My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμος ο νέος βρεφικός σταθμός

Με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές παραδίδεται σύντομα σε λειτουργία ο νέος βρεφικός σταθμός του Κιλκίς. Βρίσκεται επί της οδού Κοτυώρων και Καραολή & Δημητρίου, είναι ένα πραγματικό κουκλόσπιτο, ειδικά διαμορφωμένο σε αισθητική χώρου και ξενοδοχειακό εξοπλισμό, με υποψήφιους λιλιπούτειους ένοικους βρέφη ηλικίας από οκτώ μηνών μέχρι και δύο ετών.

Θα καλύψει τις απαιτήσεις της προσχολικής τους αγωγής ενώ παράλληλα η λειτουργία του θα απελευθερώσει, ως προς τη διαχείριση του πρωινού χρόνου, της δημιουργικής απασχόλησης των βρεφών και της ασφαλούς τους φύλαξης, πιεστικές ανάγκες της εργαζόμενης μητέρας.

Η ‘’Πασχαλίτσα’’ ,όπως ονομάζεται ο νέος βρεφικός σταθμός, είναι δυναμικότητας δέκα βρεφών. Στεγάζεται σε ενοικιασμένο οίκημα όπου έχουν υλοποιηθεί ειδικές διαμορφώσεις και παιδικές διακοσμήσεις.

Στο φρεσκοβαμμένο με παλ αποχρώσεις ισόγειο κτήριο των 104 τ.μ. έχουν αναπτυχθεί επιμελημένοι χώροι υποδοχής, αίθουσα δραστηριοτήτων με τραπεζάκια, καρεκλάκια και παιχνίδια, αίθουσα ύπνου με δέκα κρεβατάκια και είδη ιματισμού, ισάριθμα καρεκλάκια φαγητού, αλλαξιέρες κ.α, γραφείο για το προσωπικό καθώς και χώροι υγιεινής και αποθήκευσης. Ο αύλειος χώρος είναι επίσης προσεγμένος, με φυτεύσεις και παιδικά παιχνίδια, και προσφέρεται για έναν ξεκούραστο περίπατο και για παιδικό παιχνίδι σε περίοδο καλοκαιρίας. Όλος ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός είναι πιστοποιημένος.

Ο νέος βρεφικός σταθμός αποτελεί την ολοκλήρωση μιας προσπάθειας που ξεκίνησε πέρσι η Δημοτική Αρχή Κιλκίς με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες της σύγχρονης αστικής οικογένειας και των νέων ζευγαριών.

Με τη σημαντική αρωγή της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς εντάξαμε το έργο σε πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και απορροφήσαμε πίστωση 50.000ευρώ για τις βασικές λειτουργίες.

Η αποστολή του βρεφικού σταθμού είναι κοινωνική και έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην προσχολική αγωγή σε ότι αφορά τη βρεφική φροντίδα επισημαίνει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης εκφράζοντας την ευαρέσκειά του γιατί μια ακόμη προεκλογική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής γίνεται πράξη.

Επόμενη στόχευσή της, όπως προαναγγέλλει ο κ. Κυριακίδης, είναι η ίδρυση και δεύτερου βρεφικού σταθμού που χρειάζεται η πόλη του Κιλκίς αξιοποιώντας τις πρόνοιες του προγράμματος χρηματοδότησης της ΕΕΤΑΑ ίδρυσης νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας.

Την ευθύνη διαχείρισης του νέου βρεφικού σταθμού με την επωνυμία ‘’Πασχαλίτσα’’ θα έχει η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς (ΚΔΕΚ) η οποία ολοκληρώνει αυτό το διάστημα τη διαδικασία προκήρυξης τεσσάρων θέσεων εργασίας στο ΑΣΕΠ. Οι θέσεις που θα πληρωθούν είναι: 2 ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων 1 ΔΕ Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων και 1 ΥΕ Καθαριότητας.

Δελτίο τύπου από Δήμο Κιλκίς

Σχολιάστε