (ούτως ή άλλως πάντα ήταν) των εργαζομένων στην ΕΡΤ και όλων των άλλων πολιτών που βρίσκονται στο πλευρό τους.

Έχει περάσει σχεδόν ένα ολόκληρο 24ωρο από την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ που διατάσσει άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ, αλλά η Κυβέρνηση δεν έχει προβεί ακόμη στην εφαρμογή της. Η παράνομη αυτή στάση της Κυβέρνησης δηλώνει με ολοφάνερο τρόπο την αμηχανία και την τεράστια δυσκολία στην οποία βρίσκεται η Κυβέρνηση Σαμαρά. Επίσης, εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους έσπευσαν να υπερασπιστούν την απαράδεκτη αυτή απόφαση του Πρωθυπουργού, ισχυριζόμενοι ότι συνιστά «εξυγίανση» και μεταφράζοντας τις 2656 απολύσεις ως «αναγκαία μεταρρύθμιση»!  Τέτοια ήταν και η «υποστήριξη» που έσπευσε να παράσχει και ο κ. Γεωργαντάς στον αρχηγό του! Εξυγίανση όμως ενός διεφθαρμένου τοπίου δεν μπορούν να εγγυηθούν οι πολιτικοί που το δημιούργησαν!

Το μήνυμα λοιπόν προς την τρόικα εσωτερικού είναι σαφές :  πρακτικές «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» δεν είναι εύκολα «εύπεπτες», με τον λαό και την Αριστερά στις επάλξεις. Δεν   έχουν θέση και δεν πρέπει να έχουν θέση σε μια δημοκρατία. «Τε-λειώ-σα-τε», όπως βροντοφώναξε ο Α. Τσίπρας και ο συγκεντρωμένος κόσμος χτες στο Σύνταγμα. Το δε μήνυμα προς την εξωτερική τρόικα ήταν επίσης σαφές :  «Κανείς εντολοδόχος-υποτακτικός Πρωθυπουργός, δεν μπορεί να σας εγγυηθεί τα αντιλαϊκά σας σχέδια».

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ συνεχίζει τον αγώνα για δημοκρατία, αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη, μαζί με το λαό και θα νικήσει! Θα τα καταφέρουμε με σύμμαχο τις πιο ζωντανές, τις πιο δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας και θα ανάψουμε την σπίθα για προοδευτικές, φιλολαϊκές εξελίξεις σε όλο τον ευρωπαϊκό Νότο. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει όλοι ενωμένοι να συστρατευθούμε ενάντια σε τέτοιες πραξικοπηματικές πρακτικές και να αποκαταστήσουμε τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη στη χώρα μας! Είναι στο χέρι μας!”

Σχόλια
One Response to “Αγαθοπούλου: Παρανομούν για ΕΡΤ”
  1. Ο/Η Ταγματασφαλίτης λέει:

    εσυ γιατι αγχωνεσαι με τα λαμογια τους πασοκους;;; μηπως επειδη εγιναν μελη σας;;;;;

Σχολιάστε