My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ένοχος ένοχον ου ποιεί

Του Χρήστου Σπίγκου (ΔΗΜΑΡ)

—————————————————————————————————————————————————————————————————-Απόλυτα κατανοητή η στοχοποίηση της Αριστεράς στο σύνολό της, όσο θα πλησιάζουμε στις εκλογές.

Η συνταγή γνωστή και δοκιμασμένη.

Καθαρίζουμε κάποια επιχειρήματα από τη σκόνη του χρόνου, απευθυνόμαστε στο θυμικό, αφυπνίζουμε σύνδρομα ξεχασμένα και το ποθητό αποτέλεσμα είναι μπροστά μας.

Για όλα φταίει η Αριστερά!

«Μη μας κουνάτε το δάχτυλο» μας συμβουλεύει ο κ. Σαμαράς, εννοώντας ότι το μέγεθος των ευθυνών ημών που θητεύσαμε στο χώρο της Αριστεράς είναι εγκληματικά μεγάλο.

Με πολύ σεβασμό προς τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, που σήμερα συγκυβερνά τον τόπο με το συμπορευόμενον ΠΑΣΟΚ και με το οποίο επίσης εναλλάσσετο στην εξουσία επί τριανταοκτώ ολόκληρα χρόνια, θα αποπειραθώ με την άδεια του αναγνώστη να προσεγγίσω τον πολιτικό του συλλογισμό υποβάλλοντας κάποια ρητορικά ερωτήματα.

Αλήθεια κ. Σαμαρά, πότε στελέχη της Αριστεράς και πιο συγκεκριμένα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ενεθάρρυναν έργοις ή λόγοις την καταβολή συντάξεων σε πεθαμένους ασφαλισμένους του ΙΚΑ;

Πότε άραγε υπερασπιστήκαμε ή ανεχτήκαμε να ληστεύουν το Κράτος τυφλοί που οδηγούν ή ανάπηροι που υγιαίνουν;

Δικές μας ήσαν οι πολιτικές ή οι υπηρεσιακές διοικήσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης που εξεβίαζαν τον επενδυτή πριν εισπράξει τα χρήματα που δικαιούται;

Είχαμε εμείς τη διοικητική ή την πολιτική ευθύνη για την υποκλοπή των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του Πρωθυπουργού της Χώρας κ. Κ. Καραμανλή;

Πότε κουκουλώσαμε κ. Σαμαρά το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο, είτε με το να κλείνουμε πρόωρα το κοινοβούλιο για θερινές διακοπές, είτε αποχωρώντας από αυτό γιατί υπήρχε φόβος για την ετυμηγορία μερίδας βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας;

Μήπως εμείς διασύραμε κατά καιρούς τη Χώρα στους Ευρωπαίους εταίρους εξυπηρετώντας μικροκομματικά οφέλη;

Εμείς κ Σαμαρά επιχειρήσαμε να ληστέψουμε τα ασφαλιστικά μας ταμεία με τα δομημένα ομόλογα;

Εμείς κ. Αρχηγέ της Νέας Δημοκρατίας στήσαμε την επιχείρηση με το Βατοπέδι;

Εμείς κ. Σαμαρά διορίσαμε κάποιες χιλιάδες υπαλλήλους στη ΔΕΗ λίγες ημέρες πριν από τις πρόωρες εκλογές του Σεπτεμβρίου του 1993; Ήταν τότε, που είχατε «ρίξει» την κυβέρνηση του κόμματος που σήμερα ηγείσθε.

Εμείς κ. Σαμαρά ανακαλύψαμε τη διγλωσσία και την πολιτική «κωλοτούμπα»;

Εμείς εξυπηρετήσαμε κομματική πελατεία, διαβρώνοντας όλο τον Δημόσιο Τομέα με την πλήρη επικράτηση της πελατειακής αναξιοκρατίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ;

Παραδεχόμαστε κ. Σαμαρά ότι δεν διαθέτουμε τη δική σας ταχύτητα μεταβολής στον λόγο και στα έργα.

Στην προσπάθειά σας να ανακαλέσετε τις πρόσφατες «ηρωικές» διαγραφές αυτών που καταψήφισαν τη δανειακή σύμβαση του Οκτωβρίου του 2011, υποσχεθήκατε να δεχθείτε ξανά στο σημερινό σας κόμμα όσους από αυτούς ψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους. Δηλαδή αυτούς που τη μια μέρα καταψηφίζουν το Μνημόνιο Νο 2 και αμέσως την επομένη ουσιαστικά το ξαναψηφίζουν, παραδίδοντας χείριστο μάθημα πολιτικού τυχοδιωκτισμού. Κι εσείς κ. Σαμαρά με αυτόν τον τρόπο καταδεικνύετε το κύριο χαρακτηριστικό στοιχείο της πολιτικής σας πρακτικής, που δεν είναι άλλο από το  «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Έτσι θέλετε να μας κυβερνήσετε κ. Σαμαρά;

Και τέλος, εμείς αξιοποιήσαμε κατά κόρον το νόμο της ντροπής του κ. Βενιζέλου και του ΠΑΣΟΚ περί ευθύνης υπουργών;

Μας κατηγορείτε κ. Σαμαρά ότι διεκδικήσαμε υπερβολικές παροχές. Έχετε δίκιο. Όταν εμείς αγωνιζόμασταν να βελτιώσουμε τη θέση του Έλληνα εργαζόμενου, κάποιοι άλλοι υποθήκευαν εν αγνοία μας το μέλλον της Χώρας, διογκώνοντας τη φαυλότητα και τη διαφθορά με την εφαρμογή του πολιτικού τους αξιώματος «παν νόμιμον και ηθικόν» .

Αγαπητέ κ. Σαμαρά, λυπούμαστε που δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε την πολιτική σας πρακτική.

Εμείς με πολλή σεμνότητα ένα έχουμε να σας πούμε.

Ένοχος ένοχον ου ποιεί.

Αυτό θα μας πείτε είναι νομικόν αξίωμα.

Στην περίπτωσή μας είναι και αξίωμα πολιτικής συμπεριφοράς.

Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω.

Σχόλια
One Response to “Ένοχος ένοχον ου ποιεί”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Πράγματι αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Αφού πλέον ο επι 37 ετη εξουσιάζων, πάλαι ποτέ παντοδύναμος, δικομματισμός κλιδωνίζεται και απειλείται να χάσει τα πολυπόθητα ηνία της χώρας απο τις δικές του κατα συρροήν αμαρτίες, θυμήθηκε πως το μόνο πονηρό προεκλογικό μονοπάτι που μπορεί να ακολουθήσει είναι εκείνο του ψευτοδιλήμματος,” ή εμείς(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) ή το χάος(Αριστερά)”. Αντί να εκφέρει έναν σύγχρονο πολιτικό λόγο ο αρχηγός της ΝΔ, φαίνεται πως φέρει στα γονίδιά του την μισαλλοδοξία του παρελθόντος και επιστρατεύει τον φόβο ως έσχατο όπλο, για να αλλάξει την τάση της κοινωνίας προς τα αριστερά. Όσο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η αριστερά ανεβάζει τα ποσοστά της και η ΝΔ δεν θα έχει την αυτονομία, ο αρχηγός της θα ολισθαίνει σε παλαιοκομματικές μεθόδους προπαγάνδας εν χορώ με τα γνωστά ΜΜΕ. Αυτό συμβαίνει επειδή τα δύο κόμματα εξουσίας δεν θέλησαν ποτέ να εκσυχρονιστούν και να αλλάξουν τις παλιές νοοτροπίες-συμπεριφορές και τις μεθόδους λειτουργίας τους. Προφανώς έτσι νόμιζαν πως τους συνέφερε κομματικά και λειτούργησαν εν τέλει εγκληματικά σε βάρος ολόκληρης της χώρας, ως άλλες συμμορίες. Ομως τώρα βλέπουν τον κίνδυνο της απόρριψης απο το εκλογικό σώμα και αρνούμενοι πεισματικά να αναλάβουν τις τεράστιες ευθύνες τους, ή παίζουν βρώμικο παιχνίδι ή ρίχνουν την “μπάλλα στην κερκίδα”(Αριστερά). Τελικό συμπέρασμα; Γνωστό πλέον σε όλους όσους συλλογάνται λεύτερα: Με τους ίδιους και τους ίδιους χα’ί’ρι αυτή η χώρα δεν πρόκειται νά ‘βρει, γι’ αυτό οφείλουμε ως υπεύθυνοι πολίτες να τους γυρίσουμε την πλάτη όχι μόνον στην κάλπη, αλλά και παντού μέσα στην κοινωνία.

Σχολιάστε