My Twitter Feed

2 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Έφυγε ο Ερμής Μουρατίδης

Σε ηλικία 84 ετών έφυγε από τη ζωή χθες Τετάρτη 28 Οκτωβρίου ο Κιλκισιώτης σκηνοθέτης, θεατρολόγος, συγγραφέας κι ερευνητής του ποντιακού θεάτρου, Ερμής Μουρατίδης, ο οποίος πέρα από την πολυσχιδή δραστηριότητά του στο θέατρο, είχε συνδέσει το όνομά του με τη δημιουργία της Ποντιακής Σκηνής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Mouratidis_Ermis-001Η συνεργασία του με το ΚΘΒΕ ξεκίνησε το 1964 με το έργο «Νικόλαος Γαλάτης» όπου υπήρξε βοηθός σκηνοθέτη. Σκηνοθέτησε τέσσερις παραστάσεις της Ποντιακής Σκηνής, η οποία εγκαινιάστηκε την περίοδο 1977-1978, επί διευθύνσεως Σπύρου Ευαγγελάτου, με το έργο «Τα σκοτάδια» ή «Ο Λαζάραγας». Τελευταία του συνεργασία με το ΚΘΒΕ ήταν η σκηνοθεσία της παράστασης «Τη Τρίχας το Γεφύρ’», το 2005.

Ο Ερμής Μουρατίδης γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1931 και σπούδασε στην Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου – Κινηματογράφου του Λυκούργου Σταυράκου, στο τμήμα Σκηνοθεσίας και Σεναρίου. Ήταν μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών (ΕΕΣ) και μέλος του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε έντονα προβλήματα υγείας, ώσπου άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Τετάρτης στο σπίτι του στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, ενώ από χθες το πρωί που έγινε η κηδεία του αναπαύεται στα νέα κοιμητήρια του Ευόσμου.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΘΒΕ εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια του επιφανούς Κιλκισιώτη πνευματικού άντρα.

Πηγή: makthes.gr

Σχολιάστε