My Twitter Feed

16 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Συνεργασία για την ανάπτυξη

Το Επιμελητήριο Κιλκίς είναι ένα από τα τρία, τα οποία μαζί με άλλους 15 δημόσιους, επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς αποτελούν τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας “ΕΛΙΚΑΣ”, καταστατικοί σκοποί του οποίου αποτελούν οι 11 θεματικοί στόχοι της δράσης «Ευρώπη 2020: Στρατηγική για έξυπνη, διατηρήσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη».

Η σύσταση του ΕΛΙΚΑ αποτελεί μια πρωτοβουλία συνεργαζόμενων φορέων της Βόρειας Ελλάδας, από τη δημόσια διοίκηση και τοπική αυτοδιοίκηση (κράτος), από φορείς συλλογικής εκπροσώπησης του επιχειρείν, δηλαδή των επιμελητηρίων (αγορά), από τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ (γνώση) και από φορείς της κοινωνίας των πολιτών (κοινωνία).

Μέλη του ΕΛΙΚΑ είναι εκτός από το Επιμελητήριο Κιλκίς και οι φορείς: Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, Δήμος Θεσσαλονίκης, Δήμος Κοζάνης, Δήμος Αλεξανδρούπολης, Δήμος Πρεσπών, Δήμος Κορδελιού – Εύοσμου, Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Δήμος Νεάπολης – Συκεών, Δήμος Χαλκηδόνας, Δήμος Θέρμης, Δήμος Σιντικής, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Αλεξάνδρειο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας και Πανεπιστήμιο Εθνικής και Παγκόσμιας Οικονομίας της Σόφιας.

Η πρώτη καταστατική γενική συνέλευση του ΕΛΙΚΑ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Ιουνίου και ώρα 10.00, στην αίθουσα της Συγκλήτου του ΑΠΘ μετά από σχετική πρόσκληση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της, η συνέλευση η οποία απαρτίζεται από 45 μέλη (πρυτάνεις, ακαδημαϊκοί, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι επιμελητηρίων και μέλη της διοίκησης τους, πρόεδροι και μέλη της Διοίκησης των ΤΕΙ κ.α.) θα αναδείξει το Διοικητικό Συμβούλιο και την Ελεγκτική Επιτροπή και θα εγκρίνει το πρόγραμμα δράσης του Ομίλου.

 

Σχολιάστε