My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Ένας γητευτής των πλήκτρων στο Κιλκίς!

Ένα από τα εντυπωσιακά προσωνύμια που του έχουν δώσει είναι ο γητευτής των πλήκτρων! Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους πιανίστες της γενιάς του. 

Μοναδικός δεξιοτέχνης σολίστ αλλά και μαέστρος, ερμηνευτής μουσικής του 19ου και 20ου αιώνα με πρωτότυπες συνθετικές ικανότητες και αυτοσχεδιασμούς ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος έρχεται το Σάββατο της 1ης Αυγούστου στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς όπου και θα δώσει ρεσιτάλ πιάνου με συνθέσεις του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.

Εμβληματικά έργα του μεγάλου Γερμανού μουσουργού, διακόσια πενήντα χρόνια μετά τη γέννησή του στη Βόννη, θα αποδοθούν στο πιάνο σε μια μαγική βραδιά που η μουσική εξυψώνει. Όπως άλλωστε δήλωσε πρόσφατα ο διεθνώς αναγνωρισμένος  καλλιτέχνης η μουσική διδάσκει την υπηρεσία του ανθρώπου για τον άνθρωπο και ταυτόχρονα την προσμονή μιας υπέρτατης αλήθειας που επαναπροσδιορίζει τους ανθρώπους στη φυγή τους από την ψευδεπίγραφη έκφραση, την ψεύτικη αγάπη, την ψεύτικη καλοσύνη.

Το ρεσιτάλ πιάνου του Βασίλη Τσαμπρόπουλου – αφιέρωμα στα διακόσια πενήντα χρόνια από τη γέννηση του Μπετόβεν είναι ενταγμένο στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Κιλκίς.   Η εκδήλωση αρχίζει στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Λίγα λόγια για το Βασίλη Τσαμπρόπουλο

 Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος χαρακτηρίστηκε παιδί – θαύμα, καθώς άρχισε να κερδίζει βραβεία σε διεθνείς μουσικούς διαγωνισμούς σε ηλικία μόλις δέκα ετών. Αποφοίτησε από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών στα 15 του και συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία του κοινωφελούς ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης στο Ωδείο του Παρισιού, στη διεθνή ακαδημία του Ζάλτσμπουργκ και στη σχολή Julliard της Νέας Υόρκης. Μαθήτευσε, δίπλα στον Rudolf Serkin και την Tatiana Nikolayeva.

Μετά τις διακρίσεις του σε μεγάλους διεθνείς διαγωνισμούς, άρχισε η διεθνής σταδιοδρομία του με εμφανίσεις σε μουσικά κέντρα και φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη. Οι κριτικοί τον έχουν αναγνωρίσει ως γνήσιο αλλά και ανανεωτικό ερμηνευτή της ρομαντικής μουσικής, ενώ χαρακτηρίζεται διεθνώς ως ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους πιανίστες της γενιάς του.

Το εύρος του ρεπερτορίου του ξεπερνά τα εκατό έργα και εκτείνεται χρονικά από την προκλασική περίοδο έως τις σύγχρονες μουσικές αναζητήσεις του αιώνα μας, ενώ κεντρικό άξονα του ρεπερτορίου του αποτελούν έργα του Μπετόβεν, του Μότσαρτ, του Σοπέν, του Μπαχ και συνθέσεις της Ρωσικής σχολής, Ραχμάνινοφ, του Προκόβιεφ και Σκριαμπιν. Εκτός από τα έργα για πιάνο έχει γράψει έργα για βιολί, τσέλο, για ορχήστρα και για διάφορα οργανικά σύνολα.

Σχολιάστε