My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έκλεψε τις καρδιές των Σανταίων!

Συνέχισε τις περιοδείες ο Δ. Κυριακίδης.

Την ίδρυση Κέντρου Ποντιακού και Προσφυγικού Ελληνισμού στη Νέα Σάντα ανακοίνωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης κατά την προχθεσινή ομιλία του στην ιστορική έδρα του Δήμου Κιλκίς.

Η αποστολή της Νέας Σάντας ως ιστορικής έδρας δεν έχει εκπληρωθεί παρά το γεγονός ότι η Κοινότητα  είναι και το μεγαλύτερο πληθυσμιακό κύτταρο του Δήμου Κιλκίς, το πιο ζωντανό και δυναμικό κομμάτι της τοπικής του οικονομίας και το κέντρο των ιστορικών πολιτισμικών παραδόσεων του Πόντου.

Μια τόσο ένδοξη ιστορία σε έναν προσφυγικό οικισμό που μεγαλούργησε δεν πρέπει να χαθεί. Γι’ αυτό και εμείς  ως αυριανή Δημοτική Αρχή είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε στη Νέα Σάντα τη θέση που της αξίζει και της πρέπει ώστε να επανακτήσει την παλιά της αίγλη και να κεφαλαιοποιήσει το βασικό της πλεονέκτημα καθιστώντας την κιβωτό της ιστορίας  του ποντιακού ελληνισμού.

Για το ‘’Κιλκίς Μπροστά’’ αυτή δεν είναι μια απλή δέσμευση, είναι μια ισχυρή πολιτική απόφαση’’ τόνισε ο κ. Κυριακίδης προκαλώντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του πολυπληθούς κοινού που έδωσε το βροντερό παρών του στη συγκέντρωση.

Αναφερόμενος στο φιλόδοξο σχεδιασμό της τουριστικής πολιτικής  του δημοτικού συνδυασμού ‘’Κιλκίς Μπροστά’’ με επίκεντρο την ιστορία, ο επικεφαλής του επεσήμανε ότι οικοδομείται πάνω στην ιστορία του ποντιακού και προσφυγικού ελληνισμού στοχεύοντας στην ανάδειξη του ιστορικού παρελθόντος της Νέας Σάντας σε επιστημονική και ερευνητική βάση και με οφέλη αφενός την προσέλκυση επισκεπτών και  Ποντίων αδελφών μας που μένουν σε άλλες περιοχές αλλά συγκινούνται πάντα από το θρυλικό αντάρτικο των Σανταίων  και  αφετέρου  την προώθηση του ιστορικού και εκπαιδευτικού τουρισμού.

Ο σχεδιασμός αυτός όπως εξήγησε κινείται σε δύο επίπεδα: στο Κιλκίς, με τη σύσταση Κέντρου Σύγχρονης Ιστορίας  με σκοπό τη μελέτη και καταγραφή της νεότερης ιστορίας του που έχει έντονο το στοιχείο της προσφυγικής εγκατάστασης και παρουσιάζει ζωηρό ερευνητικό ενδιαφέρον και στη Νέα Σάντα με το Κέντρο Ποντιακού και Προσφυγικού Ελληνισμού και έδρα του το παλιό δημοτικό σχολείο της Νέας Σάντας, που κουβαλά το ειδικό βάρος της ποντιακής δημιουργίας μέσα από τα χαλάσματα καθώς χτίστηκε στο μεσοπόλεμο από τους πρώτους πρόσφυγες Σανταίους οικιστές του.

Η Νέα Σάντα θα βγει Μπροστά στις Δέλτους της νεότερης ιστορίας και το Κέντρο θα διασυνδεθεί με την έδρα Ποντιακών Σπουδών, που έχει ιδρυθεί προσφάτως  με χορηγία του Ιβάν Σαββίδη, στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ότι αυτό συνεπάγεται για τη μελέτη, έρευνα και επιστημονική τεκμηρίωση των ιστορικών ευρημάτων.

Η δημιουργία του ιστορικού αυτού ιδρύματος είναι η πιο μεγάλη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε για τη Νέα Σάντα και αν δεν βρεθούν χρηματοδοτικές πηγές δεσμευόμαστε να χρηματοδοτήσουμε το έργο με ίδιους πόρους τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Δημήτρης Κυριακίδης κάλεσε τους δημότες της Νέας Σάντας να υπερψηφίσουν το δημοτικό συνδυασμό ‘’Κιλκίς Μπροστά’’ και να του δώσουν εντολή να τους υπηρετήσει με συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής του νομού Γιώργος Γεωργαντάς και ο Βασίλης Χατζηαποστόλου, κορυφαίος αθλητικός παράγοντας της περιοχής μας.

Προηγουμένως, την Τρίτη 21 Μαϊου ο κ. Κυριακίδης επισκέφθηκε μαζί με στελέχη του δημοτικού του συνδυασμού το Πυργωτό, το Περιστέρι και τον Παντελεήμονα.

Ομιλία στην Ευκαρπία

Περιοδεία σε Κοιλάδι, Χειμαδιό, Παλατιανό, Αντιγόνεια, Μονολίθο, Γάβρα. Κεντρικό πραγματοποίησε τη Δευτέρα 20 Μαϊου ο υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης.

Το ‘’Κιλκίς Μπροστά’’ συνάντησε παντού, όπως συμβαίνει σε όλες τις επαφές του με τον κόσμο, θετικό κλίμα αποδοχής των θέσεων και των προσώπων που συμμετέχουν στο δημοτικό συνδυασμό. Ο Δημήτρης Κυριακίδης βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις τους ως μια Καθαρή Επιλογή, ως ο επόμενος Δήμαρχος Κιλκίς και πιστεύουν ότι θα δικαιώσει τις προσδοκίες τους.

Μιλώντας στην Ευκαρπία το ίδιο βράδυ ο κ. Κυριακίδης ανέλυσε τις προγραμματικές θέσεις του ‘’Κιλκίς Μπροστά’’ για τη Διοίκηση, την επανάκτηση του δημοσίου χώρου και την αντιμετώπιση της καθημερινότητας ενώ αναφέρθηκε στην αγροτουριστική πολιτική που θα χαράξει ο Δήμος Κιλκίς στην περιοχή με εστίαση στο ανάγλυφο των Κρουσσών στην τοπική παραγωγή και γαστρονομία.

Η συνεισφορά της Ευκαρπίας και της γιορτής του πιροσκί, που έχει εξελιχθεί σε επιτυχημένο θεσμό, είναι σημαντική σε αυτή την υπόθεση.  Η πανέμορφη περιοχή των Κρουσίων προσφέρεται για ορεινό τουρισμό και η Ευκαρπία θα ωφεληθεί από το σχεδιασμό του ορεινού τουρισμού γιατί είναι το πέρασμα, η γέφυρα σύνδεσης  με την περιοχή των Κρουσίων κατέληξε ο κ. Κυριακίδης.

Στο κλείσιμο της ομιλίας του ζήτησε από τους δημότες της Ευκαρπίας να έρθουν στο ‘’Κιλκίς Μπροστά’’ για να κάνουμε μια νέα αρχή για τον τόπο μας με πίστη στις δυνατότητές του και με ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν με σχέδιο και αποτελεσματικότητα για τη Δημοτική Ενότητα Κρουσσών και για το Δήμο Κιλκίς συνολικά.

Σχολιάστε