Έλλειψη κόκα-κόλας από κλείσιμο εργοστάσιου
Αναρτήθηκε από Kilkis24 on Σάββατο, 3 Μαρτίου, 2012 · Σχολιάστε

Έλλειψη της κόκα-κόλα παρατηρείται τις τελευταίες μέρες σε σούπερ μάρκετ του Κιλκίς και της Βορ. Ελλάδας γενικότερα. Το γεγονός οφείλεται στην απόφαση της εταιρείας Coca Cola 3Ε να κλείσει τις μονάδες παραγωγής στα εργοστάσια Θεσσαλονίκης και Πάτρας, προκαλώντας αντιδράσεις και έντονη ανησυχία.
Λόγω αυτής της απόφασης οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, οι οποίες θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαρτίου, στο εργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται στη Νέα Ραιδεστό.
Σε ομόφωνη απόφαση, την οποία έλαβε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, τονίζεται ότι «στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία Coca Cola 3E, οι οποίοι αγωνίζονται προκειμένου να μην κλείσει η βιομηχανία στη Θεσσαλονίκη και να μη μεταφερθεί η παραγωγή σε γειτονική χώρα».
Πάντως, η Coca Cola 3Ε διέψευσε κατηγορηματικά τα περί μετεγκατάστασης της εταιρείας στη Βουλγαρία, παρά την έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα που αναπτύσσει η επιχείρηση στη γειτονική χώρα.
Απ` τη πλευρά του, το σωματείο εργατοϋπαλλήλων Coca Cola 3Ε Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «δεν θα παραδώσουμε αμαχητί τις ζωές μας στον βωμό του κέρδους της πολυεθνικής» και καλεί τους εργαζόμενους όλων των κλάδων να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα που διεξάγουν