My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έρλικον: 50% πάνω οι πωλήσεις

Ενισχύει τα μερίδιά της στην ελληνική και διεθνή αγορά η συρματουργία Έρλικον, που διαθέτει μεγάλη βιομηχανική μονάδα στον Παντελεήμονα Κιλκίς, στο ύψος της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Κιλκίς.

Οι πωλήσεις της εταιρείας, η οποία ανήκει στον όμιλο εταιρειών της χαλυβουργίας Σιδενόρ Βιομηχανική Χάλυβα και μέσω αυτού ελέγχεται από τον μεταλλουργικό όμιλο Viohalco, αυξήθηκαν το 2017 σχεδόν κατά 50%. Επίσης, παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματά της προ φόρων και μετά φόρων ήταν αρνητικά, κατέγραψε θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές (0,34 εκατ. ευρώ, έναντι 1,12 εκατ. ευρώ το 2016).

Η Έρλικον δημιουργήθηκε ως συρματουργία και επεκτάθηκε σταδιακά σε προϊόντα συγκόλλησης. Αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό ηλεκτροδίων συγκολλήσεων στην Ελλάδα και υπολογίζεται ότι κατέχει περί το 70% τη εγχώριας αγοράς. Παράγει πλήρη γκάμα συρμάτων και συρμάτινων πλεγμάτων και έχει αποκτήσει ηγετικό μερίδιο στην ελληνική αγορά των προϊόντων του τομέα. Έχει στο ενεργητικό της εξαγωγές σε περισσότερες από 20 άλλες χώρες και οφείλει σεβαστό μέρος των πωλήσεών της στην εξαγωγική της δραστηριότητα.

Τα προϊόντα του τομέα συρματουργίας περιλαμβάνουν γαλβανισμένο σύρμα, μαύρο σύρμα, γαλβανισμένο πλέγμα συγκολλητό και χαλύβδινο πλέγμα διπλής συστροφής. Στον τομέα των προϊόντων συγκόλλησης η γκάμα περιλαμβάνει επενδεδυμένα ηλεκτρόδια, συμπαγή σύρματα και σκόνες συγκόλλησης και παραγεμιστά σύρματα συγκόλλησης. Η ετήσια παραγωγική της δυναμικότητα ανέρχεται σε 80.000 τόνους προϊόντων συρματουργίας και 12.000 τόνους προϊόντων συγκολλήσεων.

Συγχρόνως, η εταιρεία εμπορεύεται χαλύβδινα γαλβανισμένα πλέγματα διπλής συστροφής σε ρόλους και κλωβούς, καθώς και σωλήνες ύδρευσης, κατασκευών και μορφής.

Εκτός από τη μονάδα στον Παντελεήμονα, η εταιρεία χρησιμοποιεί δεύτερη στο ύψος του 12ου χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, διατηρεί γραφεία στο Μαρούσι Αττικής και αποθήκες στον Ταύρο Αττικής και στο Τσιγκέλι Αλμυρού Μαγνησίας.

Συστάθηκε τον Μάιο του 1969 και έλαβε την τρέχουσα νομική μορφή και ταυτότητά της το 1978. Οι βιομηχανικές και συναφείς εγκαταστάσεις της στο Κιλκίς περιλαμβάνουν κτίρια εμβαδού 21.900 τ.μ., σε έκταση 64 στρεμμάτων.

Η βιομηχανία έχει πρόεδρο τον Αθαν. Ι. Μηλιώκα και αντιπρόεδρο τον Ιω. Β. Παναγιωτόπουλο. Στα τέλη του 2017 απασχολούσε 86 εργαζόμενους, έναντι 82 στα τέλη του 2016. Διέθεσε για μισθούς και ημερομίσθια του διευθυντικού, διοικητικού και εργατοϋπαλληλικού προσωπικού, καθώς και για συναφείς παροχές, ασφαλιστικές εισφορές και αποζημιώσεις 2,44 εκατ. ευρώ, έναντι 2,26 εκατ. ευρώ το 2016.

Σχολιάστε