My Twitter Feed

26 Νοέμβριος, 2018

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΓΑΣΚ: Απόδραση από την Άρτα! -

Δευτέρα, 26 Νοέμβριος, 2018

Καταγγελία γονέων για καταλήψεις -

Κυριακή, 25 Νοέμβριος, 2018

Έφυγε ο αγωνιστής Κ. Χορομίδης -

Σάββατο, 24 Νοέμβριος, 2018

«Στο Κιλκίς δεν είμαστε λωτοφάγοι» -

Σάββατο, 24 Νοέμβριος, 2018

Ερώτηση ΚΚΕ για τις ελλείψεις -

Σάββατο, 24 Νοέμβριος, 2018

Κάλεσμα ΠΑΜΕ για απεργία -

Σάββατο, 24 Νοέμβριος, 2018

Πρόγραμμα για πτυχιούχους άνεργους -

Παρασκευή, 23 Νοέμβριος, 2018

«Παράς με ουρά» για τη ΔΕΥΑΚ! -

Παρασκευή, 23 Νοέμβριος, 2018

Έφυγε ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, ο πολυβραβευμένος Ιταλός σκηνοθέτης κλασσικών πλέον κινηματογραφικών αριστουργημάτων.

Ο Μπερτολούτσι θεωρείται ένας από τους πιο αξιόλογους Ιταλούς σκηνοθέτες της δεκαετίας του ’70.

Είχε ξεχωρίσει για πολλές ταινίες με μία εξ αυτών να είναι «Το τελευταίο τανγκό στο Παρίσι», ενώ είχε κερδίσει το 1988 Οσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας και διασκευασμένου σεναρίου για την ταινία «Ο τελευταίος αυτοκράτορας».

Επίσης, είχε κερδίσει τον Τιμητικό Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ Καννών, το 2011.

Γεννήθηκε στην Πάρμα της τότε φασιστικής Ιταλίας στις 16 Μαρτίου του 1940 και ο πατέρας του ήταν ο ποιητής Τζοζέπε Μπερτολούτσι.

Ο Μπερτολούτσι υπήρξε άθεος και μαρξιστής, ενώ για μια περίοδο εντάχτηκε και στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας.

Φιλμογραφία

  • La commare secca (1962)
  • Before the Revolution (Prima della rivoluzione, 1964)
  • La via del petrolio (1965)
  • Il canale (1966)
  • Partner (1968)
  • Amore e rabbia (1969, segment: «Agonia»)
  • The Conformist (Il conformista, 1970)
  • The Spider’s Stratagem (Strategia del ragno, 1970)
  • La salute è malata (1971)
  • 12 dicembre (1971)
  • Last Tango in Paris (Ultimo tango a Parigi, 1972)
  • 1900 (Novecento, 1976)
  • La luna (1979)
  • Tragedy of a Ridiculous Man (La tragedia di un uomo ridicolo, 1981)
  • L’addio an Enrico Berlinguer (1984)
  • The Last Emperor (1987)
  • 12 registi per 12 città (1989, segment «Bologna»)
  • The Sheltering Sky (1990)
  • Little Buddha (1993)
  • Stealing Beauty (1996)
  • Besieged (1998)
  • Ten Minutes Older: The Cello (2002, segment: «Histoire d’eaux»)
  • The Dreamers (2003)
  • Me and You (2012)
Σχολιάστε