My Twitter Feed

25 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ-16 και Κ-20 -

Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ο Κεφαλογιάννης σε ΠΕ και Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Έχω και εγώ ευθύνη

Της Κυριακής Τομπουλίδου*


Άνθρωπος, απλός παρατηρητής και εγώ όπως η πλειοψηφία, στα ερωτήματα για τα κακώς κείμενα σχετικά με τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα, οι απαντήσεις μου ήταν πάντα ελλιπείς.

Κόκκινα δάνεια, ανεργία, ανέχεια, εγκληματικότητα, έλλειμα δημοκρατίας και κοινωνικού κράτους, ανασφάλεια, και αυτό που κομίζουν είναι η απόγνωση, είναι η στέρηση της ελπίδας, είναι το σκοτάδι για εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας. Ένας λαός ψυχικά τραυματισμένος και αμήχανος στην καθημερινή αρένα.

Χρόνια τώρα με πράξεις και έργα θέλουν να μας πείσουν ότι όλοι και όλα είναι ίδια, ότι τίποτα δεν αλλάζει.

Βλέποντας όμως την επόμενη μέρα, είμαι πεπεισμένη ότι η αποχήαυτή καθ΄ αυτή δημιουργεί το πρόβλημα. Ότι μόνο η συμμετοχή στα κοινά είναι λύση. Και δεν είναι μακριά η μέρα που ο πολίτης θα συνειδητοποιήσει ότι η επανάσταση του μέλλοντος είναι η συμμετοχή.

Το όριο αφύπνισης του καθενός μας και η απόφαση περιθωριοποίησης του καναπέ, διαφέρει. Για μένα η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι ο τρόπος λεηλασίας των ονείρων μας, του μέλλοντος των παιδιών μας, της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας μας, που συντελείται γιατί το πολιτικό σύστημα, οι άνθρωποι που εμπιστευόμαστε και στηρίζουμε με την ψήφο μας αλλά και οι θεσμοί που «εμπλουτίζουν» τη δημοκρατία μας, μηδέ της δικαιοσύνης εξαιρουμένης,επέτρεψαν σε κάθε λογής συμφέροντα να επιβάλλουν τη θέλησής τους, οδηγώντας την κατά τα φαινόμενα δημοκρατία μας στο μεσαίωνα.

Ακριβώς λοιπόν επειδή τα κάθε είδους διλλήματα, οι «μονόδρομοι», οι κάθε είδους «ιστορικές αναγκαιότητες» επιστρατεύτηκαν για να μας περιθωριοποιήσουν και να μένουμε απλοί παρατηρητές του γίγνεσθαι, ανταποκρίθηκα στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής να συμμετέχω στην εκλογική διαδικασία των επικείμενων εθνικών εκλογών ως υποψήφια βουλευτής στο νομό μας.

Ύψιστη τιμή για μένα θα είναι η εμπιστοσύνη του καθενός σας προς το πρόσωπό μου, μεγαλύτερο δε το βάρος της ευθύνης που αυτή συνεπάγεται. Έχω όμως το θάρρος και το σθένος να εγγυηθώ αυτό που από την κοινωνική και επαγγελματική μου πορεία προκύπτει, ότι θα ανταποκριθώ στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες του ενεργού πολίτη. Αυτού που πασχίζει να διαμορφώνει τις εξελίξεις και όχι παθητικά να τις παρακολουθεί. Του πολίτη που έχει το βλέμμα όχι μόνο στις επερχόμενες εκλογές αλλά, κυρίως, στις επερχόμενες γενιές.

*Δικηγόρος, υποψήφια βουλευτής Ν. Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Σχολιάστε