My Twitter Feed

29 Μάρτιος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Γιαννούλης με παρουσία Τσίπρα -

Παρασκευή, 29 Μάρτιος, 2019

«Να σπάσει ο δήμος στα τρία» -

Πέμπτη, 28 Μάρτιος, 2019

Οι υποψήφιοι του Τζιτζικώστα -

Πέμπτη, 28 Μάρτιος, 2019

Η ομιλία Βορίδη στο Κιλκίς -

Πέμπτη, 28 Μάρτιος, 2019

Ημερίδα με Π. Γκαρσία και Μ. Σνάουτσνερ -

Τετάρτη, 27 Μάρτιος, 2019

ΝΟΔΕ: Καταλυτικός ο Αυγενάκης -

Τετάρτη, 27 Μάρτιος, 2019

«Δεν υπάρχουν χρίσματα ΝΔ» -

Τετάρτη, 27 Μάρτιος, 2019

«Έθεσε εαυτόν» εκτός ΝΟΔΕ -

Τρίτη, 26 Μάρτιος, 2019

Έλαβε υποσχέσεις, ο Λαπόρδας

Σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη και αντίστοιχους υπηρεσιακούς παράγοντες είχε την Τρίτη 22 Ιουλίου στην Αθήνα, ο δήμαρχος Παιονίας Αθανάσιος Λαπόρδας.

lapordas_germaniaΗ πρώτη εξ΄ αυτών αφορούσε το Υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα με τον αρμόδιο υφυπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Κουκοδήμο και αφορούσε τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας δύο δημοσίων Ινστιτούτων Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΙΕΚ) ¨Αμπελουργίας – Οινολογίας¨ και ¨Μεταποίησης – Τυποποίησης Αγροτικών Προϊόντων¨ στον Δήμο Παιονίας.

Ένα ζήτημα που είχε τεθεί στα αρμόδια όργανα του Υπουργείου από πλευράς της Δημοτικής Αρχής επί υφυπουργίας του Κωνσταντίνου Γκιουλέκα και για το οποίο όπως διαπιστώθηκε όχι μόνον ήταν ενημερωμένη η νέα ηγεσία του Υπουργείου, αλλά τελούν εν εξελίξει και οι διαδικασίες προκειμένου να υπογραφεί μέχρι το τέλος Αυγούστου και η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) , ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία του στις εγκαταστάσεις του πρώην Δημοτικού Σχολείου Στάθη, όπως έχει προτείνει η δημοτική Αρχή.

Η δεύτερη εξ΄ αυτών αφορούσε τις επαφές στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για το θέμα του κλειστού γυμναστηρίου Αγίου Πέτρου και τις εργασίες ολοκλήρωσής του, που είχε τεθεί στον αρμόδιο Υφυπουργό Ιωάννη Ανδριανό κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στον Δήμο Παιονίας στις 10-1-2014.

   Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχαν προς τον δήμαρχο οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου για τον σκοπό αυτό το Υπουργείο θα δεσμεύσει κονδύλιο ύψους 100.000 ευρώ που απαιτείται για την ολοκλήρωση των εργασιών, θα δεσμευθεί με αντίστοιχα κονδύλια μέσα στο 2015 με τις σχετικές διαδικασίες και ημερομηνίες να οριστικοποιούνται στις αρχές του Αυγούστου.

   Τέλος η τρίτη εξ΄ αυτών αφορούσε την συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτριο Ιατρίδη για το ζήτημα του εκσυγχρονισμού και ολοκλήρωσης των αρδευτικών δικτύων στις Δημοτικές Ενότητες Αξιούπολης και Ευρωπού για τα δίκτυα στις περιοχές Αγίου Πέτρου, Ευρωπού, Ρυζίων και Αξιούπολης, προκειμένου να ενταχθούν στο σχετικό πρόγραμμα και να προκηρυχθεί η κατασκευή τους με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ και για τα οποία διαπιστώθηκε ότι απομένουν διαδικαστικού τύπου λεπτομέρειες.

   Όπως δήλωσε ο κ. Λαπόρδας οι επαφές του υπήρξαν απολύτως αποδοτικές, ενώ παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον βουλευτή του νομού μας Γεώργιο Γεωργαντά επισημαίνοντας την αποφασιστική συνδρομή προς την κατεύθυνση αυτή, που σηματοδοτήθηκε εκτός των άλλων και με την φυσική του παρουσία στο σύνολο των επαφών του με τα διάφορα κυβερνητικά στελέχη.

Δελτίο τύπου από Δήμο Παιονίας  

Σχολιάστε