My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έκλεβαν τουρίστες στους Ευζώνους

syllipsiΕξιχνιάστηκαν 17 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρων κλοπών κατά το τελευταίο δίμηνο, σε βάρος τουριστών στους Ευζώνους Κιλκίς, με τη σύλληψη επ΄ αυτοφώρω δύο υπήκοων FYROM, 27 και 40 ετών αντίστοιχα.  Οι δράστες προκαλούσαν φθορές σε ελαστικό οχημάτων τουριστών, που πραγματοποιούσαν στάση, και με το πρόσχημα παροχής βοήθειας στον οδηγό αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα.

Αρχικά, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών ότι δύο υπήκοοι FYROM διέπρατταν κλοπές από διερχόμενους αλλοδαπούς πολίτες που εισέρχονταν στην ελληνική επικράτεια με Ι.Χ. μέσω του Τελωνείου Ευζώνων για τουρισμό πραγματοποιώντας ολιγόλεπτη στάση, οι προαναφερόμενοι εντοπίστηκαν και τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ασφάλειας Παιονίας και της Ειδικής Ομάδας Ασφάλειας Δοϊράνης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς.

Χθες (24.07.2013) το μεσημέρι, οι δύο δράστες εντοπίστηκαν επ΄ αυτοφώρω να αφαιρούν ένα πορτοφόλι και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή από σταθμευμένο όχημα ύστερα από διάρρηξη και κατόπιν αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, οι συλληφθέντες είχαν αναπτύξει συγκεκριμένο τρόπο δράσης προβαίνοντας σε κλοπές σε βάρος τουριστών. Ειδικότερα, οι ανωτέρω αφού παρέμεναν στον ευρύτερο χώρο του Τελωνείου Ευζώνων πλησίον των καταστημάτων καφέ και εκμεταλλευόμενοι την ολιγόλεπτη στάση διερχόμενων αλλοδαπών πολιτών κατά την είσοδό τους στην ελληνική επικράτεια, προκαλούσαν φθορές με αιχμηρό αντικείμενο σε ελαστικό του οχήματος και απομακρύνονταν από το σημείο. Στη συνέχεια, ακολουθούσαν το όχημα του οποίου είχαν προκαλέσει φθορές στο ελαστικό και με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας στον οδηγό αυτού με την μέθοδο της απασχόλησης, αφαιρούσαν διάφορα προσωπικά αντικείμενα και χρηματικά ποσά.

Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο δράστες από τις αρχές του Ιουνίου έως σήμερα διέπραξαν με την ίδια μέθοδο δέκα περιπτώσεις απόπειρων κλοπών και επτά περιπτώσεις κλοπών αφαιρώντας από το εσωτερικό των οχημάτων των τουριστών συνολικά το χρηματικό ποσό των 5.850 ευρώ, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ως προιόντα εγκλήματος:

  • 575 ευρώ,
  • 2.600 δηνάρια Σκοπίων και
  • 60 δηνάρια Σερβίας.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε