My Twitter Feed

11 Απριλίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Θετικά σημάδια από εμβολιασμούς -

Σάββατο, 10 Απριλίου, 2021

Φραγγίδης: Τα είπε με στρατιωτικούς -

Σάββατο, 10 Απριλίου, 2021

ΔΣ Κιλκίς στις 13 Απριλίου -

Σάββατο, 10 Απριλίου, 2021

Εκπ/ση: Πάει καλά ο εμβολιασμός -

Σάββατο, 10 Απριλίου, 2021

Μεγάλη συνάντηση για τ`αδέσποτα -

Παρασκευή, 9 Απριλίου, 2021

Προτάσεις για στήριξη των αγροτών -

Παρασκευή, 9 Απριλίου, 2021

Σκάνδαλο με τα τεστ αυτοελέγχου -

Παρασκευή, 9 Απριλίου, 2021

Τεστ στο Κιλκίς και στις 12 Απριλίου -

Παρασκευή, 9 Απριλίου, 2021

Αίτηση για κατάθεση πορίσματος

Αίτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα, για την κατάθεση του Πορίσματος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής αναμόρφωσης του οικογενειακού δικαίου, κατέθεσαν στις 5 Απριλίου, 36 βουλευτές και βουλεύτριες της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του τομεάρχη Δικαιοσύνης Θ. Ξανθόπουλο και της αν. τομεάρχισσας Δικαιοσύνης, αρμόδιας για τα θέματα ισότητας, Ε. Αγαθοπούλου.

Όπως αναφέρουν στην αίτηση τους οι βουλευτές και οι βουλεύτριες, αν και ήταν απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης η σύσταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για το οικογενειακό δίκαιο, εντούτοις το πόρισμά της όχι μόνο δεν δόθηκε στην δημοσιότητα, αλλά και αγνοήθηκε εντελώς, αφού διακινούνταν διάφορες εκδοχές και σχέδια νόμου επί σχεδίων, ενώ τελικά τέθηκε προς διαβούλευση άλλο σχέδιο νόμου από τα αρχικά.

Ωστόσο, επειδή πρόκειται για ύψιστης σημασίας ζήτημα, όπως τονίζουν στην αίτησή τους οι βουλευτές και οι βουλεύτριες, το οποίο επηρεάζει άμεσα χιλιάδες οικογένειες και επειδή αντίστοιχα ο υπουργός μέσα από τις ασκήσεις επί χάρτου και τις παλινωδίες του, δημιουργεί προβληματισμό ως προς τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης για την ουσιαστική αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου, για αυτό και αιτήθηκαν το πόρισμα της Ειδικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για το εν λόγω ζήτημα.

Το πλήρες κείμενο της ΑΚΕ, μπορείτε να το δείτε εδώ: https://bit.ly/3cU3Nvy

Σχολιάστε