My Twitter Feed

1 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Έναρξη Λαϊκού Πανεπιστημίου Κιλκίς στο ΛΕΚ

Και προσκυνηματική εκδρομή του ΛΕΚ στην Τήνο.

Με τη συνεργασία του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς θα πραγματοποιηθούν στην πόλη του Κιλκίς, κατά τους μήνες Οκτώβριος 2016-Ιανουαρίος 2017, οι ενημερωτικές εσπερίδες – συναντήσεις που συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης» – Φορέας του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κιλκίς και Παιονίας και ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

lpk-laiko-panepistimio-kilkis-001Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, με θέμα «Γονείς! Ο καθρέφτης των παιδιών» και εισηγήτρια την κ. Γεωργία Μπάρου,  Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία και Μαθησιακές Δυσκολίες Θεσσαλονίκης- Β. Ελλάδος. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθούν και οι εγγραφές.

Συνολικά, από τον Οκτώβριο 2016  έως τον Ιανουάριο 2017 έχουν προγραμματιστεί τέσσερις συναντήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, ημέρα Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Οι εισηγήσεις θα είναι ανοιχτές με ελεύθερη είσοδο και δωρεάν συμμετοχή για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών. Στο τέλος των συναντήσεων θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης  σε όσους από τους συμμετέχοντες συμπληρώσουν το 75% του συνόλου των συναντήσεων.

Το πρόγραμμα για τους επόμενους μήνες έχει διαμορφωθεί ως εξής:

  • Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016: Θέμα «Γονείς! Ο καθρέφτης των παιδιών». Εισηγήτρια η κ. Γεωργία Μπάρου,  Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία και Μαθησιακές Δυσκολίες Θεσσαλονίκης- Β. Ελλάδος.
  • Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016: Θέμα «Προσφυγικό: Σύγχρονες Προσεγγίσεις». Εισηγητής ο  κ. Αθανάσιος Ε. Χαρίσης, Δρ. Παιδαγωγικής – Θεολόγος και Υπεύθυνος Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.
  • Κυριακή 04 Δεκεμβρίου 2016: Θέμα «Εφηβεία – Σεξουαλικότητα». Εισηγητής ο  κ. Γεώργιος Φραγγίδης, Ιατρός Γυναικολόγος.
  • Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017: Θέμα «Ετερότητα: Παράγοντας διομαδικών συγκρούσεων;». Εισηγήτρια η  κ. Σωτηρία Α. Καρολίδου, Μ.Α., Μ.Sc. Φιλόλογος – Θεολόγος και Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Προσκυνηματική εκδρομή στην Τήνο

 Προσκυνηματική εκδρομή στην πανέμορφη Τήνο, στο τρίτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, διοργανώνει για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου 2016 (Παρασκευή 28,  Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Οκτωβρίου) το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς. Οι εκδρομείς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία της Τήνου, να θαυμάσουν τις ομορφιές της, να περπατήσουν στα γραφικά σοκάκια της, να δοκιμάσουν πεντανόστιμες τηνιακές γεύσεις και να απολαύσουν αυθεντικό παραδοσιακό κυκλαδίτικο «αέρα».

Η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί με λεωφορείο από το Κιλκίς το πρωί της Παρασκευής 28ης Οκτωβρίου, με προορισμό το λιμάνι της Ραφήνας, από όπου θα ακολουθήσει επιβίβαση σε πλοίο και απόπλους για το λιμάνι της Τήνου.

Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, προσκύνημα στον επιβλητικό ναό της Παναγίας της Τήνου, που ιδρύθηκε το 1823 και έχει κτιστεί στο σημείο που βρέθηκε η εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, σύμφωνα με το όραμα της Αγίας Πελαγίας, καθώς και στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου, όπου και ασκήτεψε η Αγία Πελαγία. Επίσης, επίσκεψη στο Μουσείο Χαλεπά, στο οποίο έζησε και μεγαλούργησε ο θρύλος της γλυπτικής Γιαννούλης Χαλεπάς, καθώς και περιήγηση σε γραφικά χωριά του νησιού.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, στο τηλέφωνο του ΛΕΚ 23410 27684, κατά τις ώρες 6-8μ.μ.

 

 

Σχολιάστε