My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμη η ταινία για μεταλλεία, του Γ.Καρυπίδη

metalleia-ntokymader(Bίντεο). Οι πολλαπλές όψεις της κρίσης, είναι ένα από τα σημαντικά στοιχεία των ταινιών του 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 24 Μαρτίου.
Συνολικά 58 ελληνικές ταινίες, τόσο στο διεθνές πρόγραμμα, όσο και στο ελληνικό πανόραμα, καταγράφουν την πραγματικότητα με τόλμη και προτείνουν μια εναλλακτική θέασή της.
Στο φετινό επετειακό Φεστιβάλ συμμετέχει και ο Κομοτηναίος Γιάννης Καρυπίδης με το ντοκιμαντέρ «Άπληστον Κέρδος», που αναδεικνύει τις παράπλευρες απώλειες της κρίσης, με τις επενδύσεις των Χρυσωρυχείων στο Κιλκίς, στις Σκουριές Χαλκιδικής και στην Θράκη.
Ο Γιάννης Καρυπίδης, με όπλο την κάμερα, την καθάρια ματιά, το διαδίκτυο και ορισμένους καλούς φίλους στρατεύεται σ’ ένα διαφορετικό πόλεμο … αυτόν κατά των χρυσοθήρων. Οι προδιαγραφές της ταινίας είναι στα τελευταία συστήματα HD τεχνολογικά κι αυτό επιτρέπει τον σκηνοθέτη να κάνει upload άψογη εικόνα και ήχο στο διαδίκτυο, όπου σε λίγο καιρό οι χρήστες του ίντερνετ θα έχουν την ευκαιρία να την απολαύσουν.
Να σημειωθεί πως η ανεπίσημη «πρώτη» της ταινίας, έγινε το βράδυ της Δευτέρας 25 Φεβρουαρίου σε γνωστή ταβέρνα της Κομοτηνής. Εκεί, ο σκηνοθέτης και μερικοί καλοί του φίλοι απόλαυσαν την ταινία, συνοδεία καλού κρασιού και φαγητού. Την μουσική του ντοκιμαντέρ έχει γράψει ο Χρήστος Χατζόπουλος.
inpost.gr

Σχόλια
14 Σχόλια to “Έτοιμη η ταινία για μεταλλεία, του Γ.Καρυπίδη”
  1. Ο/Η Ταγματασφαλιτης λέει:

    Οπως το Αιγαιο ανηκει στα ψαρια του, ετσι και ο χρυσος στις Σκουριες και το φυσικο αεριο στο Αιγαιο ανηκουν σε ολο τον κοσμο.
    Μονο οι ναζιστες του Συριζα θελουν τον χρυσο για τον εαυτο τους. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΧΡΥΣΟ – ΕΞΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

    • Ο/Η Παράνομος λέει:

      /\ /\ /\ /\ /\ | / /\
      / \ / \ / \ / \ / \ | / / \
      / \ / \ / \ / \ / \ | / / \
      / \_/ \ / \ / \ / \ |/ \ / \
      / \ /______\ / \ /_____\ | \ /______\
      / \ / \ / \ / \ | \ / \
      / \ / \ / \ / \ | \ / \

      Μας τα έχεις πρήξει. Φτάάάάάάάάάαάάά΄νει να λες τις ίδιες παπαριές. Ξεφτιλίζεις το ανθρώπινο γένος.

  2. Ο/Η Ταγματασφαλιτης λέει:

    Ποιοι ειστε εσεις;;; κομμα;; αν εχεις απαντηση πες την διαφορετικα τον π@@@@

  3. Ο/Η Ταγματασφαλιτης λέει:

    Kilkis24 εγινε και συγκεντρωση υπερ των μεταλλειων απο κατοικους μονο, οχι απο ολη την Ελλαδα. περιμενω αναλογη αναρτηση

    • Ο/Η ευα λέει:

      Ταγμαασφαλιτη, ναι ειμασταν μονο απο χαλκιδικη και ατομα απο το Σταυρο που πολοι κατοικοι του χωριου πηραν συνταξεις απο τα μεταλλεια , πριν κοπουν οι συνταξεις , παιρνανε 1900 ευρω. μερικα ατομα απο τα αντιμεταλλευτικα μπλογκ “σκυλιασανε” και μας κατιγορισανε οτι φεραμε Βουλγαρους…..θελω να πω στον κοσμο οτι ο μισθος των παιδιων που προσλυφθηκαν ειναι 1000 ευρω καθαρα αλλα επειδη δουλευουν fool , ο μισθος τους φτανει τα 1300 ευρω. αλλα το θεμα δεν ειναι μονο οικονομικο. εμεις εδω λογο ιστοριας δεν μπορει να μας παραμθιασει ο καθε τολης. Μια παρατηρηση ακομα. Οταν ηταν να γινει η επενδυση με την TVX , αναρωτιομαστε, που ηταν ολοι απο την Ιερισσο; ΑΑΑα! ηταν μακρια.Στην ολυμπιαδα.τοτε δεν θα τρεχαν τα μολισμενα νερα ως το νοτιο πολο. Δεν ηταν πανω απο το κεφαλι τους και δεχοταν να παιρνουν τα βαρβατα ενοικια απο τους υψηλοβαθμους υπαλληλους τησ τοτε εταιριας. Συμπερασμα: τελικα δεν ειναι θεμα οι οικολογια οπως θελουν να φωναζουν και φωναζουν . ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. το λεμε αλλα δεν θελουν να καταλαβουν οι μαθητες του παρατηρητηριου. Μπορει να σας ξεφυγε η ειδηση στο πρωτο θεμα . τι ειπαι ο κ.Στρατουδακης; με ποιον επισκευτηκε το Αγιο ορος ο παπαγεωργιου;( θα σας πω , με εναν επιχειρηματια τον Εμφιετζογλου , ανεκαθεςν ηθελε τα μεταλλεια αυτος ο επιχειρηματιας) ( την μονη απο οπυ η εταιρια πηρε τα 1000 στρεματα στις σκουριες. ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ οι απαντησεις. παντα παντου παρασκινια και εμεις ταheevari “βοδακια” ακολουθουμε. ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τους ακολουθησουμε;…..

      • Ο/Η Παράνομος λέει:

        Ευα
        Ο Ταγματασφαλίτης είναι βλήμα οπότε μη το παίρνεις στα σοβαρά. Ο άνθρωπος έχει να πληρωθεί 3 μήνες από τα 5μηνα και δεν βγάζει άχνα. Επαναστάτης του πληκτρολογίου.
        Φαντάζομαι πως είσαι και θρησκευόμενη. Στο κατηχητικό λεν τόσο όμορφα παραμυθάκια σαν αυτό με τον Εμφιετζόγλου που λες εσύ. Και πες πως σταμάτησαν τα μεταλλεία τι θα κερδίσει ο Εμφιετζόγλου. Ηθική ικανοποίηση? Αυτό που λες μπορεί να είχε βάση πριν 10 χρόνια. Τώρα την αρπαχτή θα την κάνει η ELDORADO και η Goldman Sachs. Ξέρεις που τον έχουν γραμμένο τον Μπόμπολα? Όπου έχει εσάς γραμμένους ο Μπόμπολας. ‘’Ξεροκόμματο’’ θα πάρει από τα κέρδη. Εσείς όμως θα πάρετε πραγματικό ΞΕΡΟΚΟΜΜΑΤΟ.

        • Ο/Η ευα λέει:

          οχι αθεη ειμαι. δεν απαντησες ομως στο ερωτημα.τι δουλεια εχει ο αναφερομενος επιχειρηματιας;
          Θα σου απαντησω ομως για την ανικανοτητα και αγαπη των ελληνων επιχηρηματιων.
          δεν ηταν αναγκη να εχει τα μεταλλεια η eldorado. Αλλα και παλι ….τ οι οικολογοι θα λεγαν ναι;. Οπωτε οντος , μαλλον ειναι οπως τα λες, ηθικη ικανοποιηση του Εμφιετζογλου

          “Το ζήτημα δημιουργεί «πονοκέφαλο» στην τότε κυβέρνηση Κ. Σημίτη που αναζητά άμεσα λύση.
          «Τα µεταλλευτικά κοιτάσµατα στην Ελλάδα παραχωρούνται για έρευνα και εκµετάλλευση χωρίς τίµηµα. Εµείς πληρώσαµε τα 11 εκατ. στην TVX, επειδή θέλαµε να πληρωθούν τα δεδουλευµένα των εργαζοµένων. Πριν, όµως, εµείς αποφασίσουµε τη συµµετοχή µας, το υπουργείο Οικονοµικών αναζητούσε σχεδόν επί ένα χρόνο ενδιαφερόµενους. […]
          ( και επειδη ειμαι απο εδω να ξερεις οτι αυτην την φαση τις αβεβαιωτητας την εζησα , δεν ειναι μπουρδα
          ενα χρονο!!)
          και ακομα κατι το οποιο θα επρεπε να ξερουμε ολοι , οι υπερ αλλα και η κατα.Αν εχεις στομαχη και θεληση διαβασε την απαντηση για την τεχνολογια , που ζητησε και σωστα επραξε ο Παπαγεωργιου.
          Μονο που δεν επρεπε πρωτα να μας πει ο ιδιος οτι θα πεθανουμε. γαιτι ετσι διχνει το πραγματικο του εργο της εκφοβησεις του πληθησμου.
          http://politesaristoteli.blogspot.gr/2013/03/flash-smelting.html

          • Ο/Η κιλκισιωτης λέει:

            ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΡΘΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΕΝΩΠΙΟΣ ΕΝΩΠΙΟ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
            ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΜΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ???
            ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΟΜΩΝΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙΣ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ BLOG??
            ΓΙΑ ΚΟΠΙΑΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ.

          • Ο/Η Παράνομος λέει:

            Την αλήθεια την είπες μόνη σου . Επί έναν χρόνο αναζητούσαν επενδυτή!!! Ο Εμφιετζόγλου θα έδινε 11.000.000 και θα κέρδιζε 23 Δις!!!
            Άφησε αυτό το κέρδος και έβαλε πληρωμένους να τρέχουν σε πορείες και διαδηλώσεις για να νοιώσει ηθική ικανοποίηση!!!
            Ούτε στο κατηχητικό τόσο όμορφα παραμυθάκια!!!
            Αλλάξτε πλευρό γιατί με τις βλακείες που λέτε κάθε μέρα δικαιώνετε περισσότερο τον αγώνα μας και μας πωρώνετε περισσότερο.
            Απάντησε αν θες και στον κιλκισιωτης.

  4. Ο/Η ευα λέει:

    α ναι καλα, κιλκισιωτη…ειδαμε και την απαντηση του μεντορα σαςστο video απο την ημεριδα. Θελει ναι και καλα τα σιδερα…αφου τα θελει…;
    .Τι να πααντησεις στον πολιτικο μηχανικο , που αυτα που διαβασες ( αν διαβασες την απαντηση) τα ηξερε αλλα πιστεψε οτι ετσι θα σταματουσε το ΣτΕ. τελικα φωναζε, φωναζε ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ! αλλα δεν ειδαμε πουθενα σχολιο ‘η την δημοσιευση της απαντησεις. Δεν τα λεει ολα αυτο; εκτος απο αυτο που σου αναφερω η απαντηση της Καδογλου στο blog της ειναι σαφης. το Στε δεν εξεταζει ποτε τα τεχνολογικα…αλλα κρινει. λενε και αντιλενε; πως θα μαθει ο κοσμος την απαντηση; ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟς ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
    Απαντησε η εταιρια γιατι δεν προσηλθε…βρεσ την και διαβασε την . Στο σηλλαλητηριο ομως στην Μεγαλη Παναγια ο εκπροσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ ειπαι οτι υποστηριζει την επανδυση. βλεπεις σε μπαχαλο δεν ειναι μαλλον κανενας διαθετιμενος να απαντησει.

  5. Ο/Η Σ. Δημητριάδης λέει:

    Με πολύ ενδιαφέρον και “από σπόντα” διαβάζω εδώ σ’ αυτή τη συζήτηση την απάντηση με ανοικτή επιστολή των μηχανικών της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ επί ερωτημάτων που τέθηκαν και αφορούν τη μέθοδο flash smelting, όπως προβλέπεται να εφαρμοστεί στη Χαλκιδική με τη συγκεκριμένη τροφοδοσία των πλούσιων σε αρσενικό πυριτών της Ολυμπιάδας.
    Με πλήρη σεβασμό στην επιστημοσύνη των μηχανικών της Ε.Χ., θα μεταφέρω εδώ και θα επαναλάβω τα δικά μου επι του θέματος ερωτήματα που τα έχω θέσει δημόσια, αλλά και αρμοδίως, ενσωματωμένα σε ένα από τα υπομνήματα που κατατέθηκαν στο ΣτΕ κατά της ΜΠΕ του έργου και είναι τα εξής:
    1. ;Υπάρχει η αναφερόμενη στη ΜΠΕ πιστοποίηση από τη μεριά της προμηθεύτριας εταιρείας της καταλληλότητας σε προβλεπόμενες συνθήκες πλήρους λειτουργίας και παραγωγής της μονάδας flash smelting με τροφοδοσία της από το συγκεκριμένο μίγμα των εμπλουτισμένων πυριτών Ολυμπιάδας, με τη συγκεκριμένη υψηλή περιεκτικότητα σε αρσενικό; Εάν υπάρχει τέτοια πιστοποίηση γιατί δεν έχει ενσωματωθεί στη ΜΠΕ και γιατί δεν δημοσιοποιείται μέχρι σήμερα;
    2. Θεωρώντας ως δεδομένο, με στοιχεία μελετών in vitro, οτι ο κρυσταλλικός σκοροδίτης είναι η σταθερότερη και χαμηλότερης διαλυτότητας ένωση αρσενικού και ενέχει για το λόγο αυτόν τους μικρότερους κινδύνους διασποράς του αρσενικού σε διαλυτή μορφή στο περιβάλλον, πόσο βέβαιοι μπορούμε να είμαστε οτι ο κρυσταλλικός σκοροδίτης είναι ακίνδυνος σε in vivo πρόσληψη; Με απλούστερα λόγια: Γνωρίζουμε ποιά είναι η επικινδυνότητα του σκοροδίτη σε πρόσληψή του ως κρυσταλλικής ουσίας δια της τροφικής, της αναπνευστικής ή της διαδερματικής οδού; Υπάρχουν σχετικές μελέτες που βεβαιώνουν οτι ο κρυσταλλικός σκοροδίτης μπορεί άφοβα να καταποθεί, να αναπνευσθεί ή να αποτεθεί στους βλενογόνους και το δέρμα; Να θυμίσω επί του προκειμένου οτι στον Κοκκινόλακκα θα αποτίθενται κάθε χρόνο πολλοί τόνοι του αρσενικούχου κρυσταλλικού σκοροδίτη που εύκολα τους καλοκαιρινούς μήνες θα γίνεται μέρος της σκόνης που θα διασπείρεται στην ατμόσφαιρα.

  6. Ο/Η Ταγματασφαλιτης λέει:

    Ευα ο παρανομος ειναι βλημα οποτε μη τον παιρνεις στα σοβαρα…καταλαβαινεις ποιος απαντα με επιχειρηματα εδω μεσα.
    Μια χαρα πληρωνομαι εδω και 5 χρονια παρανομε που πετας μολοτοφ στις Σκουριες. Γλυψε τους πολιτικους του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εσυ για καμια δουλιτσα και ασε τα ψευτοεπαναστατικα σου πιστευω εδω μεσα. Ο ψηφοφορος του ΠΑΣΟΚ μας το παιζει και αριστερος, ελεος δηλαδη. Ευα φυσικα ειναι συμφεροντα ολα, δεν παιζει το δηθεν οικολογικο πνευμα, ολοι αυτοι πιστευουν στον ενα και μοναδικο θεο, ΕΥΡΩ τον λενε.

    • Ο/Η Παράνομος λέει:

      ”Μια χαρα πληρωνομαι εδω και 5 χρονια” χαχαχαχαχαχαχαχααχα Ούτε στο κατηχητικό τόσο όμορφα παραμυθάκια!!!
      ”Ο ψηφοφορος του ΠΑΣΟΚ” χαχαχαχαχαχαχαχααχα Είσαι πολύ βλήμα τελικά!!!

  7. Ο/Η Pepe λέει:

    ΠΕΣ ΤΑ ΕΥΑ Κ ΑΣΦΑΛΙΤΗ

Σχολιάστε